Swiss Military Navy Diver 500

Nå ser det kanskje ut som jeg har kjøpt tre klokker i løpet av veldig kort tid, men de klokkene jeg skrev om sist ble faktisk kjøpt tilbake i juni-måned. For mange vil det kanskje være galskap å kjøpe opptil flere nye klokker i året, men for en som er over pari interessert i klokker, så er det helt naturlig. Swiss Military Navy Diver 500-klokka jeg kjøpte fredag for litt over en uke siden, er faktisk min fjerde klokke fra Swiss Military. Denne klokka er ikke veldig gammel på markedet heller, den ble riktignok lansert på et tidligere tidspunkt, men det var først i august at den ble tilgjengelig for kundene. Til en forandring, er det derfor ikke så veldig mange som har kjøpt denne enda vil jeg tro. Hos min faste klokkeleverandør hadde de klokka inne med svart og blå urskive. Da var det uten tvil den blå som var den peneste. Hadde de hatt den inne i rød, er det en viss fare for at jeg hadde gått for det.

Dette er som sagt min fjerde klokke fra Swiss Military. Den første var en Swiss Military SW1, den andre var en Swiss Military Navy Seals II og den tredje var en Swiss Military Argonaut 1000 TQ. Både Swiss Military SW1 og Argonaut 1000 TQ er vanntett til 1000 meter, Navy Seals II er «bare» vanntett til 100 meter. Swiss Military Navy Diver 500 er som navnet forsåvidt antyder, vanntett til 500 meter. Den forrige Swiss Military Navy Diver var forøvrig vanntett til 200 meter. Akkurat antall meter har ikke så veldig stor betydning for meg kanskje, siden jeg ikke dykker, dusjer, bader eller vasker henda for den saks skyld med klokka på armen. Men det er ikke noen tvil om at flere av dem tåler det.

Størrelsen på klokka er 45 mm og veier 245 gram. Det er en fin vekt synes jeg, det er ikke noe særlig hvis dem blir for lette. I forhold til både Swiss Military SW1 og Argonaut 1000 TQ, som designmessig ikke er så ulik Navy Diver 500, er lenka på Navy Diver 500 litt smalere. Selv om vi ikke snakker om så mye i antall millimeter. Den har i likhet med Swiss Military Argonaut 1000 TQ skrudde ledd, men det som er nytt er at det ikke er vanlige skruer, men derimot umbraco-skruer. Og dette er uten tvil ikke en umbraco-nøkkel du har i verktøyskrinet ditt. Den er bare på 0,9 mm! Men etter å ha fått hjelp til å ta av to ledd på den nye klokka, virker umbraco som en bedre løsning enn vanlige skruer. Med vanlige skruer er det lett for å «skru over» og til slutt ødelegge skruene hvis du er uheldig. Så det overrasker meg ikke om det blir mer umbraco-skrudde klokker fremover fra både Swiss Military og andre produsenter.

Jeg er svak for designet på disse klokkene, det er vel grunnen til at jeg har tre klokker som er ganske like designmessig, selv om de har sine forskjeller og kvaliteter. Men jeg har valgt å kjøpe dem med forskjellige farger på urskivene. Først gul, så svart og nå blå. Det er en utrolig fin blåfarge, og i motsetning til den blå urskiva man får på f.eks Swiss Military Argonaut 1000 TQ, har denne «bølger» i skiva som gjør at den skiller seg litt ut fra mengden! Denne klokka har selvfølgelig også skrudd krone og knappene man betjener stoppaklokka med.

I likhet med de andre tre klokkene jeg har fra Swiss Military, kommer også denne også i en lekker klokkeboks i tre med gult trekk inni. Si hva du vil om at man skal jo ikke ha klokkeboksen på armen, men det gjør så absolutt en del med helhetsinntrykket når man kjøper seg ei ny klokke at klokkeboksen er forseggjort og aller helst i tre og trukket i skinn! Det følger selvfølgelig også en egen «pussefille» med Swiss Military-logo på som man kan bruke til å tørke av flekker, fingermerker og lignende. Disse «pusefillene» har jeg som regel liggende i sine respektive klokkebokser og så bruker jeg en mikrofiberklut som jeg til enhver tid har liggende til å tørke av flekker og lignende. Er det noe jeg ikke liker, så er det å gå rundt med ei klokke full av fingeravtrykk og andre flekker. Den skal, i likhet med resten av seg selv, fremstå som «ren og pen», sant?

Det kommer sikkert ikke som noen stor overraskelse at klokka er kjøpt hos Klokk’s Import som har utsalg på Hotel Valhalla, tenker jeg?

               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/09/23/swiss-military-navy-diver-500/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.