Tur med bobilen til Øymarksjøen

Midt i oktober valgte jeg å få bytta om til vinterdekk på bobilen og jeg hadde planlagt å kjøre en litt lengre tur. Ikke veldig langt, men litt lengre enn til Fløterveien og Gansrød ihvertfall. For å gjøre en lengre historie kort. Jeg trodde jeg hadde med meg alt pikkpakket jeg trengte fredag morgen, henta bobilen og fylte opp, fant ut senere på dagen mens jeg var på jobb at jeg hadde glemt Hähnel-laderen til kamerabatteriene mine. Så det ble en liten tur hjemom etter jobb for å hente laderen før jeg kunne reise avgårde. Jeg hadde planlagt å reise til Ytterbølstranda i Marker kommune. Jeg hadde sett at Per Vie hadde vært der en tur og det så fint ut. Når jeg dro hjemmefra var det ikke mer enn 4 grader ute. Men jeg fikk meg en liten overraskelse når jeg kom frem til Ytterbølstranda. Allerede ved innkjøringen hadde det dukket opp ett no camping-skilt. Men jeg kjørte ned for å ta en titt allikevel.

Det var mørkt når jeg kom frem så det var ikke mulig å ta noen bilder derfra uansett. Synd at det ikke var mulig å fricampe her ved Ytterbølstranda, det så som sagt veldig fint ut når Per Vie hadde vært der. Men heldigvis er det andre muligheter i området. Jeg kjørte derfor tilbake til Øymarksjøen som jeg hadde passert på veien. Det var ca 20 minutter tilbake den samme veien jeg kom fra. Når jeg kom frem til Øymarksjøen og plassen jeg hadde tenkt til å overnatte var jeg litt usikker på hvor de fleste har pleid å stå. Det var mørkt som i svarte natta og jeg var derfor ikke så gira å styre oppi skauen der med alle trærne tett på. Jeg valgte derfor å rygge meg inntil en båtutkjøringsrampe isteden. Og så får jeg håpe at det ikke er noen som skal ut med båt i morgen tidlig. Jeg blokkerte nok ikke hele rampa, men vil nok stå litt kinkig til muligens. Jeg laget meg litt middag og startet på tredje sesong av Sex Education (2019) som ble sluppet den 17. september på Netflix. Jeg så de fire første episodene før det var på tide å komme seg i seng.

Laveste temperatur inne i løpet av natta hadde vært 12 grader. Før jeg hadde stått opp så at jeg at det kom en kjørende med en båt. Da var det bare å komme seg opp og få flytta på seg. Vedkommende rakk å tute, men det tok ikke så lang tid før jeg hadde fått på meg klea og fikk flytta på bobilen. Jeg hadde en liten prat med vedkommende, han fortalte at jeg stod parkert ved en båtrampe, men at det var populært for bobilene å stå oppe på “kulen” som han kalte det. Jeg forklarte at jeg hadde kommet sent i går kveld og at det var bek svart og at jeg valgte å rygge inn her. Jeg så at han kom kjørende og gjorde meg klar til å flytte meg med en gang. Ingen sure miner. Dette løste seg uten problemer! Deretter kjørte jeg opp på “kulen” og ble bare stående i “veien”, stien eller hva jeg skal kalle det på vei opp der. Det er også gjort til rette med grus på den ene siden der, men der jeg stod stod jeg faktisk i vater. Da vet jeg det til neste gang at det bare er å kjøre rett opp og bli stående der. Med mindre det står noen andre der fra før, vel og merke.

Det var utrolig fin utsikt fra senga bak i bobilen når jeg stod nede ved båtrampa, men totalt sett var det nok mye bedre utsikt her oppe på “kulen”. Uansett om jeg ser til venstre, rett frem eller til høyre så ser jeg vann, igjennom litt trær da riktignok. Bakover er ikke utsikten så spennende. Men det går bra. Fikk endelig tatt meg en dusj, godt jeg ikke stod midt i dusjen når han med båten kom kjørende. Da hadde jeg nok brukt litt mer tid på å bli klar til å flytte bobilen. Etter frokost og lunsj gikk jeg ut og tok litt bilder i området, fra ca 12.30 til 14.00. Startet nede ved båtrampa, var også ute ved veien og tok bilder mot der jeg stod med bobilen. Utrolig idyllisk med skyene, ikke sant? En utrolig fin plass å fricampe med bobilen, ikke noen tvil om det! Jeg kommer nok til å ta turen til Øymarksjøen flere ganger tenker jeg! Men jeg forstod på han med båten at det kan være ganske bra med trafikk av bobiler her i sesongen. Såpass at de parkerer hverandre inne og greier.

   

Jeg hadde forøvrig også med meg mitt Sigma 150 mm F2.8 makroobjektiv på denne turen. På et kamera med DX / APS-C sensor tilsvarer det et objektiv på 225 mm, så hvis man bruker det til vanlige motiver som et teleobjektiv så må man være litt unna for å kunne ta bilder av f.eks bobilen som jeg også prøvde meg på. Men det jeg aller helst hadde lyst til å prøve meg på var noen makroobjektiver, om ikke 1:1 gjengivelse så ihvertfall ganske stor forstørrelse / gjengivelse. Jeg fant ikke så mange motiver her må jeg innrømme, men fikk tatt noen få bilder. Det er ikke alltid så lett å plassere fokus på rett plass når man i tillegg står og tar bilder på frihånd med et makroobjektiv. Selv om man under normal fotografering står ganske rolig, så merker man veldig godt at man egentlig ikke gjør det når man står så nærme som man gjør når man prøver å ta bilder av et lite blad fra et bjørketre eller av rognebær for den saks skyld. Fant også en stubbe på bakken, eller nærmere bestemt i bakken som hadde noen utrolig spennende mønster i treverket!

   

I tillegg til skyene som var utrolig fine her, så var det utrolig fint og ikke minst fargerikt med høstfargene på bjørketrærne borte ved veien! Det ble mange bilder av disse trærne, med forskjellige brennvidder, høyde- og breddebilder og fra flere forskjellige vinkler og utsnitt. Etter å tatt bilder i halvannen time ruslet jeg inn i bobilen igjen for å lage meg litt middag etterhvert og så så jeg ferdig serien Sex Education (2019 som jeg startet på kvelden før. I tillegg så jeg filmen Man on Fire (2004). Det ble ikke så sene kvelden denne lørdagen, jeg var i seng allerede 23.37. Når jeg våknet søndag hadde temperaturen inne vært helt nede i 7,8 grader. Det er kanskje ikke så rart når den laveste temperaturen ute i løpet av natta hadde vært – 0,8 grader. Strålende sol fra skyfri himmel og vindstille. Litt senere ruslet jeg meg en liten tur for å ta litt bilder. Det hadde blitt litt mer skyer siden jeg hadde våknet på morgenkvisten, men fortsatt veldig pent vær.

   

Jeg så filmene Bloodshot (2020) og Kate (2021), det ble middag halvveis ut i den andre filmen. Etter å ha pakket sammen og gjort meg klar for å dra hadde jeg 68% igjen på batteriet når jeg dro fra Øymarksjøen klokka 17.18. Jeg rygga hele veien ned og det var 4 grader ute. Kjørte 22 og dro hjemom for å bære opp pikkpakket mitt før jeg dro til LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle på 27,46 liter gass. Når jeg parkerte bobilen hjemme hos foreldrene mine var bodelsbatteriene fulladede. Batteriet hadde vært fulle litt før jeg kom til Grålum og jeg hadde hatt inntil 94-95 A lading under kjøringen. Turen var på 201,4 kilometer og jeg hadde i snitt bruk 0,79 liter diesel per mil. Selv om det hadde vært strålende vær stod jeg inne blant trær, så det var veldig lite solcellepanelet hadde klart å produsere av strøm i løpet av helgen. Det ble ikke mer enn 140 Wh i løpet av fredag, lørdag og søndag.

                                                                                                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/11/tur-med-bobilen-til-oymarksjoen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.