Tur med bobilen til Sørlandet – første natt ved Steinbrygga i Borre

Siden jeg skulle avgårde på ny ferietur etter noen få dager, satt jeg bobilen til lading også direkte på startbatteriet når jeg parkerte bobilen etter turen jeg hadde i 17. mai- helgen! Denne gangen hadde jeg virkelig makset ut litt fridager og en inneklemt dag for å få en lengre ferietur! Med himmelspretten på torsdag, tok jeg ut en fridag på fredagen, og når man i tillegg har pinse den siste helgen, blir det en fin oval ferieuke! Planen var å dra etter jobb på onsdag og så være på tur til og med mandagen 12 netter senere! Denne gangen var også planen om å kjøre nedover mot Sørlandet, men jeg hadde planer om å kjøre litt fortere ned til Sørlandet og ha mesteparten av turen der nede denne gangen! Jeg hadde også lyst til å ta turen innom noen militærhistoriske anlegg denne gangen også!

Jeg hadde pakket mesteparten ferdig tirsdag kveld, men jeg stod opp litt tidligere på onsdag for å ha litt bedre tid. Jeg hadde med meg det mesteparten allerede på morgenen, resten var jeg hjemom og hentet i min delskiftpause. Bobilen hentet jeg hjemme hos foreldrene mine før jeg kjørte siste del av skiftet mitt. Etter jobb var det en tur innom Kiwi Borgarveien for å bunkre opp kjøleskapet og andre ting jeg trengte før jeg tok en tur innom Biltema. Litt merkelig egentlig, for mens alt annet er LED-pærer i bobilen, var det halogenpærer i taklampene, selv om det var LED-dioder rundt i samme lampe som ga et helt OK stemningslys, men ikke så sterkt at det kan kalles leselys. Der kom halogenpærene inn i bildet. Men jeg har jo hele tiden vært inneforstått med at disse lyspærene har trukket unødvendig mye strøm. Så disse har jeg aldri brukt. Etter at jeg fikk montert lithiumbatteriet i bobilen i februar, har jeg også fått svaret: Disse 6 halogenpærene trakk ikke mindre enn 5,0A strøm! Disse skulle nå byttes ut med 6 stykk G4 0,95W (tilsvarer 10W halogen) LED lyspærer.

Jeg byttet ut lyspærene på parkeringsplassen til Biltema for å være sikker på at de faktisk passet og fungerte som de skulle. Jeg var på forhånd litt usikker på om de var 10W eller 20W, helte nesten mot at de var 20W siden de lyste så innmari sterkt. Men jeg valgte heldigvis 0,95W pærene, da jeg var veldig usikker på om jeg ville få plass til 1,55W pærene. De pærene som jeg hadde fra før viste seg å være 10W og de nye på 0,95W lyste som bare rakkern. Så det ville vært sinnssykt unødvendig med noe sterkere lyspærer enn som så! Jeg var selvfølgelig også spent på hvor mye mindre strøm de ville bruke. Men å gå ned fra 10W til 0,95W sier jo egentlig det meste! Og svaret kunne jeg jo også lett se i appen til Skanbatt-batteriet mitt! Istedenfor et strømforbruk på 5,0A på disse 6 halogen-pærene hadde jeg nå bare ett strømforbruk på 0,5A med de nye LED-lyspærene! Så hvis jeg nå trengte MYE lys, så slapp jeg å bruke en masse unødvendig strøm! 1/10 av forbruket bare faktisk!

Deretter tok jeg en tur hjem for å få av meg arbeidsklærne og sette fra meg ryggsekken jeg bruker på jobben. Jeg så ingen grunn til å kjøre rundt med den i hele ferien. Det var selvfølgelig også viktig å få med seg fotoryggsekken og de siste tingene jeg trengte på denne turen! Jeg hadde på forhånd egentlig ikke lagt så veldig store eller konkrete planer for hvor jeg skulle reise eller hvor jeg skulle ta den første natten, men tenkte at jeg skulle kjøre sydover til Sørlandet og kanskje litt nordover igjen i retning Stavanger. Men turene mine blir ofte til etterhvert som jeg er på tur. Men jeg bestemte meg for at jeg skulle ta en tur over fjorden og ta den første natten ved Steinbrygga i Borre. Når jeg ligger på E6 og hadde startet ferien og hadde passert Solli, kommer jeg plutselig på at jeg hadde glemt Hähnel ProCube2-laderen til speilrefleksbatteriene mine! Denne laderen har jeg selvfølgelig bare med meg når jeg har med meg speilrefleksen på tur, og det er faktisk ikke så mange turer med bobilen i løpet av året jeg har det. Får skylde på det, men glemt er glemt. Siden jeg ikke oppdaget det før rett etter at jeg hadde passert Solli, måtte jeg kjøre til Råde for å snu og kjøre tilbake igjen. Å reise på tur uten å ha med seg laderen til speilrefleksbatteriene er ikke spesielt aktuelt. Ihvertfall når jeg ikke hadde kommet lengre enn som så. I krisefall kunne jeg brukte AA-batterier, jeg har en holder til det også.

Og så bar det avgårde retning Moss igjen. Jeg fikk meg mildt sagt en stor overraskelse når kom til kaia i Moss, for her var det fullstendig kaos. En forferdelig utfart i retning Horten. Ifølge websidene til Bastø Fosen var det STOR trafikk og man måtte forvente minst en time ventetid. På vei dit hadde jeg åpnet opp websidene til Bastø Fosen for å se når neste ferge gikk, det var 18.35, men den ville jeg ikke rekke. Men fordi GPS-bildet lå nede i høyre hjørne på skjermen på mobilen så jeg ikke trafikkstatus for Moss, nemlig “STOR” og ikke “NORMAL” og dette med 1 times ventetid. Hadde jeg sett dette, så hadde jeg nok valgt å kjøre Oslofjordtunellen og slippe ventetiden. Jeg kom til kaia klokka 18.40, neste ferge ville gå 19.00, så 19.20 og så 19.40. Jeg kom ikke med 19.00, men kom faktisk med 19.20 som var Bastø 1. Jeg mener at det er den ferga som het Bastø 5 tidligere? Alle biler under tak og man må gå opp i kafeen.

Overfarten gikk fint og jeg var fremme ved Steinbrygga klokka 20.04. Det var bare to bobiler der fra før når jeg kom, i sterk kontrast til første gangen jeg overnatta ved Steinbrygga! Da var vi ikke mindre enn 14 bobiler der! Men det kom faktisk ikke flere bobiler denne onsdagen. Dette var jo tross alt midt i uka, men med himmelspretten dagen etter, kunne det jo være flere som tjuvstartet helgen. Etter at jeg hadde laget meg middag gikk jeg en tur ut for å ta litt bilder. Jeg må si at det er utrolig fint i Steinbrygga i Borre og det blir utrolig idyllisk ved solnedgang når man i tillegg har litt skyer på himmelen! Ved solnedgang tok jeg en ny tur ut for å tal litt bilder. Da var det en båteier som holdt på med en båthenger rett foran der jeg stod parkert som lurte på om jeg ikke kunne gi han en hjelpende hånd. Det gjorde jeg selvfølgelig, han trengte bare hjelp til å få dytta draget til båthengeren litt til side og oppå hengerfestekula! Han takket for hjelpa og jeg sier bare hyggelig og smiler.

Resten av kvelden tar jeg i bobilen og ser filmen The Man with the Iron Heart (2017). Etter filmen var det dags å komme seg en tur i seng og batteriet var på 93% når jeg la meg klokka 00.40. Når jeg våknet dagen etter var batteriet på 87% og når jeg dro fra Steinbrygga klokka 13.35 var batteriet på 99%

                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/11/15/tur-med-bobilen-til-sorlandet-forste-natt-ved-steinbrygga-i-borre/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.