Ny mobiltelefon

For en uke siden skrev jeg at mobiltelefonen min var delvis ødelagt, og at det ville koste en liten formue å reparere den ødelagte LCD-skjermen på utsiden av telefonen. Siden den interne LCD-skjermen fortsatt var like hel, er telefonen fortsatt brukbar. Borg Svakstrøm i Sarpsborg skulle ha 937,50 inkl mva for å reparere telefonen, noe jeg valgte å ikke gjøre. Det er måte på hvor mye penger jeg er interessert i å bruke på å reparere en telefon som bare kostet 1.799,- kroner. Nå er riktignok det det meste jeg har gitt for en mobiltelefon noen gang. Siden jeg ikke er særlig interessert i mobiltelefoner, har det som regel alltid blitt enkle og rimelige mobiltelefoner. Men når jeg begynte å jobbe som bussjåfør var det viktig at jeg kunne bruke blueooth handsfree. Det var derfor jeg kjøpte Nokia 6125’en.

Siden det ble så dyrt å reparere mobiltelefonen, hadde jeg egentlig bestemt meg for å fortsette å bruke den til den tok kvelden av andre årsaker. Men når jeg tilfeldigvis satt og tittet litt på mobiltelefonene de hadde på lefdal.com, snublet jeg over en Nokia 6151 til utrolige 989,- kroner. Dette er en mobiltelefon som det ikke er så alt for lenge siden kom på markedet som den rimeligste 3G-modellen til Nokia. Nå er ikke 3G noe argument for meg, det viktigste er at det er en vettug mobiltelefon med bluetooth. Og siden denne mobiltelefonen bare kostet en 50-lapp mer enn det ville kostet å reparere den mobiltelefonen jeg har nå, valgte jeg å hoppe på tilbudet til lefdal.com!

Nokia 6151 ser ut på papiret til å være en helt grei mobiltelefon med 3G, 1.3 megapixler kamera, mp3, mulighet for minnekort og en helt grei skjerm til en overkommerlig pris. Hvis man derimot ønsker seg en «high tech» mobiltelefon med bra kamera og en krystallklar skjerm, så bør man nok styre unna Nokia 6151. Det er ihvertfall det inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha lest noen tester av mobiltelefonen. Jeg for min del synes mobiltelefonen høres ypperlig ut for meg. For det første har den ikke en dårligere skjerm enn Nokia 6125’en, den har samme type kamera og bruker samme type minnekort og har som sagt bluetooth. At den i tillegg har støtte for 3G får bare være ett pluss. Om jeg noen gang kommer til å få noe nytte av 3G, aner jeg ikke. Det er ikke noen mulighet for videosamtale med Nokia 6151, noe flere tester har klaget over.

For de som betalte ca 2.000 kroner for telefonen ved lansering eller betaler 1600-1700 kroner som mobiltelefonen vanligvis ligger på, så kan jeg kanskje være med på at spesifikasjonene til Nokia 6151 ikke er så mye å skryte av. Men jeg som ikke har betalt mer enn 898,- kroner for mobiltelefonen inkludert frakt, så må jeg si at jeg er rimelig fornøyd med dette kjøpet! Ett stort pluss jeg har lagt merke til er at denne mobiltelefonen har ett batteri av typen BP-6M som har en bedre kapasitet enn batteriet i min Nokia 6125. I motsetning til Nokia 6125, følger det med Nokia 6151 en hurtiglader. Da har jeg den «treige» laderen jeg bruker om natta, og så har jeg en hurtiglader jeg kan bruke når det er behov for å lade hurtig! 🙂 Mobiltelefonen er ifølge pakkesporet til Posten vært på Grålum (Sarpsborg) idag, så da regner jeg med at hentelappen ligger i postkassa i morgen! 🙂 Samtidig valgte jeg å bestille meg ett Telenor Nett&Kontant for å ha i min Nokia 6125 som fortsatt vil være med på jobb som reservetelefon. Skulle jeg være uheldig og gå tom for strøm på min nye mobiltelefon, er det praktisk å ha med en telefon i reserve. Hvorfor ha ett abonnement i begge telefonene? Hvis det først er krise er det greit å slippe å måtte skifte sim-kort i all hast! Mitt hovedabonnement er forøvrig Telenor FriFiks.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/19/ny-mobiltelefon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.