Moduler kom og moduler gikk

Nå er det nøyaktig tre uker siden jeg skrev noe sist her på bloggen. Så da er det kanskje på tide å skrive noe igjen. Siden sist har jeg har jeg hatt vernedag, møter, to uker med moduler, kjørt buss et par dager og i dag en vernedag igjen. Det var veldig kort oppsummert. I løpet av denne tiden har vi også gått fra full vinter til vår. Det er utrolig deilig å se sola, varmen og ikke minst å se snøen og isen i ganske raskt tempo smelte bort! Det har mildt sagt vært mye snø, is og faenskap i vinter. Det er utrolig godt å endelig kunne kjøre på bare veier igjen! Men det er dog fortsatt mye telehiv ute og går, så man må være ekstra forsiktig på disse stedene. Torsnes er jo et kapittel for seg selv i så måte. Jeg har ikke vært der ute på tre uker selv, men har hørt at det fortsatt er like jævlig der ute. Alle issvullene er borte går jeg ut ifra, men telehiv’en tar jo litt lengre tid å bli kvitt. Men det er jo tross alt et problem som løser seg av seg selv, og ikke så mye vi får gjort noe med.

Uke 11 og 12 var det dags for moduleksamen igjen, denne gangen modul 2. Den heter «Når ting skjer», det vil si brann, ulykker, ran osv. Det er ting vi selvfølgelig håper å ikke komme borti noen av oss, men det vil jo skje en eller annen gang. Jeg har ikke opplevd brann i en buss eller ran for den saks skyld. Men noen småskader har jeg hatt med bussen. Ikke noe som har resultert i nevneverdige skader, personskade eller lignende. Det har jeg heldigvis ikke opplevd enda. Å knuse et speil eller være borti høyrehjørnet med bussen er vel noe vi bussjåfører gjør nå og da. Både speilene våre og høyrehjørnet på bussen er ekstremt utsatt. Vi kjører på mange trange plasser og skal hele tiden inntil fortauskanter og busstopp som vi noen ganger får et litt mer brutalt møte med enn hva som er optimalt. Det kan være at bussen er lavere enn normalt, fortauskanten er høyere enn normalt eller rett og slett at det har blitt en dump/hull i veien som gjør at vi smeller nedi.

Men denne modulen har altså dreid seg om hva man skal gjøre når slike ting skjer. Og dermed får man også ett ganske godt innblikk i hva man ikke skal gjøre. Hva skal man gjøre først når man kommer til et ulykke? Hvilke skadde skal man prioritere først? Hvordan skal man oppføre seg under et ran? Opptre heltemodig og nekte å gi fra seg pengene? Nei selvfølgelig ikke, vi blir opplært til å gi fra oss pengene uten noen som helst motstand slik at vi blir kvitt raneren så fort som mulig. Slik at både sjåføren og passasjerene kan komme uskadet fra dette. Hvis man motsetter seg ønskene til en raner er det ikke sikkert at man kommer levende ut av en slike episode.

Man blir litt «bortskjemt» å være i kjelleren på Institutt for journalistikk og holde på med modulene i disse to ukene. Det vil si, man slipper å kjøre buss på glatta og alle de problemene det kan medføre. Man sitter nede i kjelleren på Institutt for journalistikk fra kl 8 om morgenen og gjør klart for å ta imot sjåførene som skal ta modultestene. Sjåførene har på forhånd meldt seg på de forskjellige puljene og vi setter dem i gang puljevis. Med mindre det er veldig få på puljene, da er det like greit å bare sette dem i gang fortløpende. Men vi har denne gangen også opplevd at det har vært ganske mye drop-in. Helt greit det så lenge det ikke tar helt av. Det er greit å ha litt peiling på hvor mange som faktisk kommer. Men mange av de som ønsker å komme som drop-in ringer først og sjekker om det er ledig plass da! Jo flere som kommer innom jo bedre er det. Det er virkelig gøy når det er mange innom og mye som skjer! Da flyr man rundt og hjelper til, lagrer resultater, åpner og fjerner tester over en lav sko. Til tider kan det være såpass hektisk at man både glemmer og ikke har tid til å spise lunsjen sin.

Hver arbeidsdag med modulene starter med at jeg møter opp på anlegget til BorgBuss under Fredrikstadbrua for å hente påmeldingslistene oppe i ekspedisjonen. De åpner ikke før kl 8, så jeg er der som regel rett før kl 8. Midt i den første uka må jeg innrømme at jeg fikk meg litt av en overraskelse når bussen til Sarpsborg 08 stod parkert inne på verkstedet vårt. Det viser seg at de har leid en av Nettbuss Østfold sine busser, og den har fått Sarpsborg 08 dekor. Dette gikk jo ikke akkurat upåaktet hen på tanke på at verkstedet vårt ligger i Fredrikstad. Mye fleip om hva man burde gjøre med denne bussen. I en «FFK-leir» vil jo Sarpsborg 08 være ansett som «fienden». Men bussen ble heldigvis ikke så lenge på verkstedet i Fredrikstad, så vi fikk sendt den opp til Sarpsborg hvor den hører hjemme!

Selv om det har vært føre og vær til å bruke forede vintersko er det ikke særlig behagelig å gå med det innendørs i så mange timer, jeg har derfor brukt mine velkjente Adidas Superstar alle dager unntatt den siste fredagen. Det hadde virkelig begynt å bli vår i lufta og det ble min første dag i Converse All Star (i Norge, ble jo brukt i Spania i februar) denne sesongen! Ett sikkert vårtegn eller? Nå er det riktignok en del som bruker Converse All Star hele året, men det er de tross alt i kaldeste laget til, spør du meg. Isåfall må man bruke både ull- og raggsokker i! Jeg har to par i størrelse UK13 som kan brukes til nettopp det. Et par i gult og et par i rosa!

Det er vel også unødvendig å nevne at det har vært mye grisete føre denne vinteren, og da er det viktig å være skodd riktig. Før vinteren satt inn kjøpte jeg meg et par Tretorn DBZ forede gummistøvler som jeg har brukt flittig i vinter. Hærlig å kunne bevege seg ute uten å måtte tenke på hvordan skoene ser ut når jeg kommer hjem. Gummistøvler er jo vanligvis fryktelig kalde om vinteren/når det er kjølig ute, men disse forede gummistøvlene har vært utrolig gode å bruke i vinter! Uansett hvor kaldt det har vært i grunn. Jeg har ikke hatt behov for å bruke noe annet enn vanlige tynne sokker oppi disse gummistøvlene! Men nå som det begynner å bli såpass varmt ute, er det på tide å «pensjonere» disse gummistøvlene for sesongen og bruke de vanlige!

Denne uka har jeg kjørt litt buss igjen, det vil si mandag og tirsdag. Det vil si tilbake til hverdagen med å stå opp tidlig om morgenen! Når jeg holder på med modulene kan jeg jo faktisk sove til kl 06.40 om morgenen! Det er jo luksus for en bussjåfør! Begge dagene har vært deltskift og det har blitt mye forskjellige busser. Siden jeg har kjørt så lite buss de siste månedene (ferie og moduler) er det mange som har lurt på hvor jeg har vært. «Nå er det lenge siden jeg har sett deg!» Det er jo hyggelig å høre at de legger merke til det, da har de lagt merke til meg på en eller annen måte og lagt merke til at jeg ikke har kjørt så mye buss i det siste. Og det er nok ikke fordi jeg er sur og grinete og kjører som en gris vil jeg tro! hehe

I forrige innlegg var det buss #122 som var klar for skroten, nå har buss #95 blitt klargjort for det samme. Buss #94 skal tydeligvis være med en stund til. Men buss #94 er nok i bedre stand enn det #95 er. Det er godt å bli kvitt noen av de eldste bussene, de begynner å bli slitne nå. Men det er kanskje noen som har lagt merke til at det har dukket opp litt eldre hvite og grønne Volvobusser i distriktet? Det er busser med Lillehammer OL -94 dekoren fortsatt. Jeg har ikke kjørt noen av disse enda (tror det er 3 av dem), men de benyttes primært til skolekjøring tror jeg. Det er jo også det buss #122 og buss #95 ble benyttet til, se bort fra at buss #95 også ble kjørt på en av Torsnes-turene om morgenen.

Legg forresten merke til bildet som er tatt nede i Spjærkilen. Jeg har jo tatt utallige bilder der nede mens jeg har vært bussjåfør. Disse bildene ble tatt på mandag denne uka og det er fortsatt is der nede! Ser ut til å ta litt lengre tid før det er isfritt i Spjærkilen! Men så lenge det er snø og isfritt på veiene er jeg kjempefornøyd! I tillegg til at det er mye mer behagelig å kjøre på veiene nå, så er det mye enklere å holde rutetidene sine. Med de veiene vi har hatt i vinter har vi måttet kjøre veldig mye roligere enn normalt, og da sprekker jo rutetidene så det synger. Men, sikkerheten er alltid først. I morgen har jeg faktisk fri, det er fordi jeg skal jobbe førstkommende lørdag! Jeg er ikke helt sikker på når jeg jobbet på lørdag sist, men tipper det er noen måneder faktisk. Btw: Alle bildene i dette innlegget har blitt tatt med min HTC Desire HD!

                              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/03/30/moduler-kom-og-moduler-gikk/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.