Jeg prøver noe nytt

De som kjenner meg har nok lagt merke til at jeg har fornyet meg litt de siste årene i forhold til den «grå musa» jeg var før. Da gikk det i svart, hvitt, grått og beige. Det er jo ikke akkurat spenstige farger. I tillegg til å bruke klær med farger, bruker jeg også en del farger hjemme. Det er det som er det geniale med å ha nøytrale farger på veggene, da kan man fargelegge med pynt, gardiner (for dem som har det) og annet sjæsj. Men nå var det ikke leiligheten jeg hadde tenkt å skrive om.  Men derimot meg selv og klær. Jeg kjøpte meg klær på salg fra nettbutikken til Dressmann XL her forleden. Det vil si 4 hettegensere, en genser, ei bukse og ei ytter/vinterjakke. Buksa og 3 av hettegenserne var rimelig safe hva størrelsen angår, siden jeg har nøyaktig samme modell fra før. Men ytterjakka, den ene hettegenseren og genseren var nye modeller for meg. Og av disse var det bare en av dem som ikke passet.

Geilo hettegenseren ble nok en størrelse for liten, både rundt magen og på armene. Jeg fikk dratt igjen glidelåsen, men er jo ikke akkurat noe særlig lekkert når det sitter FOR trangt. Når det gjelder Dressmann er jeg overhodet ikke bekymret når det kommer til bytting. Det har aldri vært noe problem før, og jeg regnet ikke med at det kom til å bli noe problem denne gangen heller, selv om jeg hadde handlet fra nettbutikken til Dressmann XL. Jeg tok derfor bare med meg kvitteringa og Geilo hettegenseren som var for liten til min lokale Dressmann XL butikk (1 av 5 i hele Norge) i Fredrikstad sentrum. De hadde ikke flere igjen av nevnte hettegenser, men det er jo aldri noe problem å finne noe annet man trenger i butikken.

Jeg tok derfor en runde rundt i butikken for å finne noe jeg kunne bytte hettegenseren inn i. Jeg sjekket om de hadde Nevada olabuksa i riktig størrelse, men det var det heller dårlig med. De hadde livvidden min, men ikke benlengden. Gidder ikke å kjøpe bukser som må legges opp, det blir bare en masse ekstra arbeid. Men jeg fant noe som jeg egentlig falt pladask for med en gang. Og jeg har egentlig aldri likt skjorter med rutete mønster. Men jeg fant flanellskjorta som jeg har på meg på bildet i dette innlegget. Knæsj farge synes jeg, i tillegg er den tykk, varm og god på denne tiden av året! Det aller beste var at skjorta hang på et stativ med rester som var til salgs for 75 kroner plagget. Ordinærpris var 399 kroner. De hadde denne skjorta i tre forskjellige fargekombinasjoner, men bare to av dem i riktig størrelse. De to skjortene ble derfor med meg hjem. I tillegg til en tredje mer tradisjonell skjorte, riktignok rutete mønster denne også.

Dette er med andre ord noe jeg vanligvis aldri har vært villig til å kjøpe tidligere, men nå følte jeg meg litt vågal og var klar for å gjøre noe nytt. Skjorta på bildet hadde jeg faktisk på meg i en bursdag sist fredag, og fikk mange positive tilbakemeldinger på at de syntes den var stilig og at jeg kledde den. Vil tro det ble raskt lagt merke til fordi ingen er vant til å se meg i sånt. Men jeg likte skjorta veldig godt, gleder meg til å bruke begge to fremover! Siden skjortene bare kostet 75 kroner stykket tok jeg en kjapp tur tilbake på Dressmann i går for å sikre meg to til. Riktignok i samme farge som jeg hadde fra før, men til 75 kroner stykket er det jo mulig å flere av hver uten at man har svidd av en masse penger. Jeg fant faktisk tre skjorter til i min størrelse, alle sammen med rutete mønster faktisk. Skulle nesten tro at det hadde klikka for meg fullstendig. Men det er nok heller at jeg omsider har vært villig til å «åpne balletten» for rutete skjorter.

Vi har jo nettopp vært igjennom en kuldeperiode etter å hatt en ekstremt mild vinter i forhold til forrige vinter. Da har jeg også fått tatt i bruk mine Sorel Caribou vinterstøvler som jeg kjøpte i januar i fjor. De kan man mildt sagt si er varme og gode på beina, ingen fare for at man begynner å fryse akkurat! Converse-sesongen har vært ekstraordinær lang i år, men når det kryper såpass langt ned på kvikksølvet blir det i kaldeste laget. Det kan til nød gå ann med det ene paret jeg har som er i skinn og er ekstra foret og med tykke ullsokker. Men de vanlige Converse All Star-skoene er ikke egnet når det blir kaldt, spør du meg. Da er det man drar frem vinterstøvlene for å være både tørr og varm på beina! Til turer når kvikksølvet kryper godt under frysepunktet har jeg dette Sorel Caribou paret, et par Columbia vinterstøvler og et par Tretorn DBZ thermo gummistøvler. Utrolig praktiske vinterstøvler alle sammen, for å holde seg tørr og varm på beina! For å ikke snakke om at de sitter som et skudd på underlaget!

        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/02/12/jeg-prover-noe-nytt/

2 kommentarer

 1. Alltid gøy med noe nytt!
  Nå er det jammen leeeenge siden jeg har snakket med deg.
  Håper det står bra til!
  Ta en kaffe eller noe en dag kanskje?

  Tor

  • kak12 februar, 2012 kl 15:49
   Forfatter

  Ja, det er alltid gøy med noe nytt, sikkert ikke så stort for de fleste, men dette var et ganske stort steg for min del! 😉

  Ja det er veldig lenge siden jeg har hilst på og snakket med deg, Tor. Med unntak av litt sporadisk kontakt på nett da! Kaffe drikker jeg ikke (med unntak av irish coffee og kaffe med baileys), men te drikker jeg mer enn gjerne! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.