Vanskelig å holde rutetidene på Hvaler

Som nevnt tidligere, er det arbeider i Hvalertunnelen i disse dager, og dette medfører ganske store problemer for trafikken. Hittil har jeg egentlig vært ganske heldig og ikke vært noe særlig forsinket igjennom Hvalertunnelen, men i dag ble situasjonen en helt annen. Første tur utover i dag kl 10:00 var i rute helt til jeg kom til Hvalertunnelen, så ballet problemene på seg. Jeg husker ikke hvor forsinket jeg var når jeg var på vei tilbake igjennom Hvalertunnelen, men forsinket nok til at jeg måtte ringe til Borg Buss og få noen andre til å kjøre 11:25-avgangen til Begby-Moen. Derfor kjørte jeg rett til lunsj når jeg var tilbake i Fredrikstad.

Dermed var også 12:40-turen min i rute fra Fredrikstad. Det var også den frem til Hvalertunnelen. Når jeg kjørte fra Skjærhalden var jeg faktisk bare 10 minutter forsinket, og på denne turen ble jeg litt hjulpet av at det er lagt inn litt ekstra tid fordi vi skal innom både Floren skole, Asmaløy skole og Lunde skole på veien. 14:35-avgangen var derfor bare 10 minutter forsinket når jeg kjørte fra Fredrikstad. Jeg måtte dog bruke spor 5 istedenfor spor 4 fordi der stod det allerede 2 busser som skulle ut kl 15:05. Alle som stod og ventet på Skjærhalden-bussen fikk med seg at jeg kom i feil spor, men for å være på den sikre siden gikk jeg ut til 4 for å forsikre meg om at alle hadde kommet til spor 5. Der var det ingen som stod og ventet på meg, så da var det bare å kjøre utover. Jeg var naturlig nok etter skjema hele veien utover, og det ble ikke noe bedre når jeg kom til Hvalertunnelen.

Når jeg hadde snudd på Skjærhalden og stod i kø på Kirkeøy ringer jeg til Borg Buss igjen og spør om jeg skal kjøre en forsinka Torsnes-tur (avgang kl 16:15) eller om de skal sette inn en annen buss. Siden jeg allerede var 25 minutter forsinket valgte de å sette inn en annen buss. Det var derfor igjen bare for meg å kjøre til Fredrikstad og denne gangen rett i garasjen. Jeg må innrømme at jeg ikke misunner de som sitter og kjører på Hvaler hver dag, da de må leve med dette hele tiden. Man venner seg sikkert til dette også, og det er ikke annet å gjøre enn å vente, og ringe og si ifra hvis man blir alt for forsinket til neste tur. I morgen har jeg ingen rutekjøring for Borg Buss, men skal kjøre tur i distriktet for Fredrikstaddistriktets Rutebiler!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/05/08/vanskelig-a-holde-rutetidene-pa-hvaler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.