En natt til ved Storesand utenfor Fevik med bobilen

Man kan vel trygt si at jeg “rømte” uværet som kom til å slå inn over Sørlandet og Vestlandet lørdag til søndag, på tampen av ferien jeg hadde i september. Det var meldt over 20 sekundmeter med vind og masse nedbør. Og da hadde jeg ikke så veldig lyst til å stå ute i “havgapet” med bobilen. Jeg var ikke redd for at noe skulle bli ødelagt eller at jeg skulle blåse på havet eller noe. Det er nok mer at jeg vil få en veldig dårlig natts søvn, hvis bobilen står og “vugger” igjennom hele natta. Derfor tok jeg like godt turen tilbake til Storesand utenfor Fevik som jeg hadde besøkt på vei sørover til Sørlandet! I tillegg til at jeg da ville befinne meg lengre øst og nord, ville jeg også stå litt i le inne i skogen på parkeringsplassen til Storesand og Randvika! I tillegg hadde jeg nå unnagjort en ganske stor del av hjemreisen allerede på lørdag. Hjemturen på søndag ville derfor bli mye kortere enn hvis jeg f.eks hadde tatt turen ut til Lindesnes fyr.

Det var jo også såpass fint ved Storesand og Randvika utenfor Fevik, så det var ikke noe “nederlag” å komme tilbake dit. Heller det motsatte spør du meg! Jeg var fremme ved Storesand nærmere 16.30 på ettermiddagen. Et par timer etter at jeg hadde kommet til Storesand og fått spist middag og slappet av litt, ville jeg gå meg en tur ned til Storesand og Randvika. Jeg tok ingen sjanser og tok på meg regntøyet fra topp til tå, i tillegg til gummistøvlene selvfølgelig. Det var oppholdsvær når jeg startet turen, og jeg tok sjansen på å gå meg en litt lengre tur sydover på fjellet enn jeg gjorde første gangen jeg var der. Og det bare fantasien som setter begrensninger for hvor mange fotomotiver man kan boltre seg med når man er på tur! Jeg er nok mer eller mindre født og oppvokst med å se etter fotomotiver i ett sett. Det “genet” hviler vel mer eller mindre aldri. Men det betyr jo også at jeg ser fotomotiver og tar bilder mer eller mindre i ett sett!

Ikke alle bildene er like spennene sikkert, men jeg tar aldri et bilde uten at jeg har tenkt til å bruke det til noe. Det vil si at det er veldig få bilder som “vrakes” og ikke brukes til noe, i all hovedsak å legge dem ut her sammen med de innleggene jeg skriver. Må også si at det var utrolig gøy å ha såpass dramatiske skyer hengende over Storesand denne lørdagskvelden! Helt ytterst på fjellet satt jeg meg ned og nøt utsikten, koste meg rett og slett ute i naturen den siste kvelden på denne turen! Morgendagen ville primært være hjemreise, så da var det om å gjøre å nyte denne siste kvelden i lange åndedrag! Og jeg må si at selv om jeg har hatt regn hver eneste dag på denne turen, så har det på ingen måte vært noen nedtur! Jeg måtte rett og slett bare bestemme meg for at det ikke ville være noen hindring eller et problem. Hvis man bare kler seg riktig, så er det ikke noe hinder for mange og fine turer!

   

Normalt sett tidligere hadde jeg nok vært veldig skeptisk til å dra avgårde på ferie når værutsiktene var regn, regn og atter regn. Men jeg har nok fått en mye større ro over turene mine, meg selv og hva jeg har som målsetning med disse turene, i forhold til før! Før var det nok viktig å se og besøke så mange steder som overhodet mulig på en tur. Altså få så mye valuta som mulig for pengene, om du vil. Nå er ikke det så viktig, det viktigste er å være på tur, kose seg, slappe av, selvfølgelig se og oppleve som før, men ikke nødvendigvis i det samme tempoet! Og det har gjort turene veldig annerledes i forhold til før! Til det bedre, spør du meg! Før var jeg nesten bare på tur for å se og oppleve de stedene jeg besøkte. Nå er jeg på tur for å kose meg med og i bobilen på tur til disse stedene jeg har lyst til å besøke! I et mye lavere tempo som sagt.

    

Turen var riktignok ikke helt ved veis ende enda, hjemreisen gjenstod i morgen. Og det var knyttet litt spenning til hvordan natt til søndag ville bli og ikke minst om ferga over fjorden ville gå som planlagt eller om den ville bli innstilt. Men det eventuelle problemet måtte man ta dagen etter. Det var ikke noe å stresse med eller bekymre seg for i kveld. Etterhvert ruslet jeg pent tilbake til stranda og bobilen som stod parkert på parkeringsplassen! I høysesongen er det sikkert mye folk, trafikk og parkerte biler her. Men på denne tiden av året var det ihvertfall ikke noe problem å overnatte med bobilen her! Men jeg var påpasselig med å finne meg et sted hvor det var “hardt” så jeg ikke risikerte å sette meg fast eller noe. Jeg stod parkert sånn ca på det samme stedet begge gangene jeg var her, for der klarte jeg å finne en “perfekt plass” hvor bobilen var i vater uten å måtte ta frem nivåklossene fra lasterommet/garasjen i bobilen!

Resten av kvelden tok jeg det stille og rolig med litt godt å drikke, musikk på ørene og ikke minst med å snakke litt med folket hjemme. Siden jeg reiser alene på tur med bobilen (og før jeg kjøpte bobilen for den saks skyld) så er jeg nok litt avhengig av å prate litt med familie og venner hjemme for å ha noen å prate litt med. Altså, jeg må ikke gjøre det hele tiden, men litt nå og da er viktig. Reiser man sammen med noen, har man jo selvfølgelig noen å prate med hele tiden, og det er i grunn veldig hyggelig. Men jeg har ingen problemer med å reise alene. Ofte har det vært en befrielse, jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil når jeg vil det. Ikke noe stress, ikke noen å ta hensyn til. Bare meg selv. Og jeg er jaggu ikke vanskelig å ha med å gjøre. Synes nå jeg da. Det er ikke sikkert at alle andre er enig i det. Men dem om det. Den første gangen jeg skulle reise på ferie alene spurte vel folk meg mer eller mindre om jeg var gal. Nå er det ingen som spør noe særlig om det lengre. Det har blitt normalen.

Etterhvert var det dags for å krype til sengs i dobbeltsenga bakerst i bobilen. Opp en trapp og inn under dyna. Så utrolig praktisk! Og det er ikke noen tvil om at jeg stod MYE mer i le og unngikk det værste uværet med å komme meg opp hit, kontra å f.eks ta turen ut til Lindesnes fyr! Men det regnet ganske mye her også. Men vinden merket jeg ikke noe særlig til. Da gjenstår bare hjemreisen og den siste lille etappen igjen! Vil den dagen også by på regnvær mon tro? Hittil på turen har jeg hatt regnvær hver eneste dag, og det er nok første gang i historien at så mye regn ikke har plaget meg et sekund! Det går nesten litt sport i å trosse været og skulle gå ut på tur uansett hvor mye det måtte regne! For hva er egentlig problemet? Så lenge man har på seg regntøy og gummistøvler blir man jo ikke våt. Litt klam blir man jo fordi det ikke puster på den samme måten som vanlige klær. Men hvis man hadde bare hatt på seg vanlige klær, så hadde man blitt gjennomvåt. Hvis det regner for mye, blir jeg litt skeptisk til å ta bilder med Sony RX100 III kompaktkameraet mitt. Da ville nok det vanntette kameraet vært lurere å bruke. Men jeg kommer liksom aldri unna det at det ikke tar like gode bilder. Da satser jeg heller på at jeg klarer å få tatt litt bilder ihvertfall med det ikke vanntette kompaktkameraet. Men jeg må si at jeg har fått tatt ganske mye bilder i løpet av denne turen! Og hvis jeg får si det selv, så har det blitt ganske mange fine også. Må si meg veldig fornøyd med denne turen! Litt tidlig å komme med en oppsummering kanskje, men det ble allikevel litt oppsummering og tilbakeblikk på turen denne kvelden!

Ikke se problemene og hindringene – men nyt livet mens du lever det! Før du vet ordet av det, er det for sent.

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En tur til Knuden – Gjengesti bro fra 1922 med bobilen (21.12.19)
En tur til Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (20.12.19)
En natt ved Lista fyr med bobilen (19.12.19)
En tur til Marka skyte- og øvingsfelt med bobilen (18.12.19)
En natt på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (17.12.19)
En natt på Flekkerøya utenfor Kristiansand med bobilen (16.12.19)
En tur til Møvik fort i Kristiansand med bobilen (05.12.19)    
En natt ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (04.12.19)  
En natt ved Storesand utenfor Fevik med bobilen (03.12.19)
En natt ved Østerholtheia med bobilen (02.12.19)
En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/22/en-natt-til-ved-storesand-utenfor-fevik-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.