Petter Solberg på andre plass med ny bil i Rally Acropolis

Å debutere med ny bil og ende på andre plass er ikke vanlig kost. Vanligvis er det en del barnesykdommer som må lukes bort før resultatene sitter, men denne helgen lyktes det for både Subaru-teamet og Petter Solberg. Petter Solberg var på ett tidspunkt såpass nærme vinnende Sebastian Loeb at det ikke skulle mye feilen til før han var forbi. Det lå også ann til at Petter og Henning Solberg skulle stå på pallen i rally-vm for aller første gang. Men motoren til Henning Solberg ville det ikke helt slik, dessverre. Chris Atkinson i den andre Subaruen hadde ikke en like hyggelig helg etter å ha måttet bryte for første gang i år.

Etter den første dagen av Rally Acropolis lå Petter og Henning Solberg på henholdsvis 3. og 4. plass. Det var ett minutt opp til Sebastian Loeb og bare 7 sekunder mellom Solberg-brødrene. I løpet av dag to av Rally Acropolis avanserte Solberg-brødrene til 2. og 3. plass etter at Citroen-fører Daniel Sordo fikk problemer. Men dette holdt dessverre ikke helt til mål søndag. Henning Solberg hadde store problemer med motoren i sin Ford Focus WRC og tapte masser av tid. Motoren hans stoppet i tide og utide og det endte til slutt med at han nedover resultatlista for Rally Acropolis. Utrolig surt når Solberg-brødrene for første gang hadde mulighet til å stå på pallen sammen i rally-vm. Men muligheten kommer nok igjen senere.

Jeg må vel innrømme at jeg var skeptisk til om Subaru og Petter Solberg ville gjøre det noe bedre med den nye bilen, det er jo ikke første gang de har ventet på ny bil for å forbedre resultatene. Men denne gangen gikk det altså mye bedre. En andre plass i det første løpet med den nye bilen er vel ikke værst. I tillegg vant Chris Atkinson SS14. Petter Solberg vant ingen av helgens etapper, men allikevel var han bare 1 minutt og 9 sekunder bak vinnende Sebastian Loeb. Mikko Hirvonen endte på 3. plass etter at Henning Solberg måtte bryte. De neste poengplassene gikk til Aava, Daniel Sordo, Malcolm Wilson, Jari-Matti Latvala og Henning Solberg. I følge resultatlistene endte Henning Solberg på en 8. plass og sikret derfor ett poeng fra Rally Acropolis. Neste rally er Rally Tyrkia den 13. til 15. juni.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/01/petter-solberg-pa-andre-plass-med-ny-bil-i-rally-acropolis/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.