Sverd i fjell i Stavanger

Etter en del stress, frustrasjon og fortvilelse når jeg ankom Ondskapens hotell utenfor Stavanger, var det godt å få seg en god natts søvn og ta det litt rolig dagen etter. Det var også meldt litt variabelt vær, derfor la jeg ikke opp til de helt store planene denne dagen. Men jeg tok en tur til monumentet Sverd i fjell som står innerst i Hafrsfjord i Stavanger. Som man ser av bildene, så ble det jo i grunn ganske bra vært når jeg omsider tok turen ut denne søndagen! Men det skulle dog ikke vare så lenge. Men mer enn lenge nok til at jeg fikk kost meg litt ute i sola i Stavanger! Først litt om monumentet Sverd i fjell fra wikipedia:

Sverd i fjell er et monument innerst i Hafrsfjord i Stavanger kommune. Monumentet er laget av skulptøren Fritz Røed fra Bryne og ble avduket av Kong Olav i 1983. Det er tre store sverd er satt ned i svaberget til minne om slaget i Hafrsfjord i 872, da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike.

Det største sverdet representerer den seirende kongen, mens de to andre symboliserer de tapende småkongene. Minnesmerket er også et fredssymbol, sverdene er satt ned i fjellet for at de aldri mer skal brukes. Sverdene er opptil 9,2 m høye, og er utformet over tre typer vikingtidssverd som er temmelig vanlige å finne over hele landet.

Det var faktisk en del som hadde tatt turen til Møllebukta som stedet innerst i Hafrsfjord hvor monumentet Sverd i fjell har stått siden 1983. Men jeg fikk greit en parkeringsplass. Hadde det derimot vært strålende vær fra morgenen av, så hadde det nok vært enda mer folk. Etter å ha tatt en del bilder av det karakteristiske monumentet i Møllebukta, satt jeg meg på en krakk innenfor stranda for å se på livet og slappe av. Jeg hadde også med meg min Nikon Monarch 8×42 DCF kikkert, så jeg bedrev litt flyspotting siden jeg satt og så rett mot flyplassen i Stavanger. Jeg var vel i Møllebukta nesten en time før jeg valgte å dra videre. Nedbørsskyene var på vei inn, så da var det greit å komme seg videre.

Jeg tok middagen på Dolly Dimples på Kilden. Det er en god stund siden jeg hadde vært på Dolly Dimples, så jeg hadde ikke fått med meg at de hadde begynt med en lunsjmeny som bestod av en porsjonspizza (ikke det samme utvalget som den vanlige menyen) og så mye drikke man ønsket. Siden jeg ikke hadde noen andre planer for denne søndagen, tok jeg det helt piano og satt på Dolly Dimples ganske lenge. Pappa ringte meg blant annet og trengte litt datasupport, i tillegg ble det litt meldinger og til at jeg leste litt nyheter og sånn.

Denne veldig rolige søndagen i Stavanger ble det 2.368 skritt.

                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2017/06/11/sverd-i-fjell-i-stavanger/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.