Kortvarig glede med LG Optimus 4X HD mobiltelefon

Jeg kjøpte ny mobiltelefon, en LG Optimus 4X HD P880 mobiltelefon på lørdag, men den gleden ble dessverre kortvarig. Jeg hadde egentlig ikke planlagt å bytte ut min gamle HTC Desire HD enda, men hadde tittett på litt mobiltelefoner og fulgt med litt på priser for å se hvor landet lå hen. Men etter et tips fra en kompis og kombinasjonen av veldig bra spesifikasjoner og pris, valgte jeg å slå til på lørdag. Man fikk mildt sagt veldig mye telefon for pengene. Men gleden var dessverre kortvarig, det har vært en del problemer i løpet av den korte tiden kan du si. Det er igrunn veldig synd, for jeg hadde sett frem til en raskere telefon, en telefon med forhåpentligvis litt bedre batterikapasitet og ikke minst en telefon hvor Twitter fungerte som den skulle. Samtidig regnet jeg med at både bilder og video også ville være et lite hakk bedre.

Det første problemet som møtte meg var at det såkalte QWERTY-tastaturet ikke var et QWERTY-tastatur. De internasjonale bokstavene var forsåvidt der de skulle, men det var derimot de norske tegnene som var malplassert. Man forventer at Å er til høyre for P og at Ø er til høyre for L og at Æ er til høyre for Ø. Men på LG Optimus 4X HD-telefonen var Å til høyre for L og Æ til høyre for M og Ø til venstre for space-tasten. Logisk? Nei, i grunn ikke. Det virker som det rett og slett  bare var en lettvint løsning for å slippe å måtte gjøre noe med det internasjonale tastaturet. De bare plasserte de norske tegnene på de ledige plassene. Hvis de hadde plassert Å der den hørte hjemme, så ville resten av tastene på den linja bli litt mindre selvfølgelig. Men det er jo slik det skal være på et tastatur med norske tegn! Men dette løste jeg med å installere en app som heter SwiftKey etter tips fra en kompis av meg. Man fikk en prøveperiode på en måned, etter det måtte man betale 22,90 kroner. Ikke all verdens sum, men man forventer jo at man får et norsk tastatur som følger internasjonale standarder, sant?

Det neste «problemet» jeg snublet over var noe jeg aldri i verden trodde at jeg skulle få problemer med. Maksstørrelsen på MMS-meldinger var på 2048 kb, altså 2 megabyte. Jeg har aldri sett eller hatt en telefon som har en så høy øvre grense for MMS noen gang. Min HTC Desire HD hadde en øvre grense på 300 kb, som i grunn er veldig vanlig. Jeg kunne velge mellom 100 kb, 200 kb eller 300 kb på min gamle telefon. Problemet på den nye LG Optimus 4X HD var at det ikke var en eneste innstilling for dette i meldings appen. Jeg skal love dere at jeg har lett opp og ned etter å kunne finne ut av dette. Og s lurer man kanskje på hvorfor man skal sette denne grensen NED når man først har 2048 kb å boltre seg på? Det er rett og slett fordi jeg ikke ønsker å sende avgårde bildene i originalformat og fordi jeg faktisk ikke har noen garanti at mottaker har mulighet til å ta dem i mot. Jeg har heller ikke noen garanti for at operatør er interessert i å videreformidle dem.

Jeg har dog testet at det ikke har vært noe problem internet i Talkmore, så da skulle man vel ikke tro at det er noe problem hos Telenor heller, siden Talkmore er 100% Telenor-eid. I tillegg til disse utfordringene, så tar det selvfølgelig også litt lengre tid å sende avgårde en MMS på opp til 2048 kb enn en på 300 kb. Spesielt når man har litt dårlig dekning. Dette problemet var det ikke noen annen løsning på enn å innstallere en tredjeparts app for meldinger. Valget ble GO SMS PRO. Men jeg må innrømme at jeg ikke likte den like godt som standard meldings appen som fulgte med. Men det var forsåvidt ikke noe problem å bruke begge to, meldingene dukker jo opp i begge uansett. Men det skal være litt unødvendig å installere tredjeparts apper for å gjøre helt elementære ting?

Selv om dette er ting som kan irritere vettet av meg hvis jeg ikke klarer å finne en løsning på det, var ikke dette hovedgrunnen til at jeg har vært en tur hos Lefdal som jeg kjøpte mobiltelefonen hos på lørdag. For disse «utfordringene» i forhold til tastaturet og MMS løste jeg som sagt med henholdsvis SwiftKey og GO SMS PRO. Men når jeg var en tur i Gamlebyen og nøt sol og sommer i går hadde jeg kjempestore problemer med mobiltelefonen. Etter at jeg hadde janglet på vollane med to kompiser av meg tok jeg noen bilder med iPod’en, hørte på musikk og skrev litt meldinger på den nye mobiltelefonen. Og det var da den rett og slett gikk berserk. Mens jeg satt og skrev meldinger, være seg sms, mms, på facebook eller gaysir, lukket app’en seg plutselig midt i meldingen. Det neste som skjedde var at den automagisk åpnet kameraet, kalenderen eller facebook for den saks skyld. Hadde det ikke vært for at de forskjellige appene husket hva jeg allerede hadde skrevet, hadde jeg vel aldri fått fullført en eneste melding.

Det som skjedde til slutt var at hele telefonen  gikk i svart og låste seg. Det  hjalp ikke å bruke av- og på-knappen heller. Så da var det bare å ta av bakdekselet og ta ut batteriet for å tvinge en restart av telefonen. Da startet den opp igjen, og jeg håpte at den hadde fått rast fra seg og ville oppføre seg heretter. At dette bare var et illebefinnende eller lignende. Men neida, den fortsatte som før og lukket og åpnet apper akkurat som den selv følte for. Så på vei hjem fra Gamlebyen i går bestemte jeg meg for at den nye LG Optimus 4X HD mobiltelefonen skulle tilbake dit den kom fra, nemlig Lefdal. Så det ble til at jeg leste meg opp litt på hvilke rettigheter jeg hadde, og jeg var ikke 100% sikker på om jeg hadde mulighet til å levere den tilbake og få igjen pengene eller ikke.

Selv om jeg hadde kjøpt telefonen på lefdal.com med Collect@Store, så var det ikke et nettkjøp av den grunn. Det er nemlig slik at hvis du bestiller varen på nett og betaler den i butikken, så er det å regne som et butikkjøp og angreretten på 14 dager gjelder ikke. Hvis nettkjøpet derimot hadde vært en bindende avtale, så hadde angreretten fortsatt vært gjeldene. Men når du bestiller med Collect@Store hos Elkjøp og Lefdal er det slik at varen er klar for henting etter 2 timer, men ordren slettes etter 24 timer. Det er det siste her som gjør at angreretten ikke er gjeldende på denne typen kjøp. Men så har jo både Elkjøp og Lefdal en 30 dagers fornøyd garanti, men dette gjelder ikke en del ting, mobiltelefoner og andre varer solgt med abonnement og lisens. Nå hadde jeg ikke kjøpt mobiltelefonen med abonnement, men jeg var litt usikker på hva de mente med lisens. Men regnet med at det var datamaskiner, programvare og lignende. Så da var jeg ihvertfall rimelig sikker på at jeg hadde mulighet til å heve dette kjøpet.

Tilbake til min gamle HTC Desire HD har jeg vært siden i går kveld, og turen til Lefdal i dag var heldigvis en positiv opplevelse! Det var ikke noe problemer eller spørsmål i det hele tatt. Jeg bare forklarte hvorfor jeg ønsket å heve kjøpet. Jeg nevnte det med QWERTY-tastaturet, som jeg forsåvidt løste, men at hovedproblemet var at den lukket og åpnet apper akkurat som den selv ville. Medarbeideren hos Lefdal konkluderte da bare med at det var noe galt med telefonen, og fortalte også at det var den siste telefonen de hadde igjen av denne typen. Men som jeg sa, jeg hadde ikke rukket å se på alternative mobiltelefoner enda, jeg hadde hatt mer enn nok med trøbbelet med den jeg kjøpte på lørdag. Jeg ønsket derfor å få tilbake pengene jeg hadde betalt for telefonen. Det gjorde jeg og jeg er fornøyd. Takk til Lefdal, det er tross alt ikke deres skyld at telefonen var besatt av Android-djevelen eller noe.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/07/22/kortvarig-glede-med-lg-optimus-4x-hd-mobiltelefon/

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Kjøp Samsung. Om du vil ha billig får du en S2 til under 2 laken. Det er MYE telefon for pengene! Om den ikke er rå nok har du jo S3 eller S4. Om du ikke liker Samsung, gå for HTC One! Har selv hatt min S2 i over to år. Knallbra telefon. Og den har fått juling! Mistet den blant Annette av en lastebil i 30-40 km/t kun et lite hakk i kanten. Virket like bra i over et år etterpå. Nå er riktignok min «ferdig» så jeg må bytte den ut. Hadde den vært helt i orden hadde jeg beholdt den ennå en stund!

  • kak23 juli, 2013 kl 00:18
   Forfatter

  Jeg hadde jo titta på Samsung Galaxy S3 før jeg kjøpte LG Optimus 4X HD. Men det var en tusenlapp mellom disse telefonene. Nå selger derimot Elkjøp Samsung Galaxy S3 for 2695 kroner denne uka. Jeg har vært en liten tur innom Elkjøp og «trøkka» litt på mobilen, men jeg vet ikke helt hva jeg ender opp med å gjøre enda. Både Samsung Galaxy S4 og HTC One er altfor dyre.

  • Robert23 juli, 2013 kl 02:17

  Det var synd du endte opp med en skikkelig mandagstelefon kompis. Men her ser man den servicen Lefdal yter som gjør de til en kundefavoritt.

  Når det gjelder S3 og Samsung generelt er de kjent for å ha gode telefoner som folk gjerne har lenge. Samsung er veldig flinke til å oppdatere telefonene sine med ny OS når det kommer, og det er en grunn til at jeg kan si at jeg har hatt nesten alt Samsung har produsert av Galaxy telefoner, utenom Note (den første)

  • kak23 juli, 2013 kl 02:23
   Forfatter

  Ja jeg var litt uheldig med dette kjøpet. Det var et veldig bra kjøp på papiret, men det var nok rett og slett noe galt med den telefonen jeg «fikk». Men jeg fikk levert tilbake telefonen og fikk igjen pengene, så da er problemet løst og man rykker tilbake til start.

  Men da er spørsmålet, skal jeg være litt sta og tviholde på min gamle HTC Desire HD en stund til, eller skal jeg f.eks gå for Samsung Galaxy S3 som jeg både har titta på i forkant og som «alle» anbefaler? Elkjøp har den ihvertfall til en veldig bra pris denne uka! 🙂

  Jeg var som sagt innom Elkjøp idag og «trøkka» litt på Samsung Galaxy S3, og tastaturet fulgte ihvertfall QWERTY-standarden. Men når det kommer til MMS ble jeg litt mer skeptisk. Istedenfor å legge til originalbildet, ble ikke bildet på mer enn 46 kb. Det var da veldig til komprimering/skalering? Jeg fant ingen innstillinger i meldingsinnstillingene som hadde med maks begrensning på MMS.

  Men etter å ha trykket på telefonen en liten stund, virket ihvertfall telefonen veldig bra. Jeg skal tenke litt mer på det utover i uka og se hva jeg gjør. Men jeg kommer nok til å stikke innom og «trøkke» litt mer på den tenker jeg. Og ikke gjøre samme feilen som med LG Optimus 4X HD, hvor jeg ikke sjekket menyene i det hele tatt.

 2. Har aldri brukt original tastatur på noen Android telefon. Det er jo en av flere ting som gjør Android så bra. Altså at man kan laste ned de appene man selv foretrekker. Eller bytte til uoriginal rom om man foretrekker det, og har en forholdsvis populær tlf. Da er det jo masse rom å velge i. Sitter selv litt på gjerdet om dagen. S3/4, HTC One. Når kommer jo begge vist nok også i egne Nexus utgaver med ren Android og siste versjon av Bluetooth. (4 og One)
  Det skal også være flere modeller som har en «big» utgave på gang. Også er jo Note 3 rett rundt hjørnet 🙂 ikke lett å velge om dagen. Derfor jeg holder ut med en utslitt S2 fortsatt!

  • kak23 juli, 2013 kl 13:07
   Forfatter

  Nyere utgaver er ikke så aktuelle, siden de vil være priset veldig høyt. Men en fordel med nyere utgaver er selvfølgelig at de gamle ofte går litt ned i pris.

  Hvilket tastatur er det du foretrekker på Android da, Tor?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.