Kortreist tur med bobilen til Stokken, Guttormsvauen, Hvalsund og Kuvauen

Neste helg ble det en kortreist tur til Hvaler med bobilen. Dette er den fjerde helga på rad jeg er på tur med bobilen. De to første helgene riktignok en sammenhengende vårtur med bobilen til Karmøy og Haugesund. Fire dager senere gikk turen til Tanum, Hamburgsund og Lindesnäs i Sverige. Jeg kjørte først til Havtunet ved Dalsholmen på Vesterøy. Det var en fantastisk solnedgang, så jeg fikk tatt en del fine bilder. Først var tanken at jeg kanskje kunne overnatte på denne “lomma” som det tidligere har stått containere. Men det ble med bildene før jeg kjørte videre til Stokken. Det er ikke veldig langt å kjøre, og jeg vet at det er fint å stå på Stokken, da jeg hadde to netter der i starten av april. Da var den opprinnelige planen å overnatte på parkeringsplassen til Guttormsvauen, men der hadde det dukket opp “No camping” skilter siden jeg var der sist (med personbil).

   

Stokken

Jeg fikk solnedgangen på Stokken, jeg ruslet meg en liten tur for å ta litt bilder etter å ha parkert på samme sted som sist. Det er en liten lomme ved inn/utkjøringen fra parkeringsplassen på Stokken. Fantastisk sted og man får en utrolig fin utsikt vestover og nordover mot Puttesund og Tangen! Jeg får ikke parkert bobilen i vater uten å bruke nivåklossene, så dem er bare å få frem først som sist. Jeg må opp på øverste nivå på klossene fremme. Men må si jeg setter veldig stor pris på disse kortreiste turene hvor man slipper å kjøre så veldig langt for å “campe”. I tillegg er det jo utrolig fint ute på Hvaler da. Derfor prøver jeg å bruke Hvaler så mye som overhodet mulig. Både før og etter at jeg kjøpte meg bobil. Nå kunne man kanskje like godt bare hatt dagsturer ut til Hvaler og latt bobilen stått hjemme, når det er så kort vei ut. Men det blir liksom ikke det samme. Det er noe helt annet å få med seg solnedgangen og ikke minst stå opp og se ut på den vakre skjærgården vi har på Hvaler!

Siden jeg ikke hadde kommet frem på Stokken før nærmere klokka 21.45 fredag kveld, ble det en kort kveld i bobilen hvor jeg laget meg et enkelt måltid i form av pytt-i-panne og slappet litt av før det var dags for å komme seg i seng og få seg en god natts søvn. Det var slettest ikke dumt etter å ha vært oppe siden klokka 03.05 på natta. Men jeg må si jeg fikk meg en liten “overraskelse” lørdag morgen. Det var et fantastisk vær med masse sol. Og den hadde mildt sagt varmet opp bobilen til uante høyder. Jeg våknet nemlig til 27 grader i bobilen på Stokken denne morgenen! Snakk om bakerovn! Men det er heldigvis bare å få opp taklukene og få lufta litt. Når jeg etterhvert også har fått tatt meg en dusj, så kan jeg åpne vinduer i bobilen også. Man kan vel trygt si at det ikke var nødvendig å fyre opp for å få litt lunk i bobilen for å få tatt seg en dusj denne dagen!

   

Guttormsvauen – Guttormstangen

Litt utpå formiddagen kjører jeg til Guttormsvauen for å ta den turen jeg egentlig hadde planlagt i april. Men da hadde jeg det så innmari fint på Stokken, at jeg valgte å bli der to netter og endte opp med å rusle en tur i området bare. I tillegg til en tur til Kjøkøy fort på søndagen da. Det står som nevnt “No camping” med kryss over bobil og campingvogn på skiltene som har blitt satt opp på parkeringen til Guttormsvauen og Kuvauen. Men det må jo bare være å overnatte der. Jeg må jo få lov til å være på dagstur og parkere bobilen der så lenge. Det er jeg overhodet ikke i tvil om at jeg kan gjøre. Hvis ikke hadde det vært ekstremt begrensede muligheter man hadde fått med å være på tur med bobil.

Jeg har vært på flere turer til Guttormsvauen og Guttormstangen tidligere, så det var ikke noen tvil om at jeg måtte ha på meg gummistøvlene mine, et par Viking Victory. For et parti igjennom skogen og det siste partiet langs fjellet før man kommer ned til Guttormsvauen har pleid å være ekstremt bløtt og klinete. Man har måttet gå ganske store omveier for å klare å komme seg frem tørrskodd i f.eks joggesko. Jeg sørget også for å ha buksa oppi gummistøvlene for å være på den sikre siden. Da var jeg med andre ord forberedt på det meste. Nå ser det faktisk ut til at det er over fire år siden jeg var i Guttormsvauen / Guttormstangen sist, og her har det helt klart skjedd endringer! Både i partiet inne i skogen og langs fjellet og sivet den siste biten ned til Guttormsvauen, har de bygd en slik bro/sti i tre, eller “kloppa” som de kaller det på et skilt. Så her kan man gå tørrskodd hele veien ned faktisk!

Siden det viste seg å ikke være like viktig å ha på seg gummistøvler på denne turen som tidligere, angrer jeg ikke på at jeg hadde valgt å ha på meg gummistøvler. For man er mye friere til å ikke være like nøye med hvor man går. Og jeg skulle selvfølgelig ikke bare til Guttormsvauen, jeg skulle videre til Guttormstangen også. Det er enkelt forklart til høyre for stranda og fjellet helt sydover på høyre side av Guttormsvauen. Første gangen jeg tok den turen visste jeg ikke bedre, så jeg gikk langs vannet og gikk på skrått opp og kom selvfølgelig frem på den måten også. Men det var vel ikke den beste måten å komme seg frem på. Det er lettest å gå opp til høyre på fjellet for stranda i Guttormsvauen og da vil man etterhvert møte på en klove som det bare er å følge til man kommer til et sted som det er mulig å komme seg ned på den ene siden og opp på den andre siden. Tidligere lå det en solid planke her som gjorde at man ikke måtte helt ned, men det gjør det ikke nevneverdig mer tungvint.

Når man kommer over på den andre siden av kloven og litt opp i høyden så åpenbarer en fantastisk utsikt seg. Og jeg har utrolig mange fotomotiver på en kort strekning her. Hver eneste liten vanndam og vannpytt er et fotomotiv med havet og himmelen i bakgrunnen. Vestover ser vi også Søster-øyene som stikker opp av havet. Nordre og Søndre Søster. Jeg har aldri vært ute på de øyene. Det samme gjelder Akerøya og de fleste av øyene i Ytre Hvaler nasjonalpark. Jeg har vært ute i det området med båt en gang i jobbsammenheng, men jeg har aldri vært rundt på noen av øyene. Så jeg har mye å utforske på Hvaler. Lauer, Herføl, Søndre Sandøy og Nordre Sandøy som de største øyene. Det går en ferge mellom disse øyene også, så her er det egentlig bare å sette i gang med øyhoppingen.

Jeg angret litt på at jeg ikke hadde med meg en kikkert på denne turen. Jeg manglet i grunn også en bagg å ha det jeg hadde med meg i, så jeg hadde med meg et handlenett fra Kiwi bare. Ikke optimalt, men det fungerte. Jeg har i ettertid sørget for å ha litt forskjellige bagger liggende i bobilen for å være sikker på at jeg har noe å ha med meg kamera, solbriller, drikke og etterhvert også kikkerten i. Er jeg dog på tur med fotoryggsekken og speilrefleksen, er kikkerten alltid med. Når man er her på Guttormstangen er det mye å titte på som ligger litt lengre unna, og da hadde en kikkert vært genialt. Det er begrenset hvor langt man klarer å se med det blotte øye. Det er mye trafikk av båter selvfølgelig, i tillegg har man Torbjørnskjær fyr og Færder fyr langt ute i det blå.

Jeg brukte ganske mange timer på denne turen, så det ble litt pauser her og der, hvor jeg satt meg ned der det måtte passe. På Twitter la jeg også ut et bilde fra denne turen hvor jeg skrev at nå hadde jeg gått så mye at jeg måtte kjøle ned gummistøvlene. Bare tull selvfølgelig, men jeg syntes det var et artig bilde som jeg både tok med mobilen og med mitt Sony RX100 III kompaktkamera som jeg hadde med på denne turen. Og når man først hadde satt seg ned et sted, så tok man et bilde av at man satt og slappet av og nøt den flotte utsikten. Og hvis jeg blir sittende litt lenge, så begynner jeg å klø litt i fingrene og begynner å ta bilder av alt mulig rart. Enten det er kongler, blomster eller gummistøvlene for den saks skyld. En og annen selfie måtte jo også til. Selv om jeg ikke hadde med meg en bagg på denne turen, så hadde jeg tatt med meg både drikke og en pakke med kjeks i handlenettet. For litt drikke og en liten matbit må til når man er på tur i mange timer. En selfie av nesten hele meg selv sittende på en “fjellhylle” klarte jeg også få til uten å ha enten selfiestang eller drone for den saks skyld. Lange armer?

Nesten helt syd på Guttormstangen kom det plutselig ruslende en fyr med noe svære greier på ryggen. Jeg hilste og lurte fælt på hva dette var for noe. Så jeg spurte rett og slett hva han hadde på ryggen. Han viste seg å ikke være norsk men prøvde å forklare uten at jeg helt skjønte hva det var for noe. Bærbar, oppblåsbar båt? Brett? Det eneste jeg klarte å skjønne ut ifra gestikuleringen hans var at han skulle snorkle. Når jeg litt senere gikk videre og ned i kloven han hadde gått, så stod han og skiftet til våtdrakt eller noe. Han så meg der oppe, jeg var tross alt kledd i en rød hettegenser, så jeg syntes godt. Jeg hilste og han hilste tilbake. Jeg ruslet videre og stoppet opp for å ta bilder av noen som hadde stablet opp noen steiner til en liten varde.

Når jeg etterhvert velger å rusle tilbake igjen stopper jeg opp når jeg er nesten helt tilbake til stranda i Guttormsvauen for å ta noen bilder av to steiner som ligger i en vannpytt. Tror jeg har tatt bilder av de steinene tidligere også, men utrolig fascinerende med vannspeilet, skyene og steinene i seg selv. Selv om jeg selvfølgelig har mye mer frihet, kontroll på resultatet når jeg bruker speilrefleksen, så er det utrolig hvor fine bilder jeg får tatt med kompaktkameraet også. Men det hender at den bommer på fokusen, så litt obs på man være når man eksperimenterer litt. Men det jeg derimot opplever som oftest at den bommer på fokus på, er når jeg tar bilder i motlys og når det “glinser” i vannet. Og da er  det ikke snakk om at bildet er litt ute av fokus, men at det blir totalt skivebom.

Jeg har i alle år alltid tatt minst to eksponeringer av hvert eneste fotomotiv, det redder meg ofte hvis det har skjedd noe med autofokusen. Men når vi snakker om motlys eller når det “glinser” i vannet virker det som autofokusen blir lurt trill rundt. Da er det rett som det er at begge eksponeringene har gått i vasken. Så klok av skade, prøver jeg å ta enda flere bilder når jeg tar bilder i slike forhold. Alternativt så må man sjekke hvert bilde og zoome inn for å sjekke om det faktisk har blitt skarpt. Det er vanskelig, tilnærmet umulig, å se om et bilde har blitt skrapt eller ei med å bare titte på skjermen (uten å zoome inn). Er det sollys ute er det enda vanskeligere. Men noe ofrer man når man velger å ta med seg et lite kompaktkamera kontra speilrefleksen. Nå hender det selvfølgelig også at speilrefleksen bommer på autofokus, men det er veldig sjeldent.

Tilbake på stranda går jeg litt langs stranda og ute i vannet og da blir gummistøvlene fort fulle av sand, noe jeg ville hatt problemer med å bli kvitt sånn uten videre. Mesteparten hadde jeg selvfølgelig fått av så fort det tørket, men litt lengre inn har jeg mulighet til å gå ut og vasse / skylle gummistøvlene i vann og gå inn på fjellet. Der sitter jeg og lar gummistøvlene tørke litt før jeg rusler videre. Så slipper jeg å ha med meg mer sand enn nødvendig tilbake til bobilen. Turen tilbake til parkeringsplassen er en liten rusletur og ved “bålplassen” rett før man kommer til skogen hadde en familie slått opp teltet og hadde tenkt til å overnatte der. “Far i huset” hang i hengekøya rett bortenfor. Her ligger man jo også i le et godt stykke innenfor stranden hvis det skulle bli litt vind også.

Jeg hadde vært på tur i 5,5 time i dag, turen ut til Guttormsvauen og Guttormstangen. Fått tatt en masse bilder og vasset litt også faktisk. Riktignok med gummistøvlene på beina. Jeg hadde ikke med meg noe å tørke beina med etterpå, hvis jeg hadde tatt av meg gummistøvlene og vasset barbeint. Det kunne jeg jo lett ha gjort med å bare ta med seg et håndkle også. Etter at jeg fikset en slik oppbevaringsboks som jeg har i bunn av garderoben i bobilen, har jeg et lager av både store og små håndklær der. Men jeg tipper at det  ville være ganske kaldt i vannet. Men skal man bare vasse er jo ikke det så krise. Men jeg hadde en utrolig fin tur til Guttormsvauen og Guttormstangen, som vanlig. Det er et utrolig fint turområde. Men en tur jeg ikke har gjennomført enda, er at når man er i Guttormsvauen kan man gå direkte til Kuvauen. Det må jeg prøve en gang!

   

Hvalsund

Når jeg etterhvert dro fra parkeringen til Guttormstangen tenkte jeg først å overnatte ved Havtunet som jeg hadde vært innom dagen før. Men så kom jeg til å tenke på den lille grusplassen ved Hvalsund. Jeg har passert denne plassen på vei til og fra Bukta / Papper og etter at jeg kjøpte meg bobil har jeg i tillegg alltid vært på vakt / jakt etter steder jeg kunne overnatte med bobilen. Og denne lille grusplassen rett før man kommer til Hvalsundbrua i Hvalsund mente jeg måtte være perfekt til min lille bobil på bare 5,99 meter! Så da gikk turen direkte til Hvalsund isteden. Etter litt prøving og feiling så fant jeg etterhvert ut hvordan jeg skulle stå for å få bobilen i vater. Istedenfor å stå med fronten inn på plassen så parkerte jeg på tvers og fikk derfor bredsiden mot Hvalsund og fronten mot brua rett og slett. Da hadde jeg bodelsdøra mot Hvalsund. Må si dette var en utrolig fin liten plass med en veldig fin utsikt. Og her ligger man jo veldig i le for det meste i grunn.

Jeg hadde bare noen dager i forveien snakket med en kollega om at dette måtte jo være en utrolig fin sted å “campe” med bobilen. Og det kan jeg skrive under at det var også! Jeg ruslet meg en liten tur i området for å ta litt bilder før jeg gjorde klart for middag i bobilen! Mens jeg hadde spist pytt-i-panne med pølsebiter fredag kveld, ble det nakkekoteletter skjært i biter stekt i Vindaloo-saus med ris til denne gangen! Nå hadde jeg kjøpt boil-in-bag ris i Norge og den var uten tvil ganske mye billigere! Nå husker jeg ikke nøyaktig pris, men jeg fikk mer eller mindre dobbelt så mye ris for den samme summen. I Sverige hadde pakka bare inneholdt 4 poser med ris, men pakka jeg kjøpte i Norge inneholdt 8 poser med ris. Jeg har hele tiden kjøpt ris fra Uncle Ben’s, så lenge vi snakker om slike “små pakker”. Hjemme bruker jeg 4 kilo sekker med Jasminris fra Firstprice. På Kiwi får man også slike boil-in-bag pakker fra Eldorado som er litt (ikke mye, men litt) billigere enn Uncle Ben’s. Merkelig, men koketiden på den norske varianten var 13 minutter, mens den jeg kjøpte i Sverige var på 10 minutter.

Lørdag kveld “snurret jeg film” i bobilen, denne gangen ble det Brokeback Mountain med Heath Ledger og Jake Gyllenhaal fra 2005.

VG levert på vinduet

Etter en god natts søvn og en dusj å våkne til søndag morgen oppdager jeg at det ligger noe på vinduet på bobilen når jeg trekker fra gardinene foran i bobilen. Min første tanke må jeg innrømme var, var det en eller annen nabo som var misfornøyd med at jeg stod parkert her? Men når jeg tok en nærmere titt, så jeg at det var VG og katalogen til Perry & Williams. Med en liten hilsen fra Terje & Marianne påskrevet katalogen. Så da skjønte jeg jo hvorfor Marianne hadde vært så nysgjerrig på om jeg fortsatt stod på Stokken, eller hvor jeg befant meg kvelden før. Det var ikke Marianne som hadde vært levert avisa klokka 03.55 den natta, men derimot Terje. På det tidspunktet sov jeg godt gett. Men veldig hyggelig å få levert dagens VG og en caravan-katalog man kan bla litt i! Det resulterte faktisk i et tips som jeg endte opp med å kjøpe meg senere, men de skal jeg komme tilbake til.

Kuvauen

Jeg var overraskende treig til å komme meg avgårde søndag, men endte opp til slutt med å kjøre en tur til Kuvauen. Jeg parkerte på parkeringsplassen og ruslet ned. Denne gangen også med gummistøvlene på. Man vet aldri hva man møter når man er ute på tur. Enten vi snakker om bløtt og klinete underlag eller slanger og lignende. Skulle jeg snuble over en slange på tur er det utrolig mye bedre å ha på seg gummistøvler enn å ha bare legger over joggeskoene. Jeg har aldri blitt blitt av en slange noen gang, men jeg har møtt på noen i løpet av alle de turene jeg har hatt i skog og mark. Men det er greit å ta litt forhåndsregler også, tross alt. De er riktignok ikke like gode å gå mye i som et par gode joggesko, men de er jaggu ikke værst. Men nå lager Viking også utrolig gode gummistøvler, jeg har flere par av både Viking og svenske Tretorn. Men det er uten tvil Viking som er favoritten min blant gummistøvler.

For en del år tilbake var det nesten helt uhørt og utenkelig å bruke gummistøvler når jeg var på tur. Jeg syntes rett og slett ikke det så “pent” ut. Men det er mulig det har noe med at man blir eldre og mer praktisk anlagt, men nå tenker jeg uten tvil mer på at det er praktisk, trygt og sikkert enn om det nødvendigvis er så veldig “pent” eller populært blant folk flest å bruke gummistøvler. Jeg bruker ihvertfall gummistøvler ganske mye når jeg er på tur. Men nå ferdes jeg også på en del steder som det kan være ganske klinete. Derfor brukes gummistøvlene også mye mer enn bare når det regner og er helt åpenbare grunner til å bruke dem. Skal man derimot følge “moten” når det kommer til gummistøvler, så skal man vel ha et par Hunter gummistøvler og gå bare på asfalt. Jeg må innrømme at jeg faktisk også har et par lave gummistøvler fra Hunter. Men de er alt annet enn gode å gå i. Spesielt hvis man skal gå mye eller man skal gå i ulendt terreng som jeg ofte gjør. Da er de rett og slett ubrukelige. Så jeg skjønner godt at de som har Hunter gummistøvler bare går på asfalt med dem.

Men fra gummistøvler til Kuvauen. Det begynner å bli ganske mange år siden jeg var i Kuvauen sist, det kan faktisk se ut til at  det er nesten fire år siden sist. Kuvauen er et lite idyllisk sted som har sjøbuer og en badestrand. Men denne gangen var idyllen litt brutt med at det er noe arbeider på gang nede ved sjøbuene. Så det ligger to prammer der og to gravemaskiner. Jeg er dog ikke sikker på hva slags arbeider de egentlig holdt på med. Men det blir vel bra til slutt tenker jeg. Jeg ruslet meg en liten tur bort til stranda først og så rundt sjøbuene. Utrolig fint og sjarmerende, hvis man ser bort fra anleggsmaskinene akkurat nå da. Den ene sjøbua ligger for seg selv med en gang til høyre når man kommer til Kuvauen, mens resten av “klynga” ligger bort til venstre og langs fjellet.

Når man kommer til den siste sjøbua er det ikke mulig å komme lengre uten å hoppe til sjøs eller eventuelt begynne å klatre i fjellet. Men der benyttet jeg anledningen til å sette meg ned på en liten krakk i husveggen. En liten pust i bakken mens jeg satt og så på utsikten. Ser også at det er noen andre som er ute og går på den andre siden av vika. Blir jeg sittende lenge nok, begynner jeg å klø litt i fingrene og begynner å ta bilder av alt mulig rart igjen. Mine egne gummistøvler og en selfie selvfølgelig. Da er det sikkert på tide å rusle tilbake igjen tenker jeg. Det er en fin liten tur igjennom skogen før man er tilbake til parkeringsplassen. Og der så jeg den samme Volkswagen California (Caravelle) campingbilen fra Sveits som jeg også hadde sett på parkeringsplassen til Guttormsvauen. Jeg er ganske sikker på at det er han som skulle “snorkle” som eide denne. Når jeg så bilen på vei ned til Kuvauen litt tidligere på ettermidagen, hadde jeg egentlig regnet med å treffe på fyren igjen. Men det gjorde jeg ikke, så han hadde nok tatt en litt lengre tur enn det jeg hadde. Siden det begynte å bli såpass sent på ettermiddagen var det heller ikke rom for en så veldig lang tur. Neste gang kan jeg tenke meg å gå ut til “Pølsebuene i Kuvauen” igjen.

Tilbake på parkeringsplassen tok jeg noen bilder av bobilen og “No camping” skiltet før jeg satte i gang og lagde litt mat. Denne gangen var det en ferdigrett fra Findus, Pasta bolognese som jeg tilsatte pølsebiter i. Ikke dum denne retten heller, men av de to jeg har prøvd hittil, så er uten tvil kyllingretten med fullkornspasta den beste. Den er ganske mye bedre på smak. I tillegg hevet jeg nok retten med å tilsette pølsebiter som det også var ganske mye smak i.

Jeg må forøvrig si at det er vanskeligere og vanskeligere å avslutta turene på søndagene for tiden, for det er jo så lenge lyst. I vinter var det jo mørkt så tidlig at det var null problem å avslutte i rett tid. Men nå er det ganske vanskelig å “klype av” turene synes jeg. Som regel bør jeg komme meg hjem forholdsvis tidlig på kveldene, da jeg skal tidlig opp på mandag. Men det er som sagt ikke lett. Man vil gjerne være på tur og nyte været og den utsikten man har oppsøkt så lenge som overhodet mulig! Men selv om jeg kunne tenkt meg å vært enda lengre i Kuvauen denne søndagen, hadde jeg en utrolig fin tur hvor jeg hadde den første natta på Stokken og den andre natta i Hvalsund. Med turer til Guttormsvauen, Guttormstangen og Kuvauen!

Denne kortreiste turen var på 71,7 kilometer og jeg hadde en gjennomsnittlig hastighet på 34 km/t i løpet av 2 timer og 3 minutter med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,83 liter per mil. Dette er den korteste kortreiste turen jeg har hatt hittil! Jeg for min del kaller alt under 10 mil fort en kortreist tur. Men det forutsetter at jeg “bare” reiser til Hvaler, Onsøy eller slike nære områder. Hvis ikke dobler eller tripler jeg den kjørelengden glatt.

Her kan dere lese om de turene jeg har hatt med bobilen hittil:

Tur med bobilen til Tanum, Hamburgsund og Lindesnäs (03.07.19)
Vårtur med bobilen til Karmøy og Haugesund (30.06.19)
Påsketur med bobilen til Hidra, Flekkefjord (28.04.19)
Tur med bobilen til Tanum, Fjällbacka og Vrångsholmen (17.04.19)
Kortreist tur med bobilen til Stokken og Kjøkøy fort (13.04.19)
Kortreist tur med bobilen til Onsøy (11.04.19)
Tur med bobilen til Tanum og Kämpersvik (28.03.19)  
Kortreist tur med bobilen til Hvaler (24.03.19)
Tur med bobilen til Mysen og Fossumstrøkets festning (03.02.19)
Tur med bobilen til Tanum, Smögen og Havstenssund (21.02.19)
Tur med bobilen til Tanum, Saltö og Grebbestad (09.02.19)
Nyttårstur med bobilen til Tanum, Henån og Hälsö (03.02.19)
Tur med bobilen til Tanum og Lindesnäs (02.02.19)
Tur med bobilen til Krusetertjern i Halden (29.01.19)
Tur med bobilen til Tanum og Resö (24.01.19)
Tur med bobilen til Hvaler og Tangen (22.01.19)
Tur med bobilen til Tjøme, Hvasser og Bjønnesstranda (20.01.19)
Tur med bobilen til Nøtterøy og Hvaler (19.01.19)
Tur med cpap pustemaskin i bobilen til Hurum (17.01.19)
Første tur i bobilen gikk til Femsjøen (15.01.19)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/03/kortreist-tur-med-bobilen-til-stokken-guttormsvauen-hvalsund-og-kuvauen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.