Petter Solberg skal kjøre Citroen

Etter at Subaru trakk seg fra WRC-sirkuset med øyeblikkelig virkning var Petter Solberg plutselig uten jobb den 16. desember. Det har versert diverse rykter siden dette, men på søndag ble det endelig klart at Petter Solberg skal kjøre Citroen i årets rally-vm! Citroen C4 som Sebastian Loeb har kjørt siden 2007-sesongen har ikke Petter Solberg fått tilgang til, så han må nøye seg med den gamle bilen. Men Sebastian Loeb sikret seg vm-tittelen i WRC med Citroen Xsara i 2004, 2005 og 2006. Det er med andre ord en veldig bra rallybil Petter Solberg skal kjøre med i år. Men det begynner tross alt å bli en gammel bil. Det blir spennende å se hvor konkurransedyktig denne bilen er mot Sebastian Loeb sin Citroen C4, som nå er i tredje generasjon.

På mandag var forøvrig Petter Solberg på Paul Richard-banen i Frankrike for å teste Oreca sin Le Mans bil. Oreca-teamet kan nemlig tenke seg å ha med Petter Solberg på teamet under årets 24 timers løp på Le Mans i Frankrike. Det er ett ekstremt prestisjetungt løp og de fleste har sikkert fått med seg at det interesserer meg rimelig mye. Selvfølgelig mye fordi Audi har deltatt i dette løpet siden 1999. De debuterte med Audi R8R i 1999, men vant ikke. Men når de stilte på startstreken i 2000 med Audi R8 ble det en evigvarende seiersrekke for Audi sin del. De har vunnet hvert eneste år som de har deltatt siden, med unntak av i 2003 hvor Bentley vant (Audi-eid med Audi-sjåfører). Audi R8 vant i 2000, 2001, 2002, 2004 og 2005. Audi R10 TDI vant i 2006, 2007 og 2008.

Det var også snakk om at Petter Solberg også kanskje skulle delta i årets Le Mans Series (LMS) som består av 6 løp med de samme bilene og reglene som under 24 timers løpet på Le Mans. Men nå som han skal delta i 11 av 12 av årets WRC-løp, blir vel dette vanskelig. Men det hadde vært gøy om han kunne delta på Le Mans. Det er ihvertfall lovende at Le Mans ikke kræsjer med noen av WRC-rundene! Årets 24 timers løp på Le Mans går av stabelen 13. og 14. juni! Men i første omgang gleder jeg meg over at Petter Solberg har en bil klar og at han skal delta i alle løp, unntatt Rally Irland starter årets sesong førstkommende helg! Petter Solberg sitt første løp i Citroen Xsara’n blir derfor Rally Norway 13. til 15. februar!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/01/27/petter-solberg-skal-kjore-citroen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.