Nå kom vinteren igjen på Hvaler

Forrige innlegg her på blog.kak.net inneholdt noen bilder jeg tok på Skjærhalden på mandag. Siden den tid har temperaturen falt dramatisk og det har i tillegg kommet en del snø. Kjøreforholdene på vei ut til Skjærhalden har endret seg ganske dramatisk iløpet av dagen. Bare forskjellen på vei til Skjærhalden og returen til Fredrikstad var ganske stor. Jeg har idag kjørt det samme skiftet for 3. dagen på rad, og idag er første gang jeg ikke har rukket tilbake til Fredrikstad for 11:25-avgangen av Begby-Moen. Jeg ble ikke veldig forsinket, men var vel omlag 5 minutter forsinket ut fra spor B. I tillegg til at det var flere passasjerer enn tidligere i uka gjorde også føret sitt til at jeg ble litt forsinket. Men siden man har ganske god tid på Begby-Moen-ruta, var denne lille forsinkelsen kjørt inn når jeg kom til Moen.

Ellers er jeg i grunn ganske overrasket over hvor lite kaos snøværet idag skapte. Har Ola Nordmann endelig lært? Nei, det tror jeg neppe. Det er nok bare det at snøværet kom litt snikende idag og at det ikke er første gang det går fra sommerdekkføre til vinterdekkføre iløpet av kort tid. Som vanlig når snøværet kommer må man være ekstra forsiktig på vei inn og ut av busslommene. På vei inn måtte jeg ta det veldig pent og sørge for mesteparten av nedbremsingen før jeg svingte inn i busslomma. På vei ut av busslomma måtte jeg sørge for å ha såpass god tid siden det tok sin tid å komme i gang på løssnøen i busslommene. Det ble litt saktegående spinning ut av busslommene idag ja. Ellers har det ikke vært noen problemer på veien idag. Når jeg får slikt føre når jeg er på jobb tar jeg det bare roligere med en gang, og unngår derfor å snuble inn i problemer. Det er bedre å være noen minutter forsinket enn å havne i grøfta, ikke sant?

På de to andre turene til Skjærhalden idag var det ingen problemer med å holde ruta, godt hjulpet av at det er vinterferie selvfølgelig. På vei inn til Fredrikstad på tur 2 og på vei til Skjærhalden på tur 3 er det lagt inn ekstra god tid da disse to avgangene som regel er ganske fulle med skoleungdom. Men nå som det er vinterferie er det jo stille og rolig, ihvertfall i forhold til hvordan det pleier å være! Veldig mange av avgangene mot Tangen, Vesterøy og Skjærhalden går om Alshus på Kråkerøy og når man møter en buss på noen av stedene på denne strekningen, kan det bli ganske trangt. Når jeg mellom Alshus og Buskogen ser at Vesterøybussen er på vei mot meg, svingte jeg like godt inn i en busslomme og ventet på at Vesterøy-bussen skulle passere. Kollegaen i Vesterøybussen smilte, hilste og bukket ærbødigst for hjelpen! Er det noe vi bussjåfører er veldig flinke til, så er det å hjelpe frem kollegaer i trafikken! 🙂

Som nevnt i går skulle jeg en tur på FREVAR for å fylle gass i morges, og der skal jeg love dere at det var bikkjekaldt! Når jeg dro hjemmefra var det 11 kuldegrader på Veum! Selv om jeg hadde møtt opp med både skjerf og lue holdt jeg på å fryse fingrene av meg! Må nok sørge for å ha med meg ekstra hansker neste gang! Jeg måtte selvfølgelig også benytte anledningen til å ta noen bilder på Skjærhalden av snøværet idag, her er noen bilder. Som dere ser ved «Stenhuset» på Skjærhalden flagget de for Kong Harald idag. Det er selvfølgelig en offentlig flaggdag på bursdagen til kongen. Kong Harald har idag fylt 70 år!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/21/na-kom-vinteren-igjen-pa-hvaler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.