Hjemreise med bobilen fra Sørlandet med Sandefjord-Strømstad ferga

Etter en god natts søvn i bobilen ved Storesand utenfor Fevik var den siste biten av hjemreisen av denne turen til Sørlandet som stod for tur. Det var dog litt usikkerhet rundt om ferga fra Sandefjord til Strømstad faktisk gikk, for det var meldt om innstillinger på morgenkvisten. I løpet av natta hadde det også vært innstillinger på andre fergeforbindelser. Uten at det betydde noe som helst for meg. For min del var det bare interessant om Color Hybrid hadde planer om å seile fra Sandefjord til Strømstad klokka 17.00 den ettermiddagen. Men før den tid, var det greit å få tatt seg en dusj og få i seg noe frokost. Det ble også lunsj før jeg valgte å pakke sammen og reise nordover.

Underveis får jeg melding fra en kompis om at ferga er innstilt, men heldigvis hadde han sett feil og det var Strømstad-Sandefjord som hadde blitt innstilt, ikke Sandefjord-Strømstad. Turen nordover til Sandefjord gikk greit og når jeg kom frem til Color Line var det ingen som kunne svare på om Color Hybrid ville seile klokka 17.00 eller ikke. Jeg prøvde også å ringe til Color Line kundeservice uten at de kunne garantere noe. Men utgangspunktet var at den skulle seile. Alle avgangene med Color Viking hadde nemlig blitt innstilt, det samme med turene til Fjord Line. Sånn sett var det bare Color Hybrid som var i farta denne søndagen. Inntil man fikk dette avklart var det bare å ta livet med ro og vi ble henvist til å vente “i kø” så lenge. Jeg regnet med at dette kom til å ta litt tid, så jeg svingte i gang med å lage meg middag og få litt mat i skrotten.

Været denne søndagen er det ihvertfall ikke noe å si på! Så mye sol hadde jeg ikke sett på veldig lenge! Mens jeg står og vasker opp etter middagen kommer en av de ansatte bort til meg og sier at nå kan vi kjøre til innsjekkingen. Jeg må bare gjøre meg ferdig først og så er det rett til innsjekking og blir først bedt om å parkere på den vanlige plassen, mener det var spor 11. Men etter en liten stund kommer det en annen bort til meg og ber meg om å kjøre tilbake dit jeg stod opprinnelig, for de ønsker å samle alle bobiler der borte. Samma for meg, bare jeg kommer med liksom. Jeg tipper at det var ganske mange som hadde blitt booket om fra både Color Viking og Fjord Line til å være med Color Hybrid denne ettermiddagen! For det var ganske mye trafikk på kaia i Sandefjord denne søndagen!

Jeg hadde i grunn en ganske rolig overfart fra Sandefjord til Strømstad denne ettermiddagen og kvelden! Ute på dekk hadde de fjernet alt som ikke var skrudd fast for å være på den sikre siden! Det vil si at alle stoler var fjernet, men det var fortsatt plenty med muligheter for å sette seg ned. Det var nemlig ikke så veldig mange som ønsket å sitte ute på dekk! Jeg for min del syntes været var for fantastisk til å sitte inne! Dette var faktisk den eneste dagen jeg ikke hadde på meg regntøy! Gummistøvlene var derimot på av gammel vane. På vei ut fra Sandefjord kunne vi se, og jeg tok litt bilder, av Color Viking og Fjord Line Oslofjord som lå fortøyd til kai. Ikke mye fart og spenning for disse to roro-skipene denne søndagen!

På vei inn til skjærgården utenfor Strømstad fikk jeg også med meg solnedgangen fra en blå himmel nesten helt uten skyer! Turen hjem gikk uten problemer og denne turen med bobilen til Sørlandet var derfor ved veis ende! Jeg hadde i løpet av ferien gått 47.379 skritt og kjørt 865,3 kilometer. Det vil si at jeg hadde sittet bak rattet på bobilen i 16 timer og 24 minutter med en gjennomsnittlig hastighet på 52 kilometer i timen og hatt et forbruk på 0,85 liter diesel per mil. Jeg hadde hatt regn hver eneste dag i løpet av denne turen som gikk over 10 dager med 9 overnattinger. Men den siste dagen, hjemreisedagen slapp jeg å bruke regntøy for første gang og kunne derfor ha på meg en rød hettegenser, rød caps og ikke minst var det behov for å bruke solbrillene! En utrolig fin avslutning på en utrolig fin tur!

Som jeg nevnte i forrige innlegg, regnet har overhodet ikke blitt sett på som et problem, en hindring og har ikke vært det i praksis heller! Jeg har fått vært på mange turer på de forskjellige stedene jeg har vært, jeg har fått tatt en masse bilder og må si jeg veldig fornøyd med denne turen! Flere av disse stedene kunne jeg mer enn gjerne kunne tenke meg å besøke og benytte meg til å overnatte med bobilen igjen også senere! Dette er absolutt ikke den siste gangen jeg tar turen nedover til Sørlandet med bobilen! Dette var rett og slett en genial og ikke minst en veldig avslappende tur! En tur uten de helt store målene, foruten å være på tur, slappe av, kose meg med god mat og godt drikke og selvfølgelig gå turer, ta bilder og se både steder og ting jeg ikke har sett før og steder jeg har sett før men hadde stor glede av å se igjen! Kan man få det bedre? Ikke misforstå, jeg tar gjerne en tur med bra vær også, bra vær er på ingen måte å forakte! Men denne turen har uten tvil vært et godt bevis på at det er null problem å få en veldig fin tur selv om det regner hver eneste dag på turen! Det er bare opp til meg selv hva jeg velger å gjøre ut av det. Å se på det som et problem, plunder og heft at det regner hele dagen, eller bare ta utfordringen på strak arm og bare kle seg etter forholdene!

Det er nå ihvertfall en gang for alle slått fast for min egen del. Regn stopper ikke meg! Før ville jeg nesten aldri giddi å dratt avgårde på en tur, være seg helgetur eller en lengre tur hvis værutsiktene var så dårlig som det var i forkant av denne turen! Nå vet man selvfølgelig aldri hva slags vær man faktisk ender opp med til slutt. Men i dette tilfellet har jeg faktisk endt opp med regn hver eneste dag. Men det har jo vært oppholdsvær underveis, og det blir et utrolig fint lys, stemning og det gir noen fantastiske bilder når været letter og bryter opp! Sola kjemper seg igjennom skylaget og solstrålene varmer i kinnene! På hjemreisedagen fikk jeg sol i bøtter og spann, og det må jeg si var utrolig deilig! Tar gjerne mer av den altså!

   

Nå er det nok en stund til jeg får meg en lang tur med bobilen igjen, altså i antall netter, men innen neste lengre tur, blir det nok mange helgeturer! Og de er jeg også veldig glad i, enten de er veldig kortreiste eller om de er litt lengre, være seg nedover i Sverige eller over på den andre siden av fjorden! Dette var slutten av “jubileumsturen” med bobilen, min tur nummer 30 som startet nøyaktig på samme dag som jeg overtok bobilen nøyaktig ett år tidligere! Å kunne få til 30 turer i løpet av det første året med bobilen hadde jeg nok ikke sett for meg på forhånd! Men det viste seg å være fullt mulig! Selv om jeg ikke hadde så mange turer i desember og januar i vinter. Tipper jeg kommer til å være mer aktiv med bobilen min andre vinter! Vær, vind og regn er ingen hindring, er det ikke det vi har lært av denne turen?

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En natt til ved Storesand utenfor Fevik med bobilen (22.12.19)
En tur til Knuden – Gjengesti bro fra 1922 med bobilen (21.12.19)
En tur til Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (20.12.19)
En natt ved Lista fyr med bobilen (19.12.19)
En tur til Marka skyte- og øvingsfelt med bobilen (18.12.19)
En natt på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (17.12.19)
En natt på Flekkerøya utenfor Kristiansand med bobilen (16.12.19)
En tur til Møvik fort i Kristiansand med bobilen (05.12.19)
En natt ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (04.12.19)
En natt ved Storesand utenfor Fevik med bobilen (03.12.19)
En natt ved Østerholtheia med bobilen (02.12.19)
En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/23/hjemreise-med-bobilen-fra-sorlandet-med-sandefjord-stromstad-ferga/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.