To netter ved Svennevig bru i Lillesand avslutter turen til Sørlandet med bobilen

Fra Korshamn gikk turen østover og litt nordover, men jeg kjørte ikke så langt før jeg kjørte av E18 og tok turen til Svennevig bru i Lillesand. Batteriet var forresten fulladet når jeg kjørte igjennom Lyngdal. Det ble også en tur innom Grønvika renseanlegg i Mandal for å tømme og fylle. Det var også behov for en tur innom Kiwi for å etterfylle kjøleskapet litt. Jeg har vært der med bobilen tre ganger tidligere. Det ligger rett ved den gamle E18, men det er ikke så mye trafikk der at det er noe problem. Jeg har alltid hatt det fint ved Svennevig bru. Jeg har stått parkert på tre forskjellige steder når jeg har vært der tidligere, først det jeg kaller “oppe”, så “nede” og så langs vannet/veien før man kommer til selve brua. Jeg prøvde å finne meg en plass langs vannet denne gangen også, siden jeg likte meg godt der.

Men jeg sleit med å finne en plass hvor jeg kunne få bobilen i vater. Så da endte jeg opp med å kjøre bort til brua og så parkerte jeg nærmest veien “oppe”. Jo lengre vekk fra veien man parkerer jo mer fall får man nemlig mot venstre. Men jeg må opp på nivåklossene foran for å få bobilen i vater. Jeg spiste litt lunsj og så ruslet jeg meg en liten tur for å ta litt bilder. Det var overskyet men helt perfekt fotovær etter mitt skjønn. Når jeg kom til Svennevig bru stod det allerede en bobil “nede” ved brua, men jeg var alene “oppe”. Men når jeg kom tilbake hadde det kommet en Carthago som hadde parkert et stykke innenfor der jeg stod. Jeg hadde parkert såpass nærme veien at det ikke skulle la seg gjøre å parkere noen bobil der ihvertfall. Ellers er det bare å fylle opp.

Middag ble etterhvert kyllinglår, chorizoburger, bacongrill, potetsalat og cherrytomater. Alle middagene på denne turen er i utgangspunktet noe jeg fint kunne hatt på grillen, men det var ikke så mange gangene grillen var fremme, det var vel i grunn bare ved Merkebekk brygge i starten av turen. Etterpå har det enten vært været eller så har det ikke passet seg noe særlig å dra frem en grill på en parkeringsplass der jeg har stått. Men stekepanna i bobilen fungerer fint den også! Etter middag så jeg ferdig serien Shadow and Bone (2021), det vil si episode 6 til 8. Jeg så også filmen The Rhythm Section (2020) før det var på tide å ta kvelden.

Søndag hadde jeg en innedag i bobilen og så en masse film. Men jeg startet med å høre på en episode av Bobilpodden til Stamsaas fritid som heter “Lockdown og understell”. Hvis jeg ikke husker feil så var det om Spot On sine løsninger for å bytte ut støtdempere foran og ettermontere luft hjelpefjærer bak som skal gjøre bobilen mye mer stabil og behagelig å kjøre på veien. Det er ikke til å stikke under en stol at en bobil er maks lastet for hva den er beregnet for, og det går litt ut over kjøreegenskapene. Og hvis man vil gjøre noe med det, så er det uten tvil løsninger for det, men det koster ganske mange tusenlapper. Foreløpig har jeg klart meg fint med standard støtdempere og fjærer på bobilen, selv om den uten tvil er litt “hard” å kjøre med, spesielt på dårlig vei. På bedre veier merker man ikke stort til det.

Etterpå ble det filmmaraton med Things Heard & Seen (2021), Spider-Man: Far from Home (2019), Olympus Has Fallen (2013), London Has Fallen (2016) og Angel Has Fallen (2019). En skikkelig filmdag og kveld med andre ord. Da var det greit å få seg en god natts søvn før hjemreise mandag. Jeg hadde ingen spesielle planer mandag foruten å komme meg hjemover. Jeg dro fra Svennevig bru med 86% på batteriet klokka 12.22. Jeg hadde 91-92 A lading under kjøring og batteriet var fulladet ved avkjøringen til Tromøy. Det var kø ved Telemarksporten, et løp stengt, alle måtte igjennom det ene løpet. Det var også kø ved Ramsun, google maps sendte meg av E18 ved Stokke, avkjøring 39 og kjørte en sidevei parallelt med E18 og så på E18 igjen ved Sem, avkjøring 37, Aulerødkrysset.

Jeg kjørte selvfølgelig igjennom Oslofjordtunellen, for jeg synes det er unødvendig dyrt å bruke Moss-Horten-ferga nå som jeg har en bobil som er lengre enn 6 meter. Der er det ikke noe rabatt å få med autopassforferje heller. Man får bare 10% fordi man har autopassbrikke. Merkelig at denne ene fergeforbindelsen holdes utenom autopassforferje-avtalen? Alle fergeforbindelser som er med i autopassforferje-avtalen får jeg 50% rabatt på. Kjørte så innom Perry & Williams i Råde for en sen lunsj, oppvask og så tømme alt som burde tømmes. Så direkte til LPG Fredrikstad i Dikeveien og fikk på 18,75 liter gass. På denne turen hadde jeg brukt 9,375 kilo gass som gir et snitt på 0,78 kilo per døgn. Turen var på 1130,6 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,86 liter diesel per mil. Jeg hadde tilbragt 20 timer og 1 minutt bak rattet på bobilen på denne turen.

Jeg hadde hatt ganske bra solcellelading i løpet av turen, i løpet av 12 døgn hadde jeg produsert 4.030 Wh som tilsvarer 3,15 ganger ett lithiumbatteri på 1.280 Wh. 4.030 Wh tilsvarer også et snitt på 336 Wh per døgn. Den beste dagen produserte jeg 660 Wh og i løpet av hele turen var det bare 4 dager batteriet ikke ble helt fulladet, en av disse dagene var den dagen jeg produserte 660 Wh, var batteriet oppi 99%. Beste peaklading fra solcellepanelet på 185 watt var 138 watt i løpet av denne turen.

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

Tre netter i Korshamn på Revøy med bobilen (14.03.22)
Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (13.03.22)
En natt ved Lista fyr med bobilen igjen (12.03.22)
Landehobde kystfort utenfor Mandal (11.03.22)
Fire netter og 17. mai på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (10.03.22)
Tur med bobilen til Sørlandet startet med to netter ved Merkebekk brygge (09.03.22)

                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/15/to-netter-ved-svennevig-bru-i-lillesand-avslutter-turen-til-sorlandet-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.