Turkjøring i distriktet i dag

I dag har jeg ene og alene kjørt tur for Fredrikstaddistriktets Rutebiler i distriktet. Det har ikke vært noen lengre turer, men korte turer med skoleelver og marinegaster. Marinegastene skulle kjøres fra Dampskipsbrygga (3 busser totalt, jeg tok en 2. «sveip» for å være sikker på at vi hadde fått med oss alle) til Kongstenhallen. Deretter var det 1. klassinger på Nabbetorp skole som skulle på skogstur i dag. Disse skulle kjøres opp til lysløypa ved Katrineborg på Østsiden. Resten av dagen bestod av å vente og kjøre disse tilbake igjen.

Marinegastene skulle tilbake i 2 puljer, den første kl 12 og den andre kl 16. Den første pulja var det bestilt 2 busser til, men det viste seg at det bare var 5-6 marinegaster som dukket opp. Den ene bussen kjørte derfor bare tilbake til garasjen igjen, mens jeg tok med de få som møtte opp over til Dampskipsbrygga. Elevene fra Nabbetorp skole skulle hentes igjen i lysløypa kl 13 ved Katrineborg og kjørt tilbake til skolen. De hadde vistnok hatt en tursti av noe slag, og en av gruppene hadde vist rotet seg litt bort, og returen ble derfor forsinket med 15-20 minutter. Men siden jeg hadde såpass god tid til min neste tur, var det overhodet ikke noe problem. Jeg benyttet derfor anledningen til å ta noe ekstra bilder av #103 turbussen til Fredrikstaddistriktets Rutebiler ute i skogen.

Jeg kom forøvrig ut av tellinga over hvor mange ganger disse 1. klassingene spurte meg om de fikk lov til å sitte i «guide-setet» helt fremst i bussen. Deretter var det bare å slå seg til ro i oppholdsrommet for sjåførene hos Borg Buss til neste tur. Siste pulje med marinegaster skulle hentes ved fotballbanen ved Kongstenhallen kl 16:15, men denne turen ble fremskyndet med 20 minutter. Jeg møtte opp ved fotballbanen, men der var det ikke en eneste marinegast å se, jeg kjørte derfor videre bort til hovedinngangen til Kongstenhallen. Der ventet det en MYE større gjeng marinegaster enn jeg hadde forventet. Jeg fikk ikke plass til alle i bussen og måtte derfor kjøre en ekstra runde for å få alle over til Dampskipsbrygga. Det var selvfølgelig ikke noe problem for meg, men for de som ikke kom med på første tur, ble det litt ekstra tid å vente. Det er tydelig at de som hadde bestilt disse turene ikke hadde oversikt over hvilket behov disse marinegastene hadde for transport.

Nå har jeg riktignok ikke kjørt noen nye busser med manuelt gir, men dette er uten tvil den beste manuelt giret bussen jeg har kjørt hittil. Bussen var utrolig lettgiret og det var ikke minst deilig med en liten kort girskap, i forhold til hva jeg er vant til på skolevognene våre. Girspaken så ut til å være hentet rett fra samme delelager som Volvo 240! 🙂 Dette var i grunn helt ok kjøring, hadde det ikke vært for at det ble utrolig mye venting mellom turene. I morgen skal jeg opp grytidlig og kjøre 2 turer til Skjærhalden. Det er slettest ikke umulig at det blir mer utover dagen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/05/09/turkjoring-i-distriktet-i-dag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.