Med bobilen på ferga fra Lødingen til Bognes

Jeg vurderte litt forskjellige steder å stoppe for kvelden og overnatte når jeg forlot Andøya. Jeg vurderte blant annet å stoppe i Sortland, men bobilen hadde god glid og fortsatte sydover til jeg til slutt stod på fergekaia i Lødingen klokka 18.42. Da var det bare 18 minutter til neste avgang. Jeg ble litt tatt på senga av at de stod og tok betalt på vei inn og ikke i selve fergekaikøen, så jeg fikk litt hastverk med å fiske frem vognkortet og ikke minst Autopassforferje fergekortet mitt. Nå er dette bare tredje gang jeg tar ferge med manuell betaling, og det er ingen som har spurt om å få se vognkortet enda. De tar det som god fisk at bobilen er 5,99 meter, altså under 6 meter. De har vel såpass god snøring på å se forskjell på en bobil som er over og under 6 meter, at det går av seg selv uten å måtte se på noen dokumentasjon.

I den forbindelse ble jeg spurt om jeg hadde planer om å gå ut av bobilen og strekke litt på beina eller om jeg skulle sitte i bobilen. Nå må jeg innrømme at jeg lurte fælt på hva han egentlig mente med det, for det var jo ikke mulig å oppholde seg på bildekk under overfarten. Jeg svarte nok litt vagt da jeg ikke var helt sikker på hva han egentlig lurte på. Men det han faktisk lurte på, var om jeg hadde mulighet til å ta med meg kvitteringa til den andre bobilen som allerede stod i fergekøen. Billettøren hadde glemt å gi dem kvitteringen. Null problem, sa jeg! Jeg fikk kvitteringen til den andre bobilen og et kort inni. I tillegg fikk jeg min egen kvittering og mitt fergekort inni. Når jeg hadde parkert min egen bobil gikk jeg tilbake til den andre køen med kvitteringen til den andre bobilen. Han stilte seg veldig undrende til at jeg kom med kvitteringen, men han tok imot.

Når det var dags for å kjøre ombord  på ferga ble det litt panisk leting etter mitt eget kort, man får i tillegg til kvitteringen et slikt blått kort som skal leveres ved ombordkjøring som bevis på at man faktisk har betalt. Men jeg fant ikke mitt kort. Jeg måtte derfor tilbake i mappa der vognkortet ligger for å sjekke om jeg hadde lagt det der. Men der lå det ikke. Da hadde nok billettøren surra litt og lagt mitt kort inni kvitteringa til den andre bobilen, og den hadde jeg jo selvfølgelig bare gitt videre og tenkte ikke noe mer over det. Når fergemannskapet skulle ha mitt kort, forklarte jeg at det nok hadde skjedd en feil i forbindelse med at jeg ble bedt om å gi kvitteringen til den andre bobilen og at mitt kort muligens hadde fulgt med sammen med den kvitteringen. Men jeg viste frem kvitteringen for at jeg hadde betalt for å være med, og det var godt nok heldigvis. Hvis ikke hadde det blitt litt ekstra styr ut av dette.

Før jeg i det hele tatt kjørte ombord i ferga hadde jeg selvfølgelig vært bak i gasskapet på bobilen og stengt krana på begge gassflaskene mine. Det er et krav når man skal ombord i en lukket ferge. Det er ikke noe problem når man står på åpent dekk på Bastøferga f.eks. Det har ihvertfall ikke vært noe problem hittil. Men her var bildekket lukket og da skal krana på gassflaska stenges og man må i tillegg gå opp i “salongen” eller ut på dekk, som jeg selvfølgelig gjorde. Selv om det var akkurat samme fergetur som sist, kunne jeg tenkte meg å se overfarten og kunne ta litt bilder. Og det er jeg veldig glad for, for det var en utrolig fin opplevelse. Det var masse fint å ta bilder av. Det var mye skyer, men sola kjempet seg igjennom skylaget her og der. Det blir det ganske fine bilder av! Ellers må jeg si at det ble ganske mye fjell på denne turen også.

Vi var fremme i Bognes en time senere. Må si at det er en ganske fin pris på denne fergeforbindelsen. Full pris for bil og bobil inntil 6 meter er 251 kroner, jeg betaler 125,50 kroner siden jeg har Autopassforferje fergekort som gir meg 50% rabatt på billetten. Til sammenligning koster fergeforbindelsen mellom Moss og Horten 184,50 kroner med AutoPASS-rabatten. De er ikke med i Autopassforferje-samarbeidet og jeg får ikke 50% rabatt der. Moss-Horten er en overfart på en halvtime, mens overfarten fra Lødingen til Bognes er på en time. Klokka var nå forøvrig 20.00 på kvelden, så jeg burde ikke kjøre så altfor lenge før jeg finner meg et sted å stoppe for kvelden og få meg en god natts søvn. Jeg regner med å ta en lengre etappe i morgen. Jeg vurderte å kjøre en tur til Beinhusvika i Hamarøy eller Forsan i Steigen. Følg med videre!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Andøya rundt med bobilen (06.08.19)
Andenes fyr på Andøya (05.08.19)
En natt ved Torvmyra på Andøya (04.08.19)
Fire netter og midnattssol i Laupsvika, Bleik på Andøya (03.08.19)
På vei til Andøya med bobilen (27.07.19)
På vei til Henningsvær i Lofoten (25.07.19)
En natt og midnattssol på Gimsøya i Lofoten (25.07.19)
Nusfjord i Lofoten (24.07.19)
En natt og midnattssol ved Selfjorden i Lofoten (23.07.19)
Reine i Lofoten (23.07.19)
Videre til Lofoten: Å i Lofoten (22.07.19)
En natt og midnattssol ved Nupen i Kåfjord (22.07.19)
Trondenes fort i Harstad (22.07.19)
Med bobilen på ferga fra Bognes til Lødingen i Ofoten (19.07.19)
To netter og midnattssol ved Beinhusvika i Hamarøy (18.07.19)
Tranøy fyr i Hamarøy (18.07.19)
På vei til Hamarøy med bobilen (17.07.19)
Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/08/07/med-bobilen-pa-ferga-fra-lodingen-til-bognes/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.