Ny mobiltelefon kom og gikk

Som jeg regnet med, så kom min nye Nokia 6151 i posten i dag. Det samme med PIN-koden til mitt nye Telenor Nett&Kontant-abonnement som jeg hadde planer om å bruke i reservetelefonen. Min Nokia 6125 skulle nemlig være min nye reservetelefon som jeg skulle ha med å ha i bakhånd hvis jeg skulle gå tom for strøm på Nokia 6151’en. Men det var ikke mye trykking frem og tilbake i innstillingene på min nye Nokia 6151 før jeg merket at det var noe alvorlig galt med telefonen. Høyttaleren på mobiltelefonen var utrolig dårlig, det var såvidt man hørte ringetonene på telefonen. Etter å ha gått igjennom alle innstilling som er som har med lyd å gjøre, og det er jo i grunn ikke så mange, så måtte jeg til slutt konkludere med at det måtte være noe galt med den.

Jeg pakket derfor mobiltelefonen sammen og dro til min lokale Lefdal-butikk. Når jeg henvendte meg i kundeservice-skranken på vei inn i butikken og slo på mobiltelefonen for å demonstrere problemet, var lyden plutselig mye høyere. Men lyden var nå veldig skurrete og forferdelig. Så noe alvorlig galt med høyttaleren var det ikke noen tvil om at det var. Hvordan ville lyden vært neste gang jeg slo på mobiltelefonen mon tro? Siden Lefdal ikke hadde noen Nokia 6151 inne (det var årsaken til at jeg valgte å handle i nettbutikken til Lefdal.com og ikke i min lokale butikk) valgte jeg derfor å benytte angreretten og heve kjøpet på stedet. Siden nettbutikken heller ikke hadde flere Nokia 6151 inne, så vet jeg ikke hvor lang tid det hadde tatt før jeg hadde fått en ny mobiltelefon eller Nokia hadde fått reparert den. Istedenfor å starte på ett muligens langvarig reparasjon/reklamasjon-opplegg med Nokia, valgte jeg heller å heve kjøpet på stedet. Skuffelsen var derfor rimelig stor over at det ikke ble noen ny mobiltelefon på meg nå allikevel. Jeg hadde sett frem til å få en ny mobiltelefon, selv om det på ingen måte var noen revolusjon av en mobiltelefon jeg hadde kjøpt meg. Jeg tok en titt på de mobilene de hadde hos både Lefdal og Elkjøp i Fredrikstad, men fant ingen som kunne være av interesse. Jeg fikk derfor tilbake de 989,- kronene jeg hadde gitt for mobiltelefonen.

Jeg tittet dog nærmere på en mobiltelefon hos Lefdal som virkelig var en lekker sak. Men Nokia 6300 er i utgangspunktet litt utenfor budsjettet mitt. Mobilen er dog lekker, har utrolig bra skjerm og har i tillegg ett 2 megapixler mobilkamera. Nokia 6300 har ikke 3G, men det har jeg ikke bruk for uansett. Skjermen er av typen TFT QVGA med opptil 16,7 millioner farger på 2 tommer med 240 x 320 pixler. Nokia 6300 har dog ett batteri av typen Nokia BL-4C som er samme type batteri som jeg har i min Nokia 6125. Men på tanke på at jeg ga 1.799 kroner for min Nokia 6125 er det kanskje ikke så dyrt med ca 2.100 kroner for Nokia 6300? Spesifikasjonene er rimelig mye bedre, i tillegg er det en ordinær telefon, ikke en «flippetelefon» som jeg har i dag. Nokia 6300 har forøvrig også støtte for microSD minnekort, og det følger med ett minnekort på 128mb med telefonen. Som dere ser av bildene nedenfor er det en ganske tynn telefon og den veier ikke mer enn 91 gram. Hadde Lefdal hatt Nokia 6300 som enten åpen eller Telenorlåst, hadde jeg kanskje vært gal nok til å kjøpe en slik mobiltelefon idag, men siden de bare hadde Tele2-låst utgave av Nokia 6300, ble det bare med tittingen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/20/ny-mobiltelefon-kom-og-gikk/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Åsmund20 mars, 2007 kl 22:36

  Sånn kan det gikk, hehe! Får håpe du får noe som funker neste gang du kjøper telefon.

  • kak22 mars, 2007 kl 19:37
   Forfatter

  Ja, det får jeg da inderlig håpe! 🙂

  Men jeg er ikke 100% sikker på om jeg skal kjøpe meg ny mobiltelefon, eller om jeg skal klare meg med den delvis ødelagte Nokia 6125 som jeg har. Hvis jeg skulle velge å kjøpe ny mobiltelefon, hvem skulle det isåfall være? Jeg er ikke så veldig interessert i å kjøpe noe annet enn Nokia. Hvorfor ikke? Fordi jeg ikke er så veldig interessert i å sette meg inn i ett nytt system. Så hvilke mobiltelefoner har jeg isåfall å velge mellom? De som kanskje peker seg mest ut er Nokia 6233 som er på markedet og Nokia 6300 som kommer på markedet i månedsskiftet mars/april.

  Tiden får vise! 😉

  • Pål23 mai, 2007 kl 22:36

  Hmmmm, crappy batteri på 6300. Ellers bra tlf. Min klarer bare 2 dager med lite bruk før lading. Har inne til reklamasjon nå. Ser at mange plages med dette…

  • kak23 mai, 2007 kl 22:43
   Forfatter

  Jeg har nå hatt min Nokia 6300 i 2 måneder og har overhodet ingenting å utsette på batterikapasiteten. Den fungerer over all forventning, etter å hatt dårlige erfaringer med samme batteri i Nokia 6125. Da måtte jeg lade annenhver dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.