Sol og sommer i distriktet

Det er ikke noen tvil om at dette sommerværet har kommet brått på, og man får like sjokk hver enste gang. En ting er at det kan bli veldig varmt i løpet av dagen, en annen ting er at man sliter med at det er varmt på soverommet om natta. Men uansett, det er hyggelig med bra vær! Og det er rett og slett helt nydelig å kjøre tur i en bil med klimaanlegg om dagen! Man får litt sjokk når man skal ut av bilen bare! Jeg var ute og kjørte en tur i distriktet i går, det ble en tur i Fredrikstad og en tur ut til Vikane og Hankø. Jeg tok riktignok ikke noen bilder ute i Vikane eller Hankø, men herregud så mye folk! Det var smekk fult med biler overalt! Og det var masse liv på vannet selvfølgelig!

Men jeg endte opp med å ta en masse bilder av bruer i distriktet. Først Fredrikstad brua fra en litt annen vinkel enn man er vant til å se den i. Jeg tok også et bilde av Fredrikstad togstasjon som er fra 1878. På vei tilbake via Mossik fra Vikane og Hankø måtte jeg stoppe ved Mascot på Ørebekk for å ta et bilde av det store reklameskiltet til Mascot. Det har de tydeligvis skrudd ned fra taket og satt på bakken. Det ser ut til at det skal fraktes bort og kastes. Har Mascot her i Fredrikstad kastet inn håndklet fullstendig? Ifølge wikipedia foregår produksjonen til Mascot hovedsaklig i Estland i dag.

Neste stopp var Floabrua som er ei gangbru mellom Fjeldberg og Gressvik. Ei bru som de aller fleste nok overser, men den er jo faktisk ganske fin. Åpnes kan den gjøres også. Så jeg benyttet anledningen til å ta noen bilder av brua og tok turen over til den andre siden også, for å ta noen bilder på toppen av brua. Værste brua har jeg faktisk aldri tatt bilder av, så det var på sin plass å ta noen bilder av den også. Det er den nyeste brua i distriktet og kan i likehet med både Kråkerøy brua og Floabrua åpnes for båttrafikk. Designet av Værste brua er forøvrig utrolig kult og er inspirert av kranene på Værste selvfølgelig!

Før jeg kom hjem i går var jeg også en tur innom Rema 1000 på Grålum, og der var det tydeligvis noen i betjeningen som hadde hatt det litt ekstra morsomt med plakatene i fruktavdelingen! Når jeg så disse plakatene måtte jeg bare ut i bilen igjen for å hente iPod’en så jeg fikk tatt noen bilder! Jeg håper at ingen tar seg nær av dette og bare ser morsomhetene med det. Da fikk jeg også tatt et bilde av det gamle bygget til Posten hvor Kiwi Grålum tydeligvis skal flytte inn i snart! Nå som det er så varmt som det er, er det også utrolig deilig å bare ta på seg et par Converse All Star sko istedenfor joggesko eller lignende som blir rimelig varme. Når jeg er i bilen får jeg selvfølgelig ekstra hjelp av klimaanlegget. Jeg sørger også for å kjøre litt av lufta ned på beina!

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive ferdig dette innlegget i går, etter at jeg skrev om min nye Garmin GPS og LG Optimus 4X HD P880 mobiltelefon, men det tok for mye av min oppmerksomhet å sitte og fikle med mobiltelefonen. I tillegg satt jeg og hørte på musikk mens jeg skravlet med folk både på sms, skype og gaysir. Men da kommer det et innlegg idag i steden. Men da har jeg jo også vært ute en tur i dag også. Jeg visste egentlig ikke hvor jeg skulle dra hen når jeg kjørte ut av garasjen, men jeg endte opp i Gamlebyen i Fredrikstad en tur. Jeg møtte også to venner av meg, så vi satt i sola på vollane i Gamlebyen og skravla en times tid! Alltid artig å jangle litt på vollane!

Etter det valgte jeg å ta noen bilder i Gamlebyen og sitte og høre på musikk for meg selv. Jeg synes det alltid er veldig avslappende å sitte og høre på musikk ute. Jeg sitter ofte og fikler litt med mobilen også, så det er ikke uvanlig at flere blir litt «bombet» av meldinger, hehe. Men i dag var det vel ikke så voldsomt med meldinger, men noen ble det jo. Det var utrolig deilig å sitte i Gamlebyen og bare slappe av. Selv om man satt i sola så ble det ikke så varmt pga vinden. Men jeg hadde tatt med meg caps’en i tillegg til solbrillene for at øya skulle få slappe av litt de også. Selv om det kunne bli skarpt nok lys allikevel. Men jeg bruker hovedsaklig caps’en innimellom for å sørge for at jeg ikke blir så solbrent i panna.

De to siste dagene har jeg forøvrig bevisst valgt å ha på meg ei hvit t-trøye, da den ikke blir like varm som f.eks ei svart t-trøye, for å ta ytterpunktet. I tillegg ble det ett nytt par Converse All Star i dag også, denne gangen kamuflasjefarget. I går var det et par lave hvite i skinn.

                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/07/22/sol-og-sommer-i-distriktet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.