Andøya rundt med bobilen

Jeg fikk dessverre ikke det flotte været som opprinnelig var meldt for torsdagen, men etter å ha vært en tur på Andenes fyr kjørte jeg meg en tur sydover på Andøya, fulgte fortsatt den nasjonale turistveien som ligger på vestsiden av Andøya. Jeg tar det nesten som en selvfølge at det er der det er mest interessant å se. Statens Vegvesen har også laget to nye rasteplasser langs den Nasjonale turistveien på Andøya, Kleivodden og Bukkekjerka. Kleivodden blir beskrevet slik: “Ved foten av bratte fjell, nord for Bleik ligger rasteplassen Kleivodden. Lunt mellom svabergene kan du oppleve storhavet fra land og skue utover mot landsbyen Bleik og fuglefjellet Bleiksøya.”

Bukkekjerka blir beskrevet slik: “I Børra skiller vegen den bratte fjellsiden i øst fra storhavet som slår mot land i vest. På neset Børhella ser du fjellformasjonen Bukkekjerka som er en gammel samisk offerplass. Navnet stammer fra det samiske ordet «bohki» som betyr kløft og “giergie” som betyr stein. Flere opptråkkete stier leder til toppen av Bukkekjerka. Her har vi plassert en liten benk hvor du kan se vidt utover storhavet, tinderekken i nord og midnattssolen. Det er flere sittemuligheter ved sydveggen av Bukkekjerka. Fra denne rasteplassen går det en sti ut til holmen hvor det står to ubetjente fyrlykter. Børvågen var under “Storsildtida” et levende fiskevær, men stormen i 1879 la alt i grus. Fremdeles finnes det spor etter jernalderhus, gravhauger og gamle båtstøer.”

Ikke noen tvil om at dette er forseggjorte rasteplasser og spesielt Bukkekjerka er fascinerende. Legg merke til toalettbygget som er speil rundt baut. Jeg gikk riktignok ikke inn på toalettet, men jeg har forstått det slik at det er speil på utsiden, men at det er mulig å se ut igjennom denne veggen. Man har derfor mulighet til å sitte på toalettet og titte ut over naturen samtidig. Det vil kanskje føles litt rart ut når man kan se ut, men må da stole på at det ikke er none som kan se inn? Når jeg kom til Bukkekjerka stod det en septikbil og sikkert tømte toalettanken på stedet, men den forsvant heldigvis etter en kort stund, slik at jeg fikk tatt noen bilder. En septikbil er liksom ikke det første jeg kunne tenke meg å ta bilder av. Hadde det ikke vært for at det hadde begynt å regne, så hadde jeg nok ruslet meg en tur ut til fyret som lå ute på en liten holme. Nå som det regnet begynte også fluene å bli ganske innpåslitne og plagsomme.

Jeg kjørte videre sydover på Andøya, men stoppet etter en liten stund ved en strand som så ganske idyllisk ut for å ta litt bilder. Men herregud så plagsomme de forbanna fluene var. De svirret rundt hodet på meg i hopetall og skulle sitte på øra mine, de skulle være på hendene mine, de skulle være på kameraet mitt og de skulle faktisk også være foran på objektivet på kameraet også. Rimelig vanskelig og tilnærmet håpløst å få tatt bilder egentlig! Men jeg fikk tatt noen bilder i full fart og rømte tilbake til bobilen igjen. Det var ganske tydelig at resten av bildene på denne Andøya rundt-turen, eller rettere sagt, Andøya på langs, ville bli tatt fra bobilen igjennom frontruta.

Endelig fikk jeg tatt bilder av en av de “elektriske felåsene” på Andøya også! Denne kan man nok kjøre ganske mye fortere over enn de tradisjonelle feristene som får det til å riste noe jævlig i bobilen. Men jeg tok det ganske pent over disse elektriske variantene også! Elektrisk felås må jeg innrømme at jeg aldri har sett noe annet sted tidligere, enn her på Andøya! Jeg hadde egentlig tenkt til å ta en siste natt på Andøya før jeg kjørte sydover fredag morgen, men med regnvær og utrolig plagsomme fluer startet jeg så smått på turen sydover allerede torsdag kveld. Tenkte at jeg kanskje først kunne ta en natt ved brua over til Andøya, som jeg hadde vært nedom på vei nordover til Andøya, men det var det noen andre som allerede hadde tenkt, så der var det fullt.

Så da fortsatte turen sydover, hvor langt ville jeg komme før jeg parkerte for kvelden mon tro?

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Andenes fyr på Andøya (05.08.19)
En natt ved Torvmyra på Andøya (04.08.19)
Fire netter og midnattssol i Laupsvika, Bleik på Andøya (03.08.19)
På vei til Andøya med bobilen (27.07.19)
På vei til Henningsvær i Lofoten (25.07.19)
En natt og midnattssol på Gimsøya i Lofoten (25.07.19)
Nusfjord i Lofoten (24.07.19)
En natt og midnattssol ved Selfjorden i Lofoten (23.07.19)
Reine i Lofoten (23.07.19)
Videre til Lofoten: Å i Lofoten (22.07.19)
En natt og midnattssol ved Nupen i Kåfjord (22.07.19)
Trondenes fort i Harstad (22.07.19)
Med bobilen på ferga fra Bognes til Lødingen i Ofoten (19.07.19)  
To netter og midnattssol ved Beinhusvika i Hamarøy (18.07.19)
Tranøy fyr i Hamarøy (18.07.19)
På vei til Hamarøy med bobilen (17.07.19)
Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/08/06/andoya-rundt-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.