Det snør, det snør, tiddeli bom

Nå har vi hatt noen dager hvor det har vært rimelig kaldt, ned mot 15 grader har jeg notert oppi høyden her i fjerde etasje i blokka. Nede på bakkenivå har det nok vært enda litt kaldere tenker jeg. Men 15 kuldegrader er uansett rimelig kaldt. Men fra i dag skal det bli litt mildere igjen, det er tross alt litt forskjell på 15 minus og 5 minus. Og det var også meldt snø, og det kan man vel trygt si at vi fikk sent i går kveld og i natt. Jeg har ikke noen eksakt måling på hvor mye snø som har kommet, men etter bildene mine å dømme har det faktisk kommet en del. Vaktmesteren har også vært ute med traktoren i dag og måkt det fint og ryddig her oppe i Krokstien! Må si at det er utrolig deilig å bo i blokk/borettslag med egen vaktmester. Det er absolutt ingenting å gjøre utvendig her. Jeg slipper å måke snø, vaktmesteren både måker, strør og salter for oss! Ekstra deilig er det faktum at bilen står i en varm garasje!

Siden det er meldt kuldegrader en stund fremover, er det vel også en viss fare for at denne snøen faktisk blir liggende. Men denne snømengden kan vel umulig lage noe særlig kaos? Se bort fra at det kan se ut til at nordmenn blir tatt med buksene nede hver eneste gang det kommer snø. Nå er riktignok ikke dette sesongens første snøfall, så det burde vel gå bra. Men jeg får rapporter om at trafikken står bom stille på Fredrikstad-brua, så et eller annet er det som har skjedd i sentrum. Med snø på bakken har bremselengden en tendens til å bli litt lengre, men det er ikke alle som tar det med i beregningen når de er ute og kjører bil. Med «Det snør, det snør, tiddeli bom» som tittel på dette innlegget, er jeg vel også forpliktet å legge ut hele teksten til Ole Brum-sangen, sant?

Det snør, det snør,
tiddeli bom
det er det det gjør,
tiddeli bom
Nå snør det mye mer enn før,
tiddeli bom – og huttemeg tu.

Så kaldt det er,
tiddeli bom
Jeg kjenner det her,
tiddeli bom.
Jeg kjenner det på mine tær,
tiddeli bom – og huttemeg tu.

Når det snør og ikke minst når det er kaldt er det om å gjøre å kle og sko seg riktig!

    

Kanskje ikke helt sesong for å sitte på verandaen enda? Men det er jo allerede februar, på tide å starte grillsesongen snart kanskje?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/02/05/det-snor-det-snor-tiddeli-bom/

2 kommentarer

  • Robert9 februar, 2012 kl 17:23

  Ja, jeg venter på å bli invitere på grillaften Ken 😉 så nå er det bare å finne frem forkle, grillpinsettene og grillmaten.

  Også kan du jo lage Irish med den kule håndmikseren du har kjøpt deg 🙂

  • kak12 februar, 2012 kl 15:06
   Forfatter

  Forklet bruker jeg hver gang jeg lager mat, uansett det er på grillen eller komfyren! Men vi får se hvor lenge jeg venter før jeg starter grillsesongen 2012! I fjor startet jeg den vel i midten av mars, riktignok ikke her hos meg, men hos «naboen» i blokka rett over veien! 🙂

  Jeg bruker nok håndmikseren neste gang jeg skal lage krem, er jo raskt og enkelt det! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.