Tur til Fjøløy fyr med bobilen

Etter at jeg hadde hatt min andre runde på Fjøløy fort tok jeg også turen ut til Fjøløy fyr. Det var rimelig grått og kjedelig egentlig, men det var i det minste bedre enn regnvær! Det er i grunn det eneste jeg ikke synes er noe særlig turvær. Regnvær altså. Hvis jeg bare skal gå meg en tur, fungerer også regnvær. Det er jo bare å ta på seg regntøyet, gummistøvlene og gå tur og ta det som det kommer. Men hvis målet er å ta bilder, så er det ikke noe særlig turvær synes jeg. En ting er at det som regel er veldig grått og kjedelig, en annen ting er at det blir et forferdelig styr å ta bilder i slikt vær. Så det prøver jeg så langt det er mulig å unngå. Alt annet enn nedbør er som sagt bra turvær! Og når man har et fyr like i nærheten, må jeg en tur utom og ta litt bilder!

Man kan vel trygt si at at det ikke “kokte i trynet” etter turen på Fjøløy fort og Fjøløy fyr denne gangen, som det gjorde når jeg var her i slutten av april i 2017. Det var den første dagen jeg ikke hadde behov for å ha på meg lue, men jeg burde nok hatt på meg caps den dagen. For jeg var såpass lenge ute i sola at jeg ble rimelig rød i løpet av dagen. Men det merket jeg jo ikke noe til når det luftet litt i sola der ute. Det var først når jeg var på vei tilbake til Stavanger at jeg merka det. Men det var den gang da. Dette var en rimelig grå søndag den 30. oktober, så det var ikke behov for enten solkrem eller noen annen form for solbeskyttelse. Men fikk tatt de bildene jeg hadde lyst til å ta og ruslet pent og pyntelig tilbake til bobilen igjen. Det fristet ikke å sette seg ned noe sted og nyte utsikten denne søndagen.

Jeg skrev litt mer om Fjøløy fyr sist:

Fjøløy fyr (15.07.17)

Mer om turen til Sør- og Vestlandet her:

Tur til Fjøløy fort med bobilen (10.03.24)
Fire netter ved Fjøløy fort med bobilen (10.03.24)
Tur til Bø kystfort med bobilen (09.03.24)
En natt ved Grødalandskogen med bobilen (09.03.24)
Tur til Hitlertenner ved Brusand med bobilen (08.08.24)
Tur til Kvassheim fyr med bobilen (07.03.24)
Tur til Obrestad fyr med bobilen (06.03.24)
En natt i Obrestad havn med bobilen (05.03.24)
Tur til Nærbø kystfort med bobilen (04.03.24)
Tur til Sirevåg kystfort med bobilen (03.03.24)
To netter i Hidrasund på Hidra, Flekkefjord med bobilen (02.03.24)
Tur til Hitterøy kystfort på Hågåsen, Hidra med bobilen (01.03.24)
En natt i Hidrasund på Hidra, Flekkefjord (29.02.24)
Tur til Nordberg fort med bobilen (28.02.24)
En natt til på Brekneholmen i Borhaug havn med bobilen (27.02.24)
Tur til Marka skyte- og øvingsfelt med bobilen (26.02.24)
En natt på Brekneholmen i Borghaug havn med bobilen (25.02.24)
Tur til Hausvikodden fort med bobilen (24.02.24)
Fem netter i Korshamn på Revøy med bobilen (27.10.23)
To netter på Skjernøya syd for Mandal med bobilen (26.10.23)
To netter ved Merkebekk brygge med bobilen (25.10.23)
Hovedferien startet med en tur til Marinemuseet Karljohansvern i Horten (24.10.23)

                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2024/03/10/tur-til-fjoloy-fyr-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.