Advarer mot svindelfirma

Idg.no advarte for 2 uker siden mot ett svindelfirma på internett. Det er ikke noe nytt fenomen at det opprettes falske websider og programmer for å loppe deg og meg for penger. Noen av dem er mer utspekulerte enn andre. Denne gangen dreier det seg om programmer for å fjerne spyware, malware og ad-ware fra pc’en. Programmene heter Spyware Pro, Malware Pro og AdWare Pro. Den omtalte personen i artikkelen var til og med en erfaren databruker, men denne gangen gikk han fem på.

Den store feilen han gjorde var å stole på at så lenge det ikke fantes noe negativt om programmet, så var det vel safe å bruke det. Jeg for min del har en policy om at det må finnes positive erfaringer på internett for at jeg skal vurdere å bruke ett program jeg ikke kjenner fra før. Derfor søker jeg ganske mye frem og tilbake før jeg tar sjansen på å laste ned og installere ett program. Enda nøyere bør man være før man bruker penger på programvaren!

Som nevnt om SUPERAntiSpyware for et par dager siden hadde jeg søkt og funnet opptil flere anbefalinger av programmet før jeg lastet ned og installerte programmet. Når programmet i tillegg fant ting som Ad-Aware ikke hadde klart å finne, var det ett stort pluss i margen for min del. Etter å ha brukt dette programmet under ett «hjembesøk» for å fixe en pc som var angrepet av litt virus og spyware valgte jeg å også å installere det på egen pc. Men jeg fortsatte å søke og lese mer om programmet før jeg valgte å kjøpe en lisens til programmet. Programmet fungerer utmerket som gratisutgave også, men man får noen ekstra funksjoner som er kjekke å ha for å være beskyttet i sanntid.

Men tilbake til programmene jeg gjerne vil advare mot, Spyware Pro, Malware Pro og AdWare Pro. Dette er åpenbart programmer som ikke gjør noe nytte for seg i det hele tatt. Hvis man tar en rask titt på websidene til disse programmene, ser man at de er helt identiske, bare navnet er byttet ut. Årsaken til at jeg snublet over disse programmene og artikkelen til idg.no var fordi en jeg kjenner hadde vært uheldig og gått på limpinnen. Ikke bare å laste ned og kjøre programmet, men også betale for en lisens. Heldigvis ble Paypal benyttet, slik at kredittkortinformasjonen ikke har blitt lagt igjen hos dette firmaet.

Årsaken til at jeg ble kontaktet i denne sammenheng, var at denne personen bare hadde mottatt en bekreftelse på at de hadde mottatt pengene (fra Paypal), men hadde ikke mottatt noen form for lisens eller serienummer for å registrere/aktivisere Spyware Pro. Når det på dette tidspunktet hadde gått hele 2 dager siden de hadde mottatt pengene for lisensen, burde en slik kode vært mottatt for lengst. Når jeg kjøpte en lisens til SUPERAntiSpyware tok det bare 4 minutter fra jeg fikk mail fra Paypal om at betalingen var mottatt til jeg mottok lisenskoden fra SUPERAntiSpyware.

Jeg begynte derfor å søke etter informasjon om Spyware Pro på internett, uten at jeg fant så veldig mye interessant via google på engelsk, men så fort jeg søkte etter norske websider på kvasir.no, dukket artikkelen til idg.no opp. Jeg måtte derfor per telefon fortelle den uheldige bekjente at han mest sannsynlig hadde blitt snytt for 49,90 dollar.

Her ser du ett tydelig eksempel på hvordan disse programmene arbeider og prøver å loppe brukeren for penger! Etter å ha skannet pc’en får man beskjed om at pc’en inneholder en mengde skadelige ting får man beskjed om at disse kan fjernes hvis man kjøper en registreringsnøkkel. Ett program som ikke kan prøves ut før man må kjøpe en registreringsnøkkel er på ingen måte en «trial» i det hele tatt! Ikke nok med det, disse skadelige tingene finnes garantert ikke på pc’en din i utgangspunktet heller! Dette er rett og slett en fabrikkert løgn for å loppe deg for penger! Hold deg langt unna er min anbefaling!

Her og her er forøvrig lister over en mengde slike programmer man bør holde seg langt unna! Er du usikker på hvilke programmer du bør bruke, spør heller andre om hjelp, enten bekjente eller i ett forum på internett!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/01/advarer-mot-svindelfirma/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.