God tid på Hvaler i vinterferien

Som nevnt forrige uke kjører jeg primært til Skjærhalden denne uka. Siden det er vinterferie denne uka, er det naturlig nok roligere enn hva det normalt sett er. Spesielt merker jeg det på 2 av 3 avganger til Skjærhalden som på skoledager skal innom 2-3 skoler på veien for å ta med skoleelever. Siden rutetidene er gjort litt romsligere pga skoleelevene, resulterer det i at jeg blir stående både her og der for å vente på mellomtidene i ruteheftet. Dette gjelder spesielt på Bratte Bakke på vei til Fredrikstad på tur nr 2 og ved tunnel vest på Asmaløy på vei til Skjærhalden på tur 3. (Jeg har 3 daglige turer til Skjærhalden på skiftet jeg kjører mandag, tirsdag, onsdag og fredag denne uken!)

Men selv om det er vinterferie har jeg jevnt og trutt med passasjerer, men ikke full buss slik som jeg nok hadde hatt flere ganger på vanlige skoledager. I morgen har jeg blitt spurt om jeg har anledning til å komme tidligere, nærmere bestemt kl 8 for å være med på opplæring på gassfylling av en av de nye sjåførene. Siden jeg ikke begynner før kl 9:50 var jo ikke det noe problem. Sjåføren kommer først med buss #143 som har blitt benyttet til rutekjøring på morgenkvisten. Denne skal vi kjøre ut til FREVAR for å fylle opp med gass og kjøre til garasjen for å parkere bussen. Så skal vi gjøre det samme med buss #144. Vanligvis er det ett skoleskift som fyller gass på #144, men siden det ikke er noen skolekjøring denne uka, har de valgt å legge gassfyllingen av begge busser på samme skift.

På torsdag er jeg satt opp med ett delt skift som har skolekjøring på morgenen, men siden det er skolefri, blir det selvfølgelig ingen skolekjøring. Mitt opprinnelige skift starter derfor kl 13:40 og er ferdig kl 17:35. Før jeg startet idag var jeg en tur innom Borg Buss for å sjekke om det var noe behov for ekstra hjelp før jeg startet torsdag. Jeg skal derfor kjøre ett tidlig-skift på Moum-planen. Dette skiftet starter kl 05:20 og er ferdig kl 11:05. Da får jeg 2,5 time før jeg skal starte på mitt opprinnelige skift! Jeg spurte også om det var behov for hjelp på lørdag, men det var vist ikke helt sikkert enda. Men så fort det dukker opp noe, får jeg nok en telefon! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/20/god-tid-pa-hvaler-i-vinterferien/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Åsmund20 februar, 2007 kl 23:50

  Var med deg utover på 12.40 turen til Skjærhalden mandag(Gikk av i Bratte Bakke). Første gangen jeg har opplevd at bussen har stoppa på Kjøkøy for å passe tida

  • kak21 februar, 2007 kl 00:00
   Forfatter

  Jeg stopper alltid på mellomtidene hvis jeg er for tidlig ute. På vei ut til Skjærhalden har vi mellomtid på Kjøkøy, Bratte bakke og tunnel vest. På vei tilbake fra Skjærhalden har vi mellomtid på tunnel øst, tunnel vest, Bratte bakke og Kjøkøy. (Det er enda flere mellomtider hvis man skal kjøre nedom Botne og Ed på Kirkeøy) Nå er det noen som tilpasser farten slik at man ikke er for tidlig ute på mellomtidene, slik at man slipper å stoppe og holde igjen ett minutt eller tre, derfor blir det kanskje ikke like åpenbart alltid.

  Men det skal selvfølgelig ikke skje at man passerer en mellomtid før tiden. Da er det tross alt bedre at man er 2-3 minutter for seint ute, enn at man kjører 2-3 minutter for tidlig. Ellers håper jeg at turen fra Fredrikstad til Bratte bakke gikk greit? 🙂

  • Åsmund21 februar, 2007 kl 18:16

  Turen gikk helt knirkefritt den. Fint med sjåfører som tar det med ro. Da kan man bare slappe av og nyte turen.

  Som du sier er det mye bedre å ligge litt etter ruta istedet for litt foran. Det er nok ganske surt å miste bussen fordi den er fortidlig ute.

  Snek meg forresten til et lite bilde inne i bussen. Det ligger nå på busspraten, under tråden: Noen bilder fra Fredrikstad. http://www.rhf.no/phpbb2/viewtopic.php?t=1132

  • kak21 februar, 2007 kl 19:49
   Forfatter

  Hyggelig å høre Åsmund! Alltid hyggelig å få tilbakemeldinger fra passasjerene, spesielt når de er positive! 🙂

  Neste gang du er med meg på bussen, så får du hilse på da vet du, Åsmund!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.