Hvalsund på Hvaler

Jeg har mang en gang kjørt over Hvalsundbrua med buss på vei til Papper eller Bukta som det også kalles. For privatbiler er det ikke noe problem, men for busser og lastebiler er det en ganske trang bro. Jeg har riktignok aldri hatt noen problemer med å komme meg over Hvalsundbrua med buss, men har smelt til en av skiltene med høyrespeilet en gang på vei tilbake fra Papper. Det var den gangen jeg kjørte fast på Vesterøy og jeg hadde fått en reservebuss som høyrespeilet tydeligvis hang litt lavere enn normalt. Skal love dere at jeg skvatt til når speilet endte opp med å henge etter bussen som et slips. Litt overdrivelse kanskje, for det var bare å vippe ut speilet igjen. På de gamle bussene våre ga de ganske for etter når man var borti noe, men det var bare å vippe dem ut igjen. Derfor var det ikke så ofte at høyrespeilet ble knust heller.

Men det er nok ikke noen stor hemmelighet at det er mange busser som har blitt «pyntet på» over denne brua. I dag er det bare en midibuss som går over Hvalsundbrua. En midibuss er en mellomting mellom en minibuss og en ordinær buss på 12 meter. Vi har en slik fast stasjonert på Vesterøy. Det er faktisk ikke så lenge siden en hval hadde forvillet seg inn og strandet i Hvalsund på Hvaler. Den var nok syk og hadde søkt inn til grunt vann for å tilbringe sin siste tid før de evige jaktmarker. Hvalen ble derimot slept ut av Hvalsund til åpent vann, men ble funnet død kort tid etter. Myndighetene hadde mildt sagt sitt svare strev med å bli «kvitt» hvalen etterpå. Såvidt jeg husker ble den senket på dypt vann til slutt, etter utallige forsøk.

                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/24/hvalsund-pa-hvaler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.