To netter på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen

Når jeg dro fra Steinbrygga i Borre var planen å kjøre helt ned til Sørlandet, og ikke ta korte etapper og mange netter på vei ned. Men først gikk turen innom UnoX Nedenes. Sist jeg var innom her betalte jeg bare 9,59 for diesel. Jeg hadde nok diesel til å komme meg dit og litt til, men jeg levde i håpet om at det kanskje skulle være billig diesel her denne gangen også. Og det var det, riktignok litt høyere. Men 10,29 per liter for diesel må sies å være innafor! Det er gøy å være på tur når diesel ikke koster mer enn dette! Ikke misforstå, det er gøy å være på tur uansett, men det er mer “morro” å fylle opp tanken når det koster rundt 10 istedenfor 15 kroner literen! Jeg hadde brukt ca 2 timer og 19 minutter til Nedenes og da var det bare 1 time og 35 minutter til målet for dagen, Skjernøya utenfor Mandal! Norges sydligste bebodde øy! Jeg var her sist i september 2019!

Skjernøya

Jeg var fremme ved Skjernøya kapell på Skjernøya klokka 17.42 på torsdag. Sist hadde jeg parkert lengst inn i kroken, men denne gangen valgte jeg å parkere litt annerledes. Jeg rygget litt ut på gresset mot hekken slik at bobilen stod i vater uten å bruke nivåklossene. Her ville jeg også ha sola litt lengre enn inne i kroken jeg stod sist. Det var ihvertfall baktanken med å parkere slik! Jeg så for meg å kanskje ta et par netter her, siden det på fredag var meldt regn hele dagen. På lørdag var det meldt mye bedre vær! Været torsdag kveld var veldig bra, så jeg måtte selvfølgelig gå meg en liten tur for å ta litt bilder! Kunne ikke la den muligheten går fra meg! Sist jeg var på Skjernøya var det regn og ganske ufyselig. Men det regnet jo hele den ferien jeg hadde i september! Men samtidig er det litt makaløst at det er en av de beste turene jeg har hatt med bobilen noensinne! Så været bør ikke være noen hindring eller problem for den saks skyld!

Resten av kvelden tilbragte jeg i bobilen med å se to filmer. Jeg så filmene Alone in Berlin fra 2016 og The Iron Lady fra 2011. The Iron Lady, eller Jernkvinnen på norsk om Margaret Thatcher er en film jeg har sett tidligere, men dette var et veldig hyggelig gjensyn! Det er rett og slett en makaløs film. Men steike som den er rørende og emosjonell på et tidspunkt! Alone in Berlin var et nytt bekjentskap, en veldig bra film om et ektepar og deres “opprør” under andre verdenskrig i Berlin! Det ble en ganske sen kveld på meg i bobilen, jeg var ikke i seng før klokka 01.55 på natta og da var batteriet på 89%.

Regnværsdag i bobilen

Fredag var det meldt regn og dårlig vær, så da hadde jeg bare planer om å ta livet helt med ro i bobilen. Batteriet var på 88% når jeg våknet. Og da ville jeg selvfølgelig benytte anledningen til å se litt film! Det regnet ganske mye på formiddagen, og så satte det i gang igjen for fullt ved 14-tiden frem til 20-tiden på kvelden. Jeg koste meg med flere filmer og spiste selvfølgelig middag underveis også. Filmene jeg så var Something’s Gotta Give fra 2003 med Jack Nicholson, Diane Keaton og Keanu Reeves, A Star Is Born fra 2018 med Lady Gaga, Bradley Cooper og Sam Elliot, Now You See Me fra 2013 med Woody Harrelson, Morgan Freeman og Michael Caine og Now You See Me 2 fra 2016 med de samme skuespillerne. Her må jeg si at spesielt de to første var veldig knall! Uten tvil filmer jeg kunne tenke meg å se igjen!

Med regn og gråvær klarte jeg aldri å få ladet opp batteriet noe særlig, det høyeste batteriet var på denne dagen var 90% før jeg måtte sette på noe varme. Når jeg gikk og la meg klokka 00.50 på natta var batteriet nede på 70%. Men null stress! Jeg hadde benyttet anledningen til å lade opp alt av batterier til kameraene mine i løpet av dagen også. Når jeg våknet opp lørdag var batteriet på 65%. Siden det var meldt mye bedre vær denne dagen, ville jeg benytte anledningen til å gå en lengre tur, også lengre enn den turen jeg gikk sist jeg var her på Skjernøya! Men først måtte man få seg en deilig dusj, spise litt frokost og lunsj før det var dags for å få på seg litt varmere klær for en liten tur!

Skjernøya rundt

Jeg forlot bobilen klokka 12.15 og hadde valgt å bare ta på meg en hettegenser. Men hettegenserne mine er ganske tykke, regnet med at det ville være varmt nok, jeg var redd for at det ville bli altfor varmt i sola etterhvert hvis jeg tok på meg en jakke utenpå i tillegg. Noe av det værste jeg vet er at å dra på mer enn nødvendig. Men det skjer jo selvfølgelig at man gjør feil vurdering på forhånd. En liten ryggsekk hadde jo enkelt løst dette. Men jeg la avgårde med en liten bagg med meg bare med litt å drikke og selvfølgelig kompaktkameraet på denne turen! Utrolig digg å reise “lett” må jeg innrømme! Jeg gikk mot hengebrua ved Rosnes og tok turen over og startet på turen rundt Ytrevågen. Men jeg ble litt overrasket over hvor sur vinden var og at det selvfølgelig blåste litt igjennom genseren jeg hadde på meg. Hadde jeg valgt å ta på meg ei softshell-jakke utenpå, hadde den selvfølgelig fungert som vindstopper. Så jeg var litt spent på hvor lenge jeg holdt ut.

Jeg trodde rett og slett ikke at jeg kom til å komme meg rundt hele Ytrevågen som var planen min pga den sure vinden. Jeg stoppet opp og satt meg ned på en krakk ved Slyhola før jeg gikk videre. Det gikk egentlig mye bedre enn jeg hadde regnet med, så jeg regnet med at det ikke ville bli noe problem å komme seg helt rundt. Man er jo ikke på “toppene” hele tiden.  Sist hadde jeg bare gått en veldig kort del av denne runden, da regnet det ganske mye og sola var i tillegg i ferd med å gå ned. Så da valgte jeg å bare snu og gå tilbake igjen. Det var forresten litt overskyet når jeg startet på denne turen, men ifølge værvarselet skulle det bli enda bedre vær utover dagen.

Jeg tok ganske mye bilder underveis, som jeg pleier å gjøre! Det lå ganske mange båter inne i vika eller hva jeg skal kalle det på Ytrevågen. Når jeg hadde kommet meg nesten helt rundt og var snart på vei inn i skogen og mot bebyggelsen igjen, stod det en krakk langs veien som fristet noe veldig! Så da ble det en pust i bakken, eller rettere sagt på krakken før jeg skulle gå videre! Selv om det nordover fortsatt var litt skyer på himmelen, som er et fotomotiv i seg selv, så var det nesten helt blå himmel sørover! Derfra og innover øya er det ikke lange biten før man er tilbake til brua ved Rosnes igjen. Og man ser stor forskjell på skylaget på himmelen i løpet av disse to timene! Det står en krakk strategisk plassert like før jeg er tilbake også, der kan man sitte og titte ut over vannet, båtene og alle de fargerike husene og båtbuene! Nede på parkeringsplassen hadde jeg fått litt selskap av et par andre biler også!

Jeg hadde vært ute på tur i 2 timer og 37 minutter når jeg var tilbake til bobilen. Riktignok ikke gått hele tiden, men nydelig vær, dog med litt sur vind underveis! Men sola tittet frem og det ble rett og slett makaløst i løpet av et par timer! Det er forresten muligheter for å gå enda lengre turer her ute, for det er flere avstikkere man kan gå hvis man følger de merkede stiene. I tillegg kan man selvfølgelig gå som man vil i tillegg! Mange muligheter i utrolig fine omgivelser! Jeg liker meg ihvertfall utrolig godt på slike steder! Jo bedre vær, jo bedre er det jo også for de fleste! Selv om jeg ikke er fremmed for å ha det hyggelig på tur selv i dårlig vær!

Jeg var bare i bobilen i et kvarter til tjue minutter før jeg hadde “pakket sammen” og var klar for avreise fra Skjernøya med 90% strøm på batteriet!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

Tur med bobilen til Sørlandet – første natt ved Steinbrygga i Borre (15.11.20)

                                                                                                                                                                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/11/16/to-netter-pa-skjernoya-utenfor-mandal-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.