Shoppingrunde i Nice

I dag benyttet vi anledningen til å sove litt, eller ihvertfall til kl 10. Når vi var i seng ca kl 1 i natt er det jo en lang og god natts søvn! Det var utrolig deilig etter gårsdagens reise og mangelen av søvn. Men jeg våknet litt tung i hodet i dag. Jeg drakk ikke mer enn 3 øl i går, så det har nok ikke noe med det å gjøre, men heller ettervirkninger etter den lange reisen og mangelen av søvn. Det hadde ikke gitt seg etter frokost, så da tok jeg like godt et par hodepinetabletter. Jeg er ikke den som gidder å ødelegge dagen med hodepine, det løser vi raskt med hodepinetabletter. På shoppingrunden i dag skulle vi innom en Lidl- og Carrefour litt utenfor Nice.

Jeg hadde ikke fått noen nøyaktige adresser til disse to butikkene, ihvertfall ikke til Lidl. Så den fant vi nok bare fordi mamma og pappa hadde vært der før. Carrefour-butikken i Lingostiere virket det som jeg hadde en komplett adresse til, men den klarte jeg ikke å finne når jeg skulle legge inn adressen på min TomTom One XL. Men GPS’en klarte å få oss nesten dit, vi måtte bare kjøre litt til, så var kjøpesenteret på høyre side av veien. Kjøpesenteret var megastort, så det var rimelig godt synlig fra veien også! Lidl-butikken var akkurat som å se de Lidl-butikkene jeg har sett i Norge, selv om de norske varene selvfølgelig glimret med sitt fravær. Men det var mange av de typiske Lidl-varene jeg likte her hjemme som også var å finne her i Nice.

Carrefour-kjøpesenteret i Lingostiere derimot var helt nytt for meg. Det var en rekke små butikker i tillegg til en gedigen butikk ala Obs midt inne i kjøpesenteret! Jeg sier at det var en butikk ala Obs fordi de hadde alt mellom himmel og jord og ikke bare mat. Vi skjønte fort at det var rimelig store forhold når det var ikke mindre enn 69 kasser i butikken! De aller fleste av dem var åpne også! Jeg har ihvertfall aldri sett noe lignende noen gang! Men i tillegg til å være like lang som det var kasser, var den jaggu enda lengre! Det var en helt enorm butikk, spør du meg! Vi hadde egentlig tenkt å kjøpe Pastis på Lidl, men den viste seg å være litt «grumsete», aner ikke hva som hadde skjedd med den. For å slippe å kjøre innom enda en butikk kjøpte vi resten av det vi trengte i dag og i morgen på Carrefour.

Det sier seg selv at jeg ikke rakk å studere hver eneste hylle i denne enorme butikken, men noen ting ble undersøktlitt nærmer. Pappa var på utkikk etter en ny mus etter at han hadde et lite uhell med den gamle. Jeg hadde egentlig ikke forventet å ha et så godt utvalg inni en slik type butikk, men det var en hel haug med forskjellige muser å velge mellom. Det begynte på 8 euro, det var flere å velge mellom til 20 og 25 euro, og selvfølgelig dyrere. Men det er ikke nødvendig å kjøpe en kjempedyr mus til feriebruken da. Det ble til slutt en Logitech med ledning for 20 euro. Jeg for min del ville kanskje lagt i 5 euro til for å få en trådløs Logitech med en bitte liten usb-sender. Jeg vurderte faktisk å kjøpe en selv, men valgte å droppe det. Dell-musa jeg bruker til min bærbare Packard Bell fungerer utmerket enda!

Jeg måtte selvfølgelig ta en nærmere titt på filmavdelingen også, spesielt blu-ray-filmene. Men det var ikke noe spesielt som fristet, og jeg må vel innrømme at det ikke frister så veldig mye med franske titler i filmhylla. Da snakker jeg om engelske titler som har blitt oversatt til fransk. Jeg synes ikke prisene var så veldig gode heller. Men det har vel noe med at jeg er litt bortskjemt med prisene hos play.com. En annen avdelingen jeg tok en titt i var skoavdelingen, nærmere bestemt at de hadde tilbud på Converse All Star. De vanlige modellene i stoff/canvas solgte de til 39 euro, mens modellene i skinn ble solgt til 69 euro. Men jeg klarte å gå videre uten å kjøpe meg et nytt par. Jeg har jo tross alt noen par fra før. Jeg har jo med meg 3 par bare ned hit til Frankrike. Men fristet blir man jo alltid, spesielt ett par i svart skinn, men 560 kroner er litt mer enn jeg er villig til i gi for et par. Men det er ganske rimelig i forhold til hva disse skinnmodellene pleier å gå til, tror jeg.

Den neste avdelingen som ble undersøkt nærmere var der man fant alkohol, nærmere bestemt øl og diverse sprit. Jeg tok med meg 3 flasker med PELFORTH BRUNE (0,65 liter, 2 flasker med Leffe Brune (0,75 liter, belgisk øl) og en flaske med Pastis (1,0 liter). Dette kom på tilsammen 182 norske kroner, og det er jo ganske hyggelige priser i forhold til hva vi er vant til hjemme! Til sammenligning ga jeg 40 danske for Leffe-flaska i Danmark, så 20 norske er under halv pris! Pastis-flaska kosta meg 97 norske kroner, denne typen sprit koster mellom 300 og 400 kroner for 0,7 liter hjemme. Men jeg går ut ifra at det koster litt mindre over grensa i Sverige da.

På vei tilbake fra kjøpesenteret Carrefour ble det litt ratting på de franske veiene, så det ble en alternativ rute via motorveien og dertil 70 eurocent i betaling. Ikke det helt store beløpet akkurat, men jeg har inntrykk av at mamma og pappa prøver å kjøre utenfor motorveien hvis det er mulig. I tillegg til at man slipper å betale for å kjøre på motorveien, er det vel mer å se når man kjører på de «lokale» veiene. Vel fremme i leiligheten her på Le hauts de Vaugrenier hadde det så smått begynt å regne, men det spiller vel ingen rolle når vi skal inn for å slappe av og kose oss. Det ble litt «kontortid» med litt godt drikke til. Sitter og koser meg med PELFORTH BRUNE for øyeblikket, det mørkeste franske ølet jeg har sett hittil!

I dag har jeg hatt nogenlunde det samme antrekket som i går, se bort fra en svart SUPER BOWL t-trøye jeg har kjøpt hos Dressmann og at jeg droppa genseren. Det er tross alt ikke norsk vinter her nede! Jeg bruker også i dag Adidas Superstar-skoa mine, men snart er det Converse All Star sin tur! I går la forresten mamma merke til at jeg hadde en tommelfingerring på høyre hånd. Det er ganske nytt for meg, men har faktisk brukt det en gang tidligere. Men da var det ingen som la merke til det. Litt overrasket over det, faktisk.

Men nå på turen til Frankrike har jeg hatt med meg tommelfingerringen min. Det er to tanker bak det. Jeg har ikke kjøpt en egen ring til det, men det er den «gifteringen» vi kjøpte en stund etter at vi hadde inngått partnerskap. Vi inngraverte en ny dato i forlovelsesringene våre og brukte de som gifteringer inntil disse nye ringene ble kjøpt. Årsaken til at vi kjøpte nettopp disse ringene er fordi de har rekke «gecko» rundt på ringen, noe som Audi har brukt i quattro-reklamene sine. Det var nettopp derfor vi kjøpte disse ringene. De er jo ganske stilige også.

Tanken min med å bruke denne ringen som tommelfingerring er både fordi jeg har lyst til å ha med noe som minner meg om Anders og fordi jeg synes at ringen er veldig fin. Og hvis noen lurer på hvorfor jeg har valgt å bruke den på tommelen, så er det ikke riktig å ha den på høyre ringfinger, for det er et tegn på at man er gift. Når man blir enkemann/kvinne er det vanlig at man flytter ringen over til venstre hånd, men det er også et tegn på at man er forlovet. Derfor har jeg valgt å bruke den på tommelen, da er det overhodet ingen forvirring eller sending av feil signaler.

I tillegg ser dere at jeg bruker den store Engelhardt-klokka mi med mekanisk automatikk urverk. Jeg har blitt utrolig glad i denne klokka! Den er stor, tung og det føles ganske spesielt å ha et mekanisk urverk på armen! For de som overhodet ikke interesserer seg i klokker, høres dette kanskje helt fjernt ut, men det får så være. Jeg har ihvertfall blitt utrolig glad i denne klokka! Men i tillegg til denne Engelhardt-klokka, har jeg med mine to FOSSIL-klokker også. De kommer nok til å dukke opp senere i ferien. Nå har mamma begynt å «brase» på kjøkkenet, så da blir det nok noe god mat etterhvert tenker jeg!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/02/15/shoppingrunde-i-nice/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.