Kenwood kMix på salg

Jeg har en stund hatt lyst på en håndmikser. Jeg har et par andre kjøkkenting som kan gjøre en del av disse tingene, en «food processor» som kan hakke, skjære, rive og ikke minst piske krem. I tillegg har jeg en stavmikser som kan brukes til så mangt. Men når jeg skal f.eks blande vaffelrører synes jeg det har vært litt klønete å bruke en stavmikser til akkurat det. Det fungerer, men det er vel ikke akkurat det mest optimale. Derfor kommer en håndmikser inn i bildet. Den er også genial til å piske krem. Ikke det at jeg lager så mye kake eller pisker så mye stivpisket krem, men krem til irish coffee lager jeg støtt og stadig. Det er jo bare helt fantastisk godt, ikke sant? Men den kremen skal selvfølgelig være «hjemmelaget» (og ikke ferdig på boks) og være mye bløtere pisket enn vanlig krem. Den skal rett og slett være rennende. Ellers blir den bare liggende og flyte som en «dupp» på toppen av kaffen.

Det er en stund siden jeg snublet over Kenwood kMix første gangen, og jeg må innrømme at jeg falt pladask for designet. Det var vel faktisk på Elkjøp for en tid tilbake når jeg tittet på håndmiksere at jeg så denne serien fra Kenwood for første gang. Det er jo ikke akkurat et lite salgsargument ovenfor meg at de leverer denne serien i rødt heller! Det er ikke akkurat noen store hemmelighet at jeg er veldig svak for den fargen. Både når det gjelder klær og «ting». En annen ting som jeg har hatt lyst på en stund, men som jeg aldri har fått rota meg til å kjøpe er en brødrister. Det er når jeg har vært hos Gro i København at jeg har sett hvor genialt en brødrister faktisk er. Gro vil vel faktisk gå så langt at ALLE burde ha en brødrister, og ble lettere sjokkert over å høre at jeg ikke hadde en brødrister. Jeg tror ikke Gro nødvendigvis bruker den så mye til brød, men til rundstykker. Å kjøpe rundstykker som egentlig er ment å tas en runde i stekeovnen i brødristeren isteden blir rett og slett fantastisk godt til f.eks frokosten!

Men det var først her på fredag at jeg la merke til at Clas Ohlson, av alle steder, hadde tilbud på Kenwood kMix. Clas Ohlson er vel ikke akkurat det stedet man tenker på når man skal kjøpe seg kjøkkenutstyr? Men de har det mest utrolige og har et enormt utvalg! Så etter å ha våknet og gjort meg klar i går bar det avsted til Clas Ohlson for å se hva de hadde inne. Ifølge nettsidene dems var det nemlig dårlig med røde produkter tilgjengelig. Men i butikkene kan jo saken være en helt annen. Til min store glede hadde de både håndmikser og brødrister inne i rødt, så da var jo dagen reddet mildt sagt. Men steike jeg ble fristet av resten av Kenwood kMix-serien som de også hadde inne i rødt. I tillegg til håndmikser og brødrister, får man også kaffetrakter, kjøkkenmaskin, stavmikser (med ekstrautstyr), blender og ikke minst vannkoker!

Men jeg forlot faktisk Clas Ohlson første gangen uten å ha kjøpt noe som helst, men det var for å ta en tur bortom Elkjøp for å sjekke prisene der og hva de hadde inne. Prisene hos Elkjøp var full pris, så det var ikke noen tvil om hvor det var selvsalgt å handle. Men vannkokeren til Kenwood kMix kommer i to varianter. En «retro» utgave og en mer vanlig utgave som også fåes i både 1,0 og 1,6 liters utgave. Men Elkjøp hadde bare 1,0 liters utgaven, og det synes jeg er i minste laget. Retroutgaven derimot er på 1,25 liter. Aller helst ville jeg hatt 1,6 liters utgaven, men man kan ikke få alt man ønsker seg her i verden. Det værste var at vannkokeren på 1,0 liter på Elkjøp var MYE dyrere (60%) enn retro vannkokeren på 1,25 liter. Det er første gang jeg har måttet brukte handlevogn på Clas Ohlson. Tipper det kommer til å bli en stund til neste gang også. Men første runde igjennom kassa ble med Kenwood kMix håndmikser, brødrister og vannkoker i handlevogna!

Men jeg rakk ikke å forlate Dikeveien før jeg endte opp med å snu og kjøre tilbake til Clas Ohlson igjen for å kjøpe meg en ting til. Enkelte påstår at jeg har en tendens til å «ta av» når jeg kjøper meg ting. Det vil si at jeg kjøper mye når jeg først setter i gang. Være seg film, musikk, sko eller i dette tilfellet kjøkkenutstyr. Det siste Kenwood kMix-produktet jeg valgte å kjøpe var stavmikseren med ekstrautstyr. Det vil si at det i tillegg til en stavmikser også følger med en egen beholder med diverste utstyr for å kutte, rive, hakke osv. Et litt mindre alternativ til å dra frem hele «food processoren» jeg har her fra før av  med andre ord.

Jeg må innrømme at det fristet noe veldig å kjøpe kaffetrakteren også, den ser jo rett og slett bare helt fantastisk ut. Men etter å ha kjøpt disse 4 Kenwood kMix-produktene, så var det kanskje på tide å gi seg. Det er litt fornuft oppi det hele også selvfølgelig. Jeg skal klare å forsvare kjøpet litt. Det er med andre ord ikke noen vits å kjøpe en ny kaffetrakter når jeg har en flott kaffetrakter fra Moccamaster fra før av. Og de som kjenner meg vet at jeg ikke akkurat drikker mye kaffe. Det vil si, jeg drikker ikke svart kaffe i det hele tatt. Den eneste måten jeg drikker kaffe er som irish coffee og kaffe med baileys! Så selv om kaffetrakteren også var på tilbud, ville det være direkte sløsning med penger å kjøpe en ny kaffetrakter. Kjøkkenmaskinen kan jeg nok heller ikke akkurat si at jeg har noe behov for. Jeg er vel ikke akkurat den som baker så ofte. Og pizzabunnen/deigen kjøper jeg jo faktisk ferdig. Det siste stilige produktet fra Kenwood kMix er blenderen. Jeg har hatt blender en gang før, men brukte den ikke noe særlig. Men den hadde tatt seg fint ut på kjøkkenbenken, ikke noen tvil om det! Men et sted får vel fornuften ta over.

  

OPPDATERING 06.02.12 kl 21:05:

Etter å ha skrevet dette innlegget må jeg innrøme at jeg har sittet og lest om disse produktene, sett noen videoer på youtube og rett og slett siklet litt på et par av de produktene jeg ikke kjøpte på lørdag. Nærmere bestemt Kenwood kMix sin kjøkkenmaskin og blender. Jeg hadde på ingen måte bestemt meg når jeg tok kvelden i natt, men lå og grublet med hodet på puta også faktisk. Det er som regel et tegn på at jeg har veldig, veldig lyst på noe og egentlig bare prøver å finne en grei nok grunn til å investere. Hadde faktisk en liten «pep talk» med en kompis på msn tidligere i dag også, og man kan vel ikke akkurat si at han prøvde å prate meg bort fra det. Selv om jeg per i dag ikke har bakt så mye, men så kan vel det ha noe med at jeg heller ikke har hatt noe utstyr til å gjøre det heller. Å stå med en bolle og ei sleiv er liksom ikke helt noe jeg hadde giddi.

Men etter å i dag vært på Clas Ohlson og kjøpt meg en Kenwood kMix kjøkkenmaskin er jeg vel nesten «programforpliktet» til å f.eks lage pizzabunnen selv heretter. Det er utrolig lettvint å kjøpe den ferdig men! Men det er selvføgelig mange flere ting man kan bruke denne kjøkkenmaskinen til. Ting som en håndmikser blir for liten og puslete til f.eks. Blenderen kan jo brukes til så mangt den også, være seg milkshake, smoothies, supper og lignende. Det er i bunn og grunn bare jeg som er begrensningen på hva man kan bruke disse lekre produktene til! Uansett er det jo en investering for mange år fremover! Jeg vet det høres utrolig overfladisk og kanskje også veldig homo ut, men det kommer til å se utrolig lekkert ut på kjøkkenet mitt! Men jeg kjøpte aldri noe julegave eller bursdagsgave til meg selv, så dette får være gavene til meg selv!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/02/05/kenwood-kmix-pa-salg/

2 kommentarer

  • Robert9 februar, 2012 kl 17:19

  Du har fått deg greit med kjøkkenutstyr der Ken 🙂 Gleder meg til å få servert skikkelig hjemmelaget pizza med hjemmelaga bunn. Og kanskje en fersk smoothie til dessert 😉

  • kak12 februar, 2012 kl 15:05
   Forfatter

  Takk for det, Robert! Det skal du ikke se bort fra! Har nå kjøpt ei bok med oppskrifter på smoothies. Sånt finner man sikkert plenty av på internett også, men tok den med meg når jeg var på Kitch’n sist! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.