Atlanterhavsveien

Målet på en måte for denne dagen var Atlanterhavsveien, nå er alt på veien også en opplevelse i seg selv og en masse spennende bilder. Atlanterhavsveien er en veistrekning på 8.274 meter langs fylkesvei 64 mellom Vevang i Eide og Kårvåg i Averøy som avløste fergesambandet mellom Ørjavik og Tøvik. Veistrekningen består av ikke mindre enn åtte bruer, selv om det er Storseisundet bru som er den største og mest kjente. Det er nok også den som er mest avbildet. Det er også her det er virkelig tilrettelagt for publikum med parkering, gangstier og kafè på den ene siden av brua. Av de åtte bruene var det ene og alene Storseisundet bru som jeg tok bilder av. Selv om det sikkert var flere av dem som man kunne ha tatt bilde av. Atlanterhavsveien er en del av nasjonale turistveier i Norge.

På den siden av Storseisundet brua som det er mest tilrettelagt for publikum med stor parkering og kafè, er det også en «svevende sti» som går rundt hele øya som man er på. Utrolig stilig og gjennomført laget! Jeg gikk hele runden rundt og der var det også et monument reist til minne om omkomne på havet reist av Averøy fiskarlag i år 2000.

Fikk meg forresten et par overraskelser når jeg var på «den kanten» av Norge forrige helg. Å komme til bomstasjoner som ikke var en del av AutoPASS-ordningen og å måtte betale ekstra for at man har en passasjer i bilen når man skal kjøre igjennom en tunnell. Det er noe man er vant til på ferger, men med tunneller er det helt nytt for min del. Derfor ble jeg litt forfjamsa når jeg kom til luka for å betale. På skiltet på vei til luka fikk jeg med meg at det kostet 89 kroner å kjøre igjennom Atlanterhavstunnelen. Men når jeg kom til luka skulle han ha 36 kroner ekstra gett. Ikke noe problem det altså, men ble bare litt forfjamset når jeg ga han en hundrelapp og regnet med å få penger igjen.

                                                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/12/atlanterhavsveien/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.