Ondskapens hotell utenfor Stavanger

Jeg har de siste årene jobbet meg sakte men sikkert rundt kysten av Norge med å besøke militærhistoriske anlegg. I fjor hadde jeg en runde på sørlandet i mai hvor jeg besøkte Varnes fort, Varnes fyr, Nordberg fort, Marka skyte- og øvingsfelt, MKB 4/502 Lister, Würzburg Riese FuMO 214 radar på Lista flyplass, Lista fyr, Lindesnes fyr, Ny-Hellesund kystfort, Møvik fort og Festningsanlegget Urheia. Mye nytt og noen steder jeg hadde besøkt før, men nå hadde jeg lyst til å fortsette hvor jeg glapp på Lista, derfor ble den første ferieuka mi i år lagt til Stavangerområdet, hvor planen var å besøke alt fra Flekkerøy i syd til Karmøy i nord. Mye av grunnen til at jeg landet en 9 netters opphold i Stavanger-området, var fordi jeg fant et sted å bo til en fornuftig pris. Min «base» når jeg skulle til Stavanger skulle være Dale’s bnb eller Dale’s hostel som de endret navnet til etterhvert. Stedet ligger i Sandnes

Dette stedet var tilgjengelig både på hotels.com og airbnb.no, jeg booket via hotels.com som vanlig. Jeg booket dette stedet (og resten av turene mine i 2017 allerede i desember i fjor. Etterhvert la jeg merke til at dette overnattingsstedet «forsvant» fra hotels.com, det var ihvertfall ikke mulig å booke overnatting lengre, uavhengig av datoer man la inn. Men stedet var fortsatt tilgjengelig via airbnb.no, så jeg tenkte ikke noe særlig mer over det. Men når det derimot bare var en ukes tid igjen til jeg skulle reise, begynte jeg virkelig å få bange anelser. Overnattingsstedet Dale’s hostel hadde også blitt fjernet fra airbnb.no, og da snakker jeg ikke om at det bare ikke var lengre å booke overnatting der lengre, men hele stedet var fysisk fjernet fra airbnb.no.

Det snodige var at jeg kun få dager i forveien hadde fått en melding fra stedet hvor de ville minne meg på at dette var et overnattingssted som ikke hadde like høy standard som et ordinært hotell. De to meldingene jeg fikk fra overnattingsstedet ser slik ut:

17. januar:

Hi!
We would like to welcome you to your stay at Dales Hostel!
Please be aware that this is 2.5 star, meaning it is a hostel and not a hotel.
This means that towels and toiletries are not included.
We look forward to your stay with us

7. april:

Hi again!
We are looking forward to your stay with us.
I would like to remind you that this is a 2.5 star hostel, meaning the standard is much lower then a normal hotel.
If you have any questions feel free to ask 🙂
See you April 22. 🙂

Men bildene som hadde blitt lagt ut fra overnattingsstedet fikk ingen «røde flagg» til å gå til topps for min del, i tillegg har jeg bodd på andre steder med bare 2 stjerner tidligere, så jeg tenkte ikke noe særlig over dette. De stedene jeg hadde bodd på hittil med 2 stjerner fra Singsaker sommerhotell i Trondheim, Budget hotel i Kristiansand og Pension Jägerhaus på Rügen i Tyskland. Og jeg hadde ingen problemer med å bo på noen av disse stedene. Dale’s hostel hadde i tillegg rangert seg selv med 2,5 stjerner. Så dette kunne jo ikke være så galt. Og alternativet ville koste det dobbelte, og når man har planlagt 9 netter, vil det få rimelig store konsekvenser for kostnaden for denne turen.

Men jeg fikk som sagt litt bange anelser og var bekymret for at stedet ikke var oppe og gikk lengre når stedet hadde blitt fjernet fra airbnb.no og ikke var mulig å booke på hotels.com lengre. Jeg sendte derfor avgårde en melding for å sjekke om alt var «normalt» eller ei. Jeg fikk ikke svar i løpet av noen dager, så jeg valgte å ringe. Og må innrømme at jeg var forberedt på å få «dette nummeret er ikke i bruk lengre» som respons. Men jeg fikk faktisk svar, og ble beroliget med at Dale’s hostel fortsatt var «up and running». Men at de hadde valgt å trekke seg ut fra airbnb.no, hotels.com og hostels.no fordi de sleit med at det var så mange som booket for en natt seint om kvelden. Dale’s hostel har bare en resepsjon som er åpen mellom kl 08.00 og kl 16.00, det betyr at de må «rykke ut» hvis noen booker en overnatting etter dette. Hvordan man skal klare å unngå at noen booker etter kl 16.00 skjønner ikke jeg men.

Vi snakker litt om stedet og jeg forteller at jeg har bodd på andre steder med bare to stjerner, og nevner Singsaker sommerhotell i Trondheim og Budget hotel i Kristiansand, og regner derfor med at dette går greit. Han jeg snakker om sier ikke noe om at Dale’s hostel skal være bedre eller dårligere enn disse to stedene. Så jeg slår meg til ro med at ferien i Stavanger-området går som normalt. Innen jeg endte opp med å ringe til dem, hadde jeg dog prøvd å booke et sted i Stavanger via airbnb.no, men utleier som var student hadde glemt å «huke ut» de datoene han faktisk skulle være hjemme i leiligheten sin selv. Hvis jeg hadde fått tilslag på dette stedet som faktisk ville bli billigere enn Dale’s hostel, hadde jeg avbestilt Dale’s hostel med en gang. Men siden jeg ikke fant noen andre steder på airbnb.no som var i nærheten av dette, valgte jeg å slå meg til ro med at jeg skulle bo på Dale’s hostel. Det har jo også en verdi det å kunne «samle netter» på hotels.com for å få en bonusovernatting for hver 10. overnatting man har.

Men siden Dale’s hostel bare har en resepsjon som er åpen mellom kl 08.00 og kl 16.00, var det ikke sikkert at jeg ville rekke frem til dette, det var også noe jeg ville avklare på forhånd. Men det var bare å gi beskjed på forhånd at man ikke ville rekke frem til tiden, så ville det bli lagt ut en nøkkel i en nøkkelboks ved døren, slik at man kom seg inn. Dermed var det ikke så farlig om jeg ikke rakk frem til kl 16.00 eller ikke. Det er jo tross alt en liten kjøretur fra Greåker til Stavanger.

Når avreisedagen kom, hadde jeg sørget for å pakke på forhånd og mye var allerede på plass i bilen før lørdag morgen. Jeg var avgårde fra Grålum etter å ha «bunkret» litt mat og drikke kl 10.15. Jeg valgte å ta Bastøferga (Moss-Horten), da man sparer mye tid når man allikevel skal sydover. Turen gikk veldig bra, jeg hadde noen stopp underveis. En del av denne strekningen har jeg jo kjørt mange ganger, jeg har vært ganske mange ganger i Kristiansand de siste årene. Jeg hadde også to turer til Lista når jeg var i Kristiansand i mai i fjor. Men turen videre fra Lista til Stavanger hadde jeg ikke kjørt før. Etterhvert kommer jeg opp på en topp som heter Runaskaret som ligger 275 meter over havet i følge skiltet på stedet. Bilen derimot mente at det var 278 meter over havet. Så da er spørsmålet, er det 275 meter over havet på det stedet skiltet stod, eller på det høyeste punktet? For skiltet stod ikke helt oppe på toppen nemlig.

Men jeg benyttet anledningen til å stoppe på den lille plassen på motsatt side av veien på Runaskaret. Her tok jeg også bildet som jeg har valgt å bruke til denne artikkelen. Jeg glemte å ta bilder med noe annet enn mobiltelefonen riktignok. Herfra og inn til Stavanger, eller nærmere bestemt til Dale i Sandnes var ikke lange turen. Jeg visste på forhånd at Dale lå litt utenfor «alfarvei», men man kan trygt si at Dale lå ganske øde til øst for Gandsfjorden. Stavanger ligger vest for Gandsfjorden. Jeg ankom Dale’s hostel etter ca 9 timer litt over kl 19 på kvelden. Jeg hadde ikke koblet dette på forhånd, men jeg skjønte med en gang hva slags sted dette var når jeg kom dit. Det er ikke så veldig vanskelig å kjenne igjen et asyl/psykiatrisk sykehus fra 1900-tallet.

Dale sykehus var et psykiatrisk sykehus på Dale i Sandnes kommune. I 1911 ble gården Dale kjøpt og i 1913 sto Dale asyl ferdig. Asylet ble bygget som felles sinnssykeasyl for Rogaland fylke og Stavanger by og hadde en kapasitet på 196 pasienter. Stedet var bygget opp som en isolert liten by på østsiden av Gandsfjorden om lag 8 km fra Sandnes sentrum. Anlegget var i stor grad et selvstendig og selvforsynt samfunn med egen kraftstasjon, forsamlingslokale og boliger for ansatte. Eiendommen er på 4500 dekar, og opprinnelig ble det på sykehuset drevet gård hvor pasientene deltok i arbeidet som ledd i terapien.

Historikk

Den monumentale hovedbygningen, senere kalt mannsavdelingen, ble tegnet av arkitekt Sigurd Lunde i jugendstil og bygget har en dominerende front vendt mot fjorden. Dale sindssygehus fikk i 1920 en egen skole for barna til de ansatte og i 1925 en egen kvinneavdeling med plass til 112 pasienter.

På 1930-tallet ble sjokkbehandling tatt i bruk, og fra 1942 brukte man elektrosjokk i terapien. Den første pasient ble lobotomert i 1953; to år etter begynte man å ta i bruk beroligende medikamenter.

I 1965 skiftet Dale sykehus navn til Rogaland psykiatriske sjukehus. Samtidig gjorde miljøterapien sin entré, og sosionomene og ergoterapeutene inntok Dale. I 1973 hadde sykehuset sitt høyeste antall pasienter; 583 personer var da innlagt. I 1975 fikk sykehuset velferdsbygg med gymnastikksal, svømmebasseng og kafeteria.

På 1980-tallet ankom psykologene, og stedet skulle ikke lenger være en oppbevaringsanstalt, men en institusjon som arbeidet for å få pasientene så friske at de kunne skrives ut fra sykehuset.

Etter reformen i psykiatrien ble stedet bygget ned. Fylkestingets vedtak om nedleggelse ble gjort i 1980, men først i 2001 ble det stengt som psykiatrisk sykehus. Fram til 2004 hadde Sentralsjukehuset i Rogaland fremdeles avdeling for rusrelatert psykiatri på Dale. Fra 1993 ble det tatt i bruk til asylmottak med over 300 beboere.

Det har i ettertid vært diskutert om den monumentale hovedbygningen skal restaureres og bevares, eller om den skal rives.

Hovedbygningen ser veldig typisk ut som et asyl/psykiatrisk sykehus fra den tiden. Nå er det riktignok ikke hovedbygningen som er avbildet på wikipedia, men derimot ABC-bygningen som ble bygget i 1925 som skulle være en egen kvinneavdeling. Hovedbygningen ligger nede til venstre utenfor dette aktuelle bildet. Når jeg kom til området, sleit jeg litt med å finne ut hvilken bygning jeg skulle til, jeg visste at det ikke var hovedbygningen eller ABC-bygningen, men en av de andre bygningene, for bilder av dette bygget hadde blitt lagt ut sammen med de andre på hotels.com. Riktignok veldig kreativt / snevre utsnitt for å ikke vise for mye. Det var ihvertfall førsteinntrykket jeg fikk når jeg kom til stedet. For området var i en helt annen forfatning enn hva jeg hadde sett for meg på forhånd.

Ved den første bygningen til venstre for hovedbygningen (ved rundkjøringen) fant jeg en nøkkelboks, men koden fungerte ikke. Jeg fant ingen nøkkelboks ved bygningen som lå på høyre side av veien rett etter hovedbygningen. Jeg valgte derfor å parkere bilen og gå en tur inn på baksiden av ABC-bygningen og fant «kafèbygningen» som det også var en nøkkelboks ved. Men koden fungerte ikke der heller. Så da var det ikke annet å gjøre enn å prøve å ringe det telefonnummeret jeg hadde oppgitt. Og det viste seg at jeg hadde vært ved feil bygning og på feil side av bygningen. Det var ikke den første bygningen på venstre hånd ved rundkjøringen, men den neste som ligger på høyre side av veien rett ved siden av hovedbygningen som Dales hostel lå i. Jeg hadde vært ved inngangen på en den av bygget, men jeg måtte inn og bak på baksiden av dette bygget.

Og inntrykket av stedet ble ikke noe bedre nå, men jeg fikk parkert bilen og fant en nøkkelboks hvor koden faktisk fungerte. Der lå det en nøkkel slik at jeg kunne komme meg inn i bygningen. Det førte som møter meg er lukten av en fuktig gammel kjeller. Jeg hadde fått beskjed om at jeg skulle opp i fjerde etasje og at jeg skulle være på rom 401. Det var forøvrig kaldt overalt, og jeg fant rom 401 i enden av gangen. Nøkkelen stod i døra på utsiden. Når jeg kom inn var et varmt på dette rommet, det stod en oljefylt ovn og varmet. Rommet var ganske stort, men det var gammelt og slitt, det var ingen gardiner på vinduene, men det var persienner der. Det var en vask på rommet, den var muligens like gammel som bygningen, for her var det ikke noe blandebatteri, men en liten kran for kaldt vann og en liten kran for varmt vann.

Rommet var forsåvidt ikke så værst, gammelt og slitt og manglet gardiner. Jeg fant ingen håndklær på rommet. Men jeg hadde fått beskjed om at dette ikke var inkludert, men at man kunne betale 50 kroner for dette. Etter å ha tatt en liten titt på rommet, begynte jeg å lete etter badet. Jeg fant et toalett, her var det bikkjekaldt og det var veldig lite toalettpapir. Jeg leter fortsatt etter badet, og finner et møkkete badekar på dametoalettet. Jeg fant omsider badet i den andre enden av etasjen og der stod det en oljefylt ovn og varmet. Her var det et dusjkabinett og både dusjkabinettet og gulvet på badet var møkkete. Synet av dette var det som fikk begeret til å renne over, og lysten til å bo på dette stedet var ikke-eksisterende. Rommet var forsåvidt ikke så værst, men tanken på å bruke dette badet bød meg rett og slett i mot. Jeg begynte å tenke på hvordan jeg skulle løse dette. Bo her men prøve å få dusjet et annet sted? Men seriøst, slik skal det jo ikke være.

Jeg velger å komme meg ut av bygningen og kjører avgårde. Jeg stopper etter en stund for å parkere bilen og se om jeg kunne finne noen alternative steder i Stavanger jeg kunne bo på. Jeg hadde på forhånd installert airbnb-appen på mobilen, men jeg var ikke i stand til å verifisere at jeg var meg, da jeg ikke mottok den koden jeg fikk beskjed om at jeg skulle motta. Det var derfor nyttesløst å prøve å bruke appen til noe som helst. Så da var det bare å finne frem den bærbare pc’en og koble opp med delt mobilt bredbånd fra mobiltelefonen. Jeg fant flere interessante steder på airbnb.no i Stavanger-området som jeg eventuelt kunne booke. Jeg ville gjerne sjekke dette før jeg gikk videre med saken. Jeg hadde også sjekket hotels.com-appen for å se om det var noen alternativer der. Til samme pris var det en seng på en sovesal eller så måtte jeg betale mer enn dobbelt så mye for et ordinært hotell. Ingen av disse alternativene var et reelt alternativ.

Jeg valgte derfor å ringe til Dale’s hostel for å se hva man kunne gjøre. Jeg fortalte at det overhodet ikke svarte til forventningene og at jeg var veldig skuffet over hvor dårlig forfatning hele stedet var i. Jeg forteller at det første som møter meg når jeg kommer inn døra er gammel fuktig kjeller, at det er gammelt og slitt, det er ingen gardiner på rommet og ikke minst at det er møkkete på badet, både dusjkabinettet og på gulvet. Og at jeg må inrømme at jeg ikke har veldig lyst til å bo her. Og spør da rett og slett om det er noe man kan gjøre med dette. Ifølge avbestillingsvilkårene var det gratis avbestilling frem til 20. april kl 18.00 (avreisedagen var 22. april) og at man måtte betale for 2 netter etter dette. Men Dale’s hostel var overhodet ikke imøtekommende og ville ikke gå med på å refundere noe som helst.

De mente at de hadde advart meg om at det var et enkelt sted på forhånd. Og joda, de hadde forsåvidt advart meg om at det ikke holdt hotellstandard, men jeg hadde bodd på både Singsaker sommerhotell i Trondheim og Budget hotel i Kristiansand som begge har to stjerner tidligere. Når Dale’s hostel da rangerer seg selv med 2,5 stjerner, hadde jeg overhodet ikke sett for meg at det skulle være så gammelt og slitt, i så dårlig forfatning og ikke minst at det skulle være møkkete på badet. Både Singsaker sommerhotell og Budget hotel i Kristiansand var jo i en helt annen verden med sine to stjerner, enn hvilken forfatning Dale’s hostel var. Men etter mye frem og tilbake går han med på at han skal ta en telefonsamtale og sjekke om det er mulig å inngå en eller annen form for kompromiss. Han ringer etterhvert tilbake og forteller at de kan gå med på å refundere 1.000 av de 2.481 kronene som de 9 nettene skulle koste.

Men som jeg sier, skal jeg betale 1.481 kroner for et sted jeg ikke skal benytte, og i tillegg finne meg et nytt sted å bo, så vil det rett og slett bli unødvendig dyrt. Jeg innser nederlaget og sier at jeg heller får bite tenna sammen og bo på Dale’s hostel som planlagt.  Selv om jeg er veldig skuffa og egentlig har lyst til å finne meg et nytt sted å bo. Jeg nevner det med håndklær, og han sier at det minste han kan gjøre er å fremskaffe håndklær til meg. Så de skulle jeg få dagen etter. Jeg drar derfor til nærmeste butikk, jeg finner en EXTRA-butikk som fortsatt er åpen. Der får jeg faktisk kjøpt meg to håndklær også, i tillegg tar jeg med meg  toalettpapir og noe å spise.

Når jeg kommer tilbake i bakgården til Dale’s hostel har jeg enda mindre lyst til å bo der enn tidligere, jeg velger derfor i ren desperasjon å ringe til hotels.com, noe jeg vel egentlig burde ha gjort med en gang. Men jeg har aldri vært i nærheten av noe slikt tidligere, det er første gang jeg kommer til et overnattingssted og overhodet ikke har lyst til å bo der. Jeg får etterhvert tak i en hos hotels.com på telefonen og forklarer at stedet jeg har booket overhodet ikke står til forventningene, det er gammelt og slitt, ingen gardiner på rommet, møkkete på badet og ser rett og slett ikke ut. Han på hotels.com sier at jeg kan avbestille hele oppholdet og det eneste Dale’s hostel kan beholde av de opprinnelige 2.481 kronene er 545 kroner for 2 netter. Men for å kompansere for dette vil hotels.com gi meg et gavekort/verdikode på 500 kroner som er gyldig i 12 måneder. Jeg for min del ville være 100% sikker på at jeg hadde mulighet til å avbestille oppholdet og kun betale for 2 netter, så dette spør jeg om å få bekreftet flere ganger. Han setter meg også på vent for at han skal kunne sjekke opp dette med sin nærmeste overordnede. Og jeg får igjen beskjed om at det ikke er noe problem å avbestille oppholdet, og at jeg kun skal måtte betale 545 kroner for 2 netter.

Han vil også gjerne hjelpe meg med å finne et nytt sted å bo, for han vil ikke risikere at jeg ikke får et sted å bo. Men jeg visste jo på forhånd at de eneste alternativene er sovesal til samme pris og hotell til mer enn dobbel pris. Minus disse 500 kronene jeg hadde fått selvfølgelig. Jeg sier at jeg synes det er litt dyrt og at jeg har vurdert å se om jeg kan finne noe på airbnb.no isteden. Han trodde også at det ville være større sannsynlighet til å finne noe i den prisklassen jeg ønsket på airbnb.no. Det var bare 20 minutter til den nordiske kundeservicen til hotels.com tok kvelden, etter det ville den foregå på engelsk. Vi blir enige om at jeg skal prøve å finne et sted på egenhånd på airbnb.no og at jeg skulle ringe tilbake hvis jeg ikke klarte dette.

Jeg tar derfor frem den bærbare pc’en og kobler opp med mobilt bredbånd fra mobiltelefonen. Jeg finner et sted på airbnb.no som jeg synes ser bra ut til en fornuftig pris. Jeg booker dette stedet og betaler 2.878 kroner for 9 netter. Klokka var nå 22.01 på kvelden og jeg velger at jeg vil ankomme et sted mellom kl 22 og midnatt. Jeg hadde nå fått booket en hybelleilighet i kjelleren på en enebolig fra 2013 på Auglend i Stavanger. Dette er mye nærmere Stavanger sentrum enn det Dale i Sandnes er. Bjørg som verten heter hadde mulighet for «lynbooking» og man slapp derfor å vente på å bli «godkjent» som gjest. Jeg ringer til Bjørg for å fortelle at jeg ikke var så langt unna og at det ikke ville ta så lang tid før jeg ankom. Bjørg kan fortelle at hu var på vei ned i leiligheten for å legge på rent sengetøy og sette på varmen.  Jeg ankom kl 22.40 og blir ønsket velkommen og vist rundt i leiligheten av Bjørg. Jeg har egen inngang og har en ganske stor stue med tekjøkken, soverom og et stort bad. Dette var rett og slett som å komme til himmelen i forhold til hva som hadde møtt meg på Dale’s hostel. Jeg var utrolig fornøyd med at jeg hadde funnet meg et mye bedre sted å bo i Stavanger, og at den «økonomiske skaden» hadde blitt minimum.

Jeg forklarte også til Bjørg at jeg egentlig hadde booket Dale’s hostel, men at det ikke så ut og at jeg ikke ville bo der. Og at jeg var kjempeglad for at jeg hadde å ha booket et sted på så kort varsel. Hu syntes også at det var artig at det kom noen så fort, for noen i familien hadde flyttet ut fra leiligheten den samme dagen. Jeg blir spurt om hva slags planer jeg har for oppholdet mitt i Stavanger. Vi pratet om foto og militærhistoriske anlegg. Det stod forøvrig i beskrivelsen av leiligheten at det var gratis parkering på stedet, det var ikke 100% korrekt. For det var ikke plass til å få parkert bilen på eiendommen, men rett nedi gata var det et sted man kunne parkere bilen. Hele denne gata var full av parkering forbudt-skilter, så jeg må innrømme at jeg kjørte litt frem og tilbake og sjekket ut alle disse skiltene før jeg turte å parkere bilen. Men det viste seg at det var en liten veistubb hvor det var et «smutthull» i parkering forbudt-sonene i gata. Jeg tok også et bilde og sendte til Bjørg for å forsikre meg om at jeg hadde parkert på rett sted. Og det hadde jeg, så da var det bare å få inn alt «pikkpakket» og installere meg i mitt nye midlertidige hjem i Stavanger.

Jeg hadde allerede innsett at jeg kom til å trenge litt tid til å «lande» denne kvelden, så det ble noen timer foran pc’en hvor jeg fortalte om opplevelsen med Dale’s hostel og om jakten på et nytt sted å bo i Stavanger. Allerede i bilen på vei fra Dale til Stavanger hadde jeg ringt til pappa og fortalt en kortversjon om hva som hadde skjedd. Man kan vel også si at det var noen som hadde stussa over at jeg hadde sendt en sms om at jeg hadde kommet frem til Dale, men så ble det helt stille fra meg i flere timer. Som regel pleier jeg å dukke opp på Skype og prate litt ganske kort tid etter at jeg har ankommet et overnattingssted. Men det var jo en god grunn til at jeg ikke hadde gitt lyd fra meg, jeg hadde mildt sagt hendene fulle med å prøve å komme meg ut av den opprinnelige bookingen hos Dale’s hostel og finne meg et nytt sted å bo.

Etter en god natts søvn, tok jeg turen ut i Stavanger. Men rett etter at jeg hadde satt meg i bilen ringer Dale’s hostel og lurer på om han skal komme bort til meg med håndklene. Han hadde visst ikke fått med seg at hele overnattingen hadde blitt kansellert av hotels.com. Jeg forteller forøvrig at jeg hadde dobbeltsjekket at Singsaker sommerhotell i Trondheim og Budget hotel i Kristiansand hadde to stjerner, og at de var MYE bedre enn Dale’s hostel som opererer med 2,5 stjerner. Så du sier at vi burde legge oss på 2 stjerner, spør han fra Dale’s hostel? Nei, jeg synes ikke stedet var så  bra, jeg synes dere burde legge dere på 1 stjerne. Han blir ikke irritert eller noe av denne tilbakemeldingen, men sier at han skal ta det til etterretning og se hva han skal gjøre. Han lurte forøvrig på om jeg hadde slått av varmeovnen, men det hadde jeg ikke tenkt på. Men jeg hadde gått opp og satt nøkkelen tilbake i døra og låst inn nøkkelen til ytterdøra i nøkkelboksen. Han takket for praten og ønsket meg lykke til videre. Jeg gjorde det samme.

Allerede når jeg kom til leiligheten til Bjørg i Stavanger hadde jeg sjekket kontoen, Dale’s hostel hadde en reservasjon på 2.481 kroner. Men jeg regna med at denne ville bli endret fra en reservasjon på 2.481 kroner til å bli bokført med 545 kroner over helga. Jeg sjekket derfor kontoen hver dag fremover, og når onsdagen kom hadde beløpet gått fra å være en reserasjon til å være bokført. Men ikke 545 kroner men 2.481 kroner. Jeg ble derfor veldig usikker og valgte derfor å ringe til hotels.com onsdag den 26. april kl 8.38. Det resulterte i en telefonsamtale på 51 minutter. De syntes dette var snodig og mente at det lå en refusjon på 1.700 et eller annet inne. Men at det var Dale’s hostel som måtte fysisk tilbakeføre disse pengene. Jeg syntes dette beløpet var litt snodig, for 2.481 kroner minus 545 kroner for 2 netter er 1.936 kroner.

Han prøver derfor å ringe til Dale’s hostel, men får ikke noe svar. Men prøver igjen litt senere og får beskjed om at jeg hadde sjekket inn og at det derfor ikke var mulig å få tilbake noen penger. Men det snodige er at jeg ikke har møtt noen oppe på Dale’s hostel, jeg har ikke fysisk sjekket inn og jeg har heller ikke dratt kortet mitt for å betale for oppholdet. Det eneste jeg hadde gjort var å sende en sms om at jeg ikke kom til å rekke frem til kl 16.00, som er hvor lenge resepsjonen er åpen på stedet. Jeg fikk derfor en melding tilbake etter noen timer om at det hadde blitt lagt ut en nøkkel i en nøkkelboks og hva som var koden. Jeg hadde også fortalt til hotels.com når jeg var i kontakt med dem lørdag kveld at jeg hadde hentet denne nøkkelen, låst meg inn, gått opp i fjerde etasje, funnet rommet, funnet badet som var møkkete og at jeg hadde gått ut igjen og begynt prosessen med å finne meg et nytt sted å bo.

Jeg hadde spurt flere ganger og fått bekreftet flere ganger at jeg hadde mulighet til å avbestille og kun betale 545 kroner for 2 netter på bakgrunn av dette. Jeg var derfor 100% sikker på at det eneste Dale’s hostel bookingen ville koste meg var 545 kroner. Men nå mener hotels.com at jeg ville måtte betale både 2.481 kroner for Dale’s hostel og 2.878 kroner for leiligheten til Bjørg via airbnb.no. Det vil si at jeg nå så ut til å ha brukt like mye penger på 9 netter i Stavanger som det ville kostet å bruke et ordinært hotell. Må si at jeg begynte å bli rimelig irritert og frustert på dette tidspunktet. Jeg hadde jo blitt lovet, gjentatte ganger, at det bare skulle koste meg 545 kroner for å avbestille Dale’s hostel. Hotels.com sin medarbeider hadde lovet meg dette. Jeg blir raskt bedt om å skrive en skriftlig klage og at de måtte ta det derfra. Men jeg er ganske pågående og gir meg ikke før de gir seg på den skriftlige biten og at de har på vegne av meg skrevet en klage som skal sendes til deres avdeling for reklamasjoner. De skal også lytte igjennom den 21 minutter lange samtalen jeg hadde med deres medarbeider lørdag kveld. Jeg slår meg til ro med at dette vil nok løse seg, men at det kan ta opp til 35 dager. Men han trodde ikke at det ville ta så lang tid.

Må si at jeg hadde en rimelig dårlig start på denne onsdagen i Stavanger. Men jeg beit tenna sammen og gjorde det jeg hadde planlagt å gjøre, selv om jeg ble en time forsinka på grunn av dette.

Men etter 1,5 uke den 6. mai blir jeg kontaktet av hotels.com og får rett og slett bare beskjed om at jeg må levere en skriftlig klage som skal behandles av deres avdeling for reklamasjoner. Må innrømme at jeg ble ganske forbanna av dette og jeg nå hadde venta i 1,5 uke for å få en avklaring fra hotels.com til ingen nytte. Jeg må også innrømme at jeg var såpass irritert og forbanna på hotels.com at jeg så på alternative overnattingsmuligheter for fremtidige turer. Men det var ikke annet å gjøre enn å sette seg ned og skrive en klagesak via et skjema på hotels.com. Det resulterte i litt over tre A4-sider:

Hei!

Jeg har i sammenheng med denne saken vært i kontakt med dere lørdag den 22. april, onsdag den 26. april og lørdag den 6. mai 2017.

I dag har jeg  fått beskjed av deres medarbeider Jon-Tao å sende inn en skriftlig klage på denne saken.

Saken gjelder Hotels.com-bekreftelsesnummer 8087967XXXXXX hvor jeg skulle sjekke inn lørdag 22. april og sjekke ut mandag 1. mai 2017. Når jeg booket het dette stedet Dales BnB men de endret i ettertid navnet til Dale’s Hostel og var rangert med 2,5 stjerner på hotels.com sine websider.

Dale’s Hostel har en resepsjon som er åpen mellom kl 08.00 og 16.00 og hvis man ikke rekker å komme frem til Dale utenfor Sandes, Stavanger innen kl 16.00, må man ta kontakt med dem. Noe jeg gjorde da jeg ikke regnet med å klare å rekke frem til kl 16.00, det er en 9 timers kjøretur fra Sarpsborg. Jeg får da beskjed om at det har blitt lagt ut en nøkkel i en nøkkelboks, med en kode jeg får oppgitt, ved inngangen. Jeg kan da låse meg inn og mitt rom skulle være oppe i fjerde etasje.

Jeg ankommer stedet ved 19.30-tiden og finner etterhvert nøkkellåsen i bakgården på en av bygningene i området. Som forøvrig viser seg å være en av bygningene til et gammelt asyl/psykiatrisk sykehus. Det første som møter meg når jeg låser opp døren er lukten av en fuktig gammel kjeller. Når jeg har kommet meg opp i fjerde etasje finner jeg etterhvert rom 401 som jeg hadde fått beskjed om at jeg skulle bruke. Det er et gammelt og slitt rom og det mangler gardiner på vinduene. Det er ingen håndklær på rommet.

Jeg leter etter toaletter og bad i gangen og finner etterhvert toaletter på et rom uten oppvarming, det er bikkjekaldt i rommet og det er veldig lite toalettpapir på stedet. Etter enda mer leting finner jeg etterhvert et bad hvor det står en oljefylt radiator på gulvet for å varme opp rommet. Men her er det møkkete på gulvene og det er overhodet ikke tiltalende.

Jeg får overhodet ikke lyst til å bo på dette stedet og ringer derfor direkte til Dale’s hostel for å forklare situasjonen. Vedkommende som jeg snakker med er ikke spesielt imøtekommende. Jeg prøver å fortelle at det i avbestillingsvilkårene så var det gratis avbestilling frem til 20. april kl 18, men etter dette måtte man betale for 2 netter. Det var dette jeg prøvde å komme til enighet med Dale’s hostel om. Men det var de ikke interessert i på dette tidspunktet. Men etter å ha snakket en stund skulle vedkommende ringe til en og spørre om det var mulighet for å gjøre et unntak og komme tilbake til meg. Han ringer etterhvert tilbake og går med på refundere 1000 kroner. Men som jeg sier, det opprinnelige beløpet var på 2481 kroner, og hvis jeg må betale 1481 kroner for et sted jeg ikke skal bo, og i tillegg finne meg et nytt sted å bo, så blir det rett og slett for dyrt. Når jeg nevner for vedkommende at det er møkkte på badet på stedet, får jeg beskjed om at det er beboerne som har ansvaret for at det er rent og pent der. Og at det bare kommer noen og rengjør en gang i uka.

Men det snodige her, er at jeg ikke har sjekket inn, trukket kortet/betalt eller møtt noen av folkene til Dales hostel.

Litt senere på kvelden etter å ha vært en tur på butikken for å skaffe meg noen elementære ting og vært en tur på internett for å se om det kunne være noen alternative steder jeg kunne bo isteden FØR jeg ringer til hotels.com, ringer jeg til hotels.com kl 21.18.

Jeg har dermed en 21 minutters samtale med en av deres medarbeidere og forklarer situasjonen for han. At jeg har kommet til Dale’s hostel, at de ikke har en resepsjon som er åpen etter kl 16, at jeg har fått lagt ut en nøkkel i en nøkkelboks og at jeg har låst meg inn, at det lukter fuktig gammel kjeller, at det er et gammelt og slitt rom, det mangler gardiner, det er ingen varme på toalettet og at det er møkkete på badet. Og at jeg overhodet ikke har lyst til å bo på dette stedet. Jeg forteller også at jeg har vært i direkte kontakt med Dale’s hostel, men at de ikke var interessert i å hjelpe meg.

Deres kollega kan fortelle meg at jeg kan avbestille nå og at det eneste Dale’s hostel kan beholde er 545 kroner for 2 netter. Jeg får dette bekreftet flere ganger av deres kollega, han setter meg også på hold for å snakke med sin sjef for å få dette bekreftet. Og ja, hvis jeg avbestiller nå, er det eneste Dale’s hostel kan beholde er 545 kroner for de 2 første nettene. Jeg bekrefter at jeg vil avbestille Hotels.com-overnattingen hos Dale’s hostel mot at jeg kun blir belastet med 545 kroner for dette.

Deres kollega prøver dermed å finne et alternativt sted til meg, men jeg visste på forhånd at til tilsvarende pris var det «sovesal» (hostel) som var det eneste alternativet. Neste alternativ var et hotell til dobbel pris. Jeg synes dermed at det blir for dyrt og forteller til deres kollega at jeg vurderer å prøve å se om jeg kan finne noe på airbnb isteden. Og deres kollega mener at det nok vil være større sjanse for å finne noe til en tlisvarende pris der. Deres kollega er bekymret for at jeg ikke skal få et sted å bo denne natten, men jeg vil gjerne prøve å finne et sted selv, men at jeg gjerne må ringe tilbake (før kl 22 for å få nordisktalende kundeservice, etter det vil det være engelsktalende) hvis jeg ikke klarer å finne et nytt sted å bo selv.

Hvis jeg på dette tidspunktet hadde fått beskjed om at hvis jeg kansellerte Hotels.com-bestillingen, så ville jeg være nødt til å betale for alle 9 nettene, hadde jeg aldri avbestilt. Da hadde jeg bare måttet bite tenna sammen og bo på Dale’s hostel. Men siden jeg hadde fått bekreftet flere ganger at det eneste jeg måtte betale var 545 kroner for de 2 første nettene, tok jeg den kostnaden og ville finne meg et nytt sted å bo. Siden jeg var en såpass god kunde (ble jeg fortalt) så fikk jeg også tilsendt en epost med en rabattkode/gavekort pålydende 500 NOK som jeg kunne bruke ved neste bestilling.

Jeg klarer å finne meg et nytt sted å bo på airbnb kl 22 denne kvelden og sjekker inn kl 22.40. Alt vel, jeg har fått meg et nytt sted å bo for de 9 nettene jeg skal være i Stavangerområdet.

Jeg logger på min nettbank og ser at Dale’s hostel (matvalget.no) har reservert 2481 kroner på mitt kort. Det var snodig tenkte jeg, for jeg har ikke trukket noe kort eller betalt «manuelt». Så da har de vel brukt den kortinformasjonen som jeg la inn ved bestillingen tenkte jeg. Men Hotels.com hadde bekreftet flere ganger at jeg bare skulle måtte betale 545 kroner for de 2 første nettene, så jeg regner med at denne reservasjonen på 2481 kroner ville bli erstattet med 545 kroner når bokføringen omsider ville bli bokført.

Det tar noen dager før det skjer noen endringer på kontoen, først på onsdag den 26. april blir det opprinnelige beløpet 2481 bokført. Da begynner jeg å bli bekymret og ringer derfor til Hotels.com onsdag den 26. april 2017 kl 8.38. Det resulterer i en telefonsamtale på 51 minutter.

Jeg forklarer hva som hadde skjedd sist lørdag med Dale’s hostel og at jeg hadde hadde vært i kontakt med en av deres kollegaer den samme kvelden. Da hadde jeg fått bekreftet flere ganger, han sjekket også med sin sjef, at jeg kun måtte betale 545 kroner for de 2 første nettene hvis jeg avbestilte. Men at den opprinnelige reservasjonen på 2481 kroner nå hadde blitt bokført, selv om jeg hadde blitt lovet at jeg bare skulle måtte betale 545 kroner.

Da blir jeg fortalt at det ligger inne en refusjon på et beløp mellom 1700 og 1800 kroner, men etter mine beregninger skulle refusjonen være på 1936 kroner. Da får jeg beskjed om at dette er noe Dale’s hostel må tilbakeføre, og de prøver å ringe til Dales hostel, men får ikke noe svar. Men etter å ha prøvd en gang til, får dere kontakt med Dale’s hostel. Da får dere beskjed om at jeg har sjekket inn og at jeg ikke kan få tilbake noe av pengene for denne overnattingen.

Jeg har ikke møtt noen av folkene bak Dale’s hostel, jeg har ikke trukket kortet mitt eller fysisk sjekket inn. Jeg har bare vært i kontakt med Dale’s hostel i form av en sms hvor jeg forteller at jeg ikke rekker å komme til stedet før kl 16.00, og jeg får da beskjed om at det skal legges ut en nøkkel i en nøkkelboks med en kode jeg får oppgitt. Og at jeg skal opp i fjerde etasje og at mitt rom (401) ligger i enden av gangen.

Jeg låser meg inn og finner både bygningen, stedet, rommet, toalettet og badet i en forfatning som overhodet ikke svarer til forventingene og jeg ønsker ikke å bo på dette stedet. Jeg har bodd på flere steder tidligere som har vært rangert til 2 stjerner på hotels.com, men disse stedene har vært perfekte. F:eks Budget Hotel i Kristiansand, Singsaker Sommerhotel i Trondheim og Pension Jägerhaus på Rügen i  Tyskland. Da forventer jeg ikke å møte et sted som ser ut på denne måten som har blitt rangert med 2,5 stjerner på hotels.com.

Alt dette fikk deres medarbeider vite lørdag kveld den 22. april, det eneste jeg ikke hadde noen forutsetning til å fortelle, var at Dale’s hostel (matvalget.no) hadde allerede trukket pengene fra min konto.

Så deres kollega visste at jeg hadde gitt beskjed om at jeg ikke ville rekke frem til kl 16, at jeg hadde fått lagt ut en nøkkel, at jeg hadde låst meg inn, at jeg hadde sett på rommet, badet og toalettet og at dette ikke var et sted som svarte til forventingene i det hele tatt. Dette var et så forferdelig sted at jeg overhodet ikke ønsket å bo på dette stedet.

Derfor var jeg i kontakt med hotels.com lørdag kveld og lurte på om det var noe vi kunne gjøre. Når jeg da får beskjed om at jeg KAN avbestille og at jeg KUN skal måtte betale 545 kroner for de 2 første nettene, velger jeg å avbestille hele overnattingen hos Dale’s hostel og finne meg et annet sted å bo via airbnb, da hotels.com ikke hadde noen andre steder til tilsvarende pris. Med unntak av felles sovesal eller et hotell til dobbel pris.

Hadde jeg IKKE fått beskjed om at jeg KUN måtte betale 545 kroner for de 2 første nettene, hadde jeg ALDRI avbestilt overnattingen hos Dale’s hostel. Jeg hadde aldri vært villig til å betale for både Dale’s hostel og et nytt sted hos airbnb.

Men så lenge jeg får beskjed om av deres medarbeider lørdag kveld at jeg KUN må betale 545 kroner for de 2 første nettene, og det er alt Dale’s hostel kan kreve/beholde av de opprinnelige 2481 kronene, velger jeg å avbestille og bestille meg et nytt sted.

Når jeg er i kontakt med deres medarbeider onsdag 26. april er det mye frem og tilbake, de vil at jeg skal skrive en skriftlig klage, men etter å ha sjekket med sin sjef sender de avgårde en klagesak for meg og at de skulle høre igjennom telefonsamtalen jeg hadde med dere lørdag den 22. april kl 21.18.

I dag 6. juni har jeg fått en epost om at denne saken har kommet i retur og at jeg må sende inn en skriftlig klage for at reklamasjonsavdelingen skal se på saken.

Deres medarbeider hadde ALL informasjon tilgjengelig når jeg var i kontakt med dere lørdag den 22. april, og jeg får beskjed om at jeg KUN skal måtte betale 545 kroner for de 2 første nettene hvis jeg avbestiller, derfor velger jeg å avbestille og bestille meg et nytt sted. Hadde jeg ikke fått beskjed om dette, hadde jeg selvfølgelig ikke gjort dette. For slik som det er i dag, har jeg betalt 2481 kroner for Dale’s hostel og 2878 kroner for et nytt sted på airbnb.

Siden jeg ble lovet, etter at deres medarbeider sjekket dette med sin sjef, at jeg kun skulle måtte betale 545 kroner for de 2 første nettene hvis jeg valgte å avbestille hele overnattingen, forventer jeg at jeg får refundert de 1936 kronene jeg har blitt lovet at jeg ikke skulle måtte betale.

Jeg ser frem i mot snarlig løsning på dekke saken!

På forhånd takk!

Jeg må innrømme at det KOKTE i hodet på meg på dette tidspunktet! Hvordan skal man kunne stole på folk når man ikke kan stole på at folk holder det man lover, at det man blir lovet er korrekt og at man ikke skal gå på en smell som dette? Dagen etter fikk jeg et standardsvar på epost om at de hadde mottatt klagen og at det kunne ta opp til 28 dager før jeg fikk svar.

Det tok heldigvis ikke så lang tid før jeg fikk svar fra hotels.com. Svaret kom 22. mai kl 12.28, og jeg leste svaret rett etter at jeg hadde sovet litt i en pause på jobben. Så jeg var ganske «groggy i trynet» på det tidspunktet. Må innrømme at jeg måtte lese igjennom to ganger for å være sikker på at jeg hadde oppfattet det rett. Her er eposten jeg fikk:

Hej Ken-Arild,

Jag kontaktar dig angående bokning 8087967XXXXXX

Jag ber om ursäkt för att det uppstod problem med den här bokningen och att hotellets skick och rummens städning lämnade mycket att önska. Jag förstår att det här påverkade vistelsen och inte motsvarade förväntningarna, inte minst eftersom hotellet debiterade mer än överrenskommet.

I din bokning ser jag mycket riktigt att totalkostnaden för avbokningen skulle varit 545,46 NOK precis som min kollega bekräftade för dig på telefon. Det är väldigt tråkigt att hotellet trots detta valt att debitera fullt då de menar att du checkat in. Jag anser att du självklart inte ska behöva stå för denna kostnad och jag har därför gjort en återbetalning på 1936 NOK. Det kan ta upp till 7 bankdagar innan du ser att pengarna åter finns på det kort som du angav när du gjorde bokningen.

Självklart får du även behålla den värdekupong som min kollega sen tidigare utfärdat till dig.

Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag och tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!

Vänliga Hälsningar

Karoline Persson
Reklamationsavdelningen
Hotels.com

Må si jeg var rimelig fornøyd med at de hadde «tatt til vettet». Noe annet ville være uhørt og egentlig ganske utenkelig, spør du meg. Hadde det ikke vært et opptak av den samtalen jeg hadde hatt med hotels.com lørdag den 22. april, hadde det sikkert blitt påstand mot påstand. Men heldigvis tar hotels.com opptak av sine samtaler. Svaret og den endelige avgjørelsen i reklamasjonssaken kom nøyaktig 1 måned etter at jeg ringte dem i første omgang, rimelig fortvila etter å ha sett hvordan Dale’s hostel faktisk så ut. To dager senere den 24. mai fikk jeg epost om at pengene hadde blitt «sendt» fra frem, eller ihvertfall bestemt utbetalt. Det var først den 29. mai at pengene var på konto.

Jeg er selvfølgelig fornøyd med resultatet, men jeg kan ikke si at jeg er så veldig fornøyd med saksbehandlingen.  Saken er jo egentlig en «no brainer», med tanke på at jeg ble lovet, flere ganger, også etter at han sjekket med sin nærmeste overordnede lørdag kveld den 22. april. Dette har de jo opptak av, så jeg fatter og begriper hvorfor det måtte gjøres så mye ut av dette, og hvorfor det skulle ta så lang tid. I likhet med problemene jeg hadde når jeg skulle fly til Nice i februar 2016, håper jeg at jeg aldri noensinne kommer til å oppleve dette igjen. Men jeg har vel lært flere ting. Hvis et overnattingssted forteller at det er «lav standard», så bør jeg vel finne et annet sted. Jeg bør nok også følge magefølelsen fremover og ikke risikere å gå i en slik felle igjen.

Jeg har etter dette hatt en ferietur med min opprinnelige booking på hotels.com, men jeg driver samtidig og ser på alternativer på airbnb.no på fremtidige turer. Ikke ene og alene på grunn av denne saken, men først og fremst fordi jeg hadde en god erfaring med leiligheten til Bjørg i Stavanger og at det faktisk kan være penger å spare med å benytte airbnb.no. I tillegg til å kunne spare litt, kan man også få bedre beliggenhet og et større sted å bo på, enn et knøttlite rom på et billig hotell. Men jeg kommer ikke til å slutte å bruke hotels.com av den grunn. Jeg har bare brukt hotels.com de siste årene, og jeg synes den siden er bedre enn f.eks alternativet booking.com. Jeg liker websidene bedre, søkemulighetene, avbestillingsmulighetene og ofte også prisen. I tillegg er det også litt å hente i form av disse bonusnettene hvis man passer på å benytte seg av disse. Turen min til Stockholm i år f.eks ble veldig billig, jeg innkasserte tre bonusnetter på denne turen og betalte bare 613 kroner for de 4 nettene på et 4-stjernes hotell.

En annen fordel med å benytte hotels.com kontra airbnb.no, er at man får spredd utgiftene ut over året. Alle turene jeg har hatt og skal ha nå i 2017 ble planlagt og booka allerede i desember i fjor. Hvis jeg hadde brukt airbnb.no på alt dette, hadde jeg fått alle utleggene med en gang, eller eventuelt utsatt inntil 45 dager hvis jeg benytter et kredittkort. Men uansett så ville alle utgiftene kommet samtidig. Med hotels.com slipper du unna med å betale når du sjekker inn på hotellet. Så da slipper du å ta alle kostnadene med en gang. Men hvis du derimot booker airbnb.no litt nærmere avreisedagen, enn opp mot 9-12 måneder i forveien, så får man spredd litt på utgiftene. Den eneste bookingen jeg betalte med en gang på hotels.com, var turen til Stockholm. Både fordi det var en «ikke refunderbar» tur og fordi jeg innkasserte bonusnettene mine.

Det er uten tvil fordeler og ulemper med alle de løsningene og tjenestene som er tilgjengelig på internett. Jeg er som dere skjønner mest glad i hotels.com, men airbnb.no er også et godt alternativ når man enten vil finne noe som er billigere, har bedre beliggenhet eller man er ute etter en litt annen opplevelse enn det et hotellopphold kan tilby. Foreløpig har jeg hatt en tur med airbnb.no, men jeg har flere under planlegging. Hvis man skal til utlandet, kan selvfølgelig språket bli en litt større utfordring enn man kanskje opplever på et hotell, men jeg har jo også hatt språkproblemer på et hotell, så det kan man nok støte på overalt. Men jeg innbiller meg at det er mindre sjanse for at språket  blir et problem på et hotell, enn om man skal bo «hjemme hos folk» via airbnb.no.

Jeg har flere ganger sett på overnatting i Bergen, men synes den byen er fryktelig dyr å bo i på hotell. Men etter å ha sett litt på Bergen på airbnb.no, er det mange flere muligheter til en fornuftig pris. Så det er nok garantert airbnb.no som vil bli brukt når jeg skal til Bergen. Som er en naturlig neste destinasjon oppover langs kysten av Norge.

Jeg har dessverre ingen bilder fra Dale’s hostel. Jeg tok meg ikke tid til å ta noen bilder i «kaoset» lørdag kveld, og prioriterte heller ikke å ta turen til Dale i løpet av de dagene jeg var i Stavanger. Turen til Dale’s hostel var forøvrig på 506 kilometer, bilen brukte i snitt 0,49 liter diesel per mil og jeg gikk 5.318 skritt. Ganske mye til en reisedag å være, men dette var mildt sagt en ekstraordinær reisedag.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2017/06/05/ondskapens-hotell-utenfor-stavanger/

2 kommentarer

 1. Bare gode erfaringer med Airbnb de gangene vi har brukt det på tur herfra også, hjelper å være i kontakt med folk underveis og bruke referansene deres for oppholdet. Eneste var sist gang at vi mistet leiligheten vi skulle ha tre dager før avreise fordi myndighetene i SF hadde oppdaget at han drev med korttidsutleie .. men Airbnb ryddet opp på kort varsel og fikset oss et enda bedre sted å bo. Strøkent!

  • kak11 juni, 2017 kl 10:53
   Forfatter

  Så bra! Godt å høre at andre også har gode erfaringer med Airbnb! Jeg kommer til å bruke dem mer fremover, hvis jeg kan oppnå en eller flere av disse punktene: Bedre pris, bedre beliggenhet eller rett og slett et bedre sted å bo! 🙂

  Jeg nevnte ovenfor at jeg allerede var i gang med å booke om noe av turene fremover, nå er sommerferien booket på nytt med Airbnb. Jeg får det til både bedre pris, bedre beliggenhet og i tillegg et bedre sted å bo, i forhold til de stedene jeg booket via hotels.com i desember!

  Men andre steder jeg også har sammenlignet Airbnb-overnattinger med det jeg allerede har booket via hotels.com, er det ikke bedre pris, ikke bedre beliggenhet og heller ikke noe særlig forskjell i standard på stedet. Så da er det selvfølgelig ikke noe vits. Et eksempel er at jeg må betale sånn ca det samme for overnatting via Airbnb uten frokost, mens jeg allerede har booket et sted med frokost for den samme prisen via hotels.com. Så da velger jeg selvfølgelig å beholde den bookingen jeg allerede har på hotels.com! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.