I dag gikk mitt første speil ad dundas

Jeg kommer kjørende med rute 357.2, det vil si Skjærviken om Sellebakk (om Begby tilbake til Fredrikstad) på Borgeveien da jeg i svingen før man kommer til riksvei 110 ved Borge Kirke da jeg møter en bil som tydligvis trengte mer plass på veien enn det faktisk var plass til. Jeg lå på min side igjennom hele svingen, men plutselig kommer det en stor svart amerikansk SUV som tydligvis trodde han var større enn han var. SUV’en kutter svingne og kommer over i min kjørebane. Jeg legger meg ytterligere litt ut til høyre og håpte at det skulle gå bra. Det gjorde det derimot ikke, for når SUV’en passerer smeller det i speilet på venstre side av bussen. Selve speilet knuser og hele speilhuset vrir seg. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg skvetter til som bare pokker og i ren refleks sier noen velvalgte ord. Siden jeg lå på min side av veien er det ikke noen tvil om hvem som har skyld i denne skaden, men allikevel er det rimelig irriterende når sånt skjer.

For det første skvetter man til noe forferdelig, man er nødt til å prøve å kjøre ferdig turen man er ute på uten venstre speil, noe som ikke akkurat er å anbefale. I tillegg må man i garasjen for å bytte ut bussen før man skal ut på neste tur. Dette resulterer selvfølgelig i forsinkelser. Hvis man først skal miste ett speil, så er nok høyre speil å foretrekker, ikke det, det er nok ikke noe særlig å kjøre uten høyre speil heller. Men tenk deg hvor mye vanskeligere det blir å blinke ut og kjøre ut fra busslommer når man ikke har speil på venstre side av bussen! På resten av Skjærviken-turen var jeg rett og slett nødt til å stikke hodet ut igjennom sidevinduet på bussen for å se om det var klart for meg å kjøre ut. Det er selvfølgelig ikke en holdbar måte å kjøre på, og bussen ble derfor byttet ut slik at jeg hadde begge speilene intakt på neste tur. Jeg hadde på forhånd selvfølgelig ringt til vakta på verkstedet og fortalt hva som hadde skjedd og at jeg trengte en ny buss. Bussbyttet gikk smertefritt, men jeg var nok 10 minutter forsinket ut fra bussterminalen på neste tur. Men det er forholdsvis god tid på Lundheim-Begby-ruta, i tillegg var det ikke så mange passasjerer på akkurat den turen. I grunn var det ganske stille og rolig på alle mine turer i dag.

Jaja, det måtte vel skje tipper jeg. Jeg er ikke den første som har tatt ett speil på en buss, og er sikkert ikke den siste heller. Og det hjelper jo lite når jeg holder meg på min side og gjør som jeg skal, hvis andre rundt meg ikke gjør det. Speilet på buss #121 var allerede skiftet når jeg kom tilbake etter Lundheim-Begby-turen. Bildene nedenfor er tatt tidligere på dagen. Ellers har det blitt litt korrigeringer for neste uke. Jeg har fri 1. mai (tirsdag) allikevel og skal kjøre litt skolekjøring før jeg begynner på mitt skift på mandag. Det kan selvfølgelig hende at Borg Buss ringer og trenger hjelp tirsdag allikevel. Nå har jeg fri i litt over 24 timer til, før jeg skal starte på nattbusskiftet mitt i morgen kl 19:15. 4:45 søndag morgen er jeg ferdig. Jeg tok en titt på uttakslistene for bussene våre før jeg dro hjem i dag, og jeg skal kjøre den samme hvite demobussen på dette skiftet som for 2 uker siden. På Skjærhalden-kjøring synes jeg denne bussen var en drøm å kjøre, men jeg likte aller best å kjøre den manuelt fremfor auto(matisk).

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/27/i-dag-gikk-mitt-forste-speil-ad-dundas/

1 kommentar

    • Tommy29 april, 2007 kl 12:07

    Jeg kan sterkt anbefale å knuse et speil i møte med ambulanse under utrykning! Det er ingenting som får adrenalinet til å pumpe som et slikt møte med en ambulanse. Sirener hyler, svetten pipler – og akkurat i det du tror det skal gå bra og at det er plass nok, så smeller det. Og et slikt smell går gjennom marg og bein, og kan skremme selv den mest erfarne sjåfør.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.