En natt på Flekkerøya utenfor Kristiansand med bobilen

Siden det ikke var tillatt å overnatte med bobilen på parkeringsplassen til Møvik fort, måtte jeg finne meg et annet sted å overnatte. På forhånd hadde jeg regnet med at det ville gå greit å ta en natt der. Nå er det sikkert ingen som hadde kommet og jaget meg vekk hvis jeg hadde blitt stående der en natt. Men så lenge det er skilter om at det ikke er tillatt, så føler man seg alt annet enn velkommen. Da er det like greit å finne et annet sted å overnatte. Og da er det lettvint å bare ta frem Bobilguiden for Sørlandet og Østlandet og finne et dertil egnet “grønt” sted i nærheten. Det fant jeg ute på Flekkerøya rett utenfor Kristiansand. Det er bare snakk om få minutter å komme seg ut dit også.

Ifølge Bobilguiden er dette et gammelt nedlagt fergeleie, som ikke har vært i bruk siden Flekkerøytunnelen ble åpnet i 1989! Så her er det fritt frem for å parkere bobilen og få seg en god natt søvn! Man kan vel neppe få det bedre, når man kan parkere så nærme vannet og få denne utsikten rett fra “soverommet”? Dette er uten tvil mye bedre enn å stå på en parkeringsplass ved Møvik fort! Ikke noen tvil om det! Hadde det ikke vært skiltet at man ikke fikk lov til å overnatte på parkeringsplassen ved Møvik fort, hadde jeg garantert stått der en natt. Men da hadde jeg gått glipp av turen ut til Flekkerøya og denne nedlagte fergekaia! Sovet får man selvfølgelig gjort begge steder, men det er jo litt ekstra gøy når man også får litt utsikt man kan se på. Solnedgang i skjærgården rett og slett!

Jeg brukte litt tid på å “prøveparkere” et par steder før jeg fant et sted som var perfekt, det vil si at jeg stod i vater i begge retninger! Jeg parkerte til syvende og sist på vei opp på rampa på fergekaia. Da fikk jeg den lille oppoverbakken som må til for å få bobilen i vater uten å bruke nivåklossene! Nå hadde jeg riktignok ikke et hårete mål slik som turen jeg hadde til Nord-Norge med å både fricampe og klare meg uten nivåklossene på alle overnattingene mine. Men hvis innsatsen ikke er så stor for å finne den perfekt plassen for å få bobilen i vater, bruker jeg gjerne litt ekstra tid. Men hvis det er mer lettvint å bare kjøre opp på nivåklossene, gjør jeg heller det på denne turen. Jeg har allerede bevist at det ikke er noe problem å få bobilen i vater en hel sommerferie i Nord-Norge. Nå er det ikke slik at det er veldig mye styr å bruke nivåklossene, men veldig behagelig å slippe. Spesielt hvis det er litt “drittvær”. Det er utrolig mye lettere å bare sette seg bak rattet og kjøre videre etter en god natts søvn.

Jeg ruslet meg selvfølgelig en liten tur på brygga for å ta litt bilder før jeg skulle lage meg middag i bobilen. Må jo ha litt bilder for å dokumentere hvor jeg har vært. Ganske idyllisk spør du meg. Dette er steder jeg er veldig glad i å “finne”. Nå var det ikke så vanskelig å finne dette stedet da, siden forfatteren av Bobilguiden allerede hadde funnet stedet for meg. Så da var det bare å kjøre spot on til stedet. Genialt egentlig. Men jeg regner med at det kan være litt mer trafikk på disse stedene i høysesongen, siden man har fått et oppslagsverk for steder man kan parkere og overnatte med bobilen! Men det er som jeg har nevnt tidligere tre kategorier med steder som er med i Bobilguiden. Campingplasser, bobilparkering og fricamping. Det er uten tvil sistnevnte jeg konsentrerer meg om! Jeg får som regel være ganske alene, kanskje til og med helt alene  – i tillegg ser ikke på det som negativt at det faktisk også er gratis.

Man skulle kanskje tro at det var flere som fortsatt var ute med bobilene sine i første halvdel av september som denne turen fant sted, men været har kanskje gjort noe med folk flest? Jeg for min del, hadde allerede i oktober 2018 bedt om å få en uke ferie akkurat denne uka, så da er det bare å gjøre det beste ut av det. Selv om det var meldt dårlig vær og jeg har hatt regn hver eneste dag hittil på turen! Men hva gjør vel det når man får slike “åpenbaringer” nesten hver dag? Hadde det regnet konstant hele døgnet og hver dag, så hadde det selvfølgelig vært enda litt mer kjipt. Men regn eller ei, jeg hadde bare bestemt meg for at regn ikke skulle være noe hinder eller problem på denne turen. Da ville jeg fort ha fått en ganske kjip tur tenker jeg. Men her var det heller å ta det med et smil, få på seg regntøyet og gummistøvlene og komme seg ut på tur som aldri før! Med litt oppholdsvær nå og da får man tatt litt bilder og kost seg også! Lyset, himmelen, skyene og stemningen blir rett og slett bare magisk når det dårlige været letter og sola titter frem fra skylaget!

Nå som jeg hadde besøkt det som var hovedmålet for denne turen til Sørlandet, nemlig den nyoppussede 38 cm SKC/34 kanona på Møvik fort, var resten av turen bare en ren bonus! Hvor gikk turen nå mon tro?

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En tur til Møvik fort i Kristiansand med bobilen (05.12.19)
En natt ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (04.12.19)
En natt ved Storesand utenfor Fevik med bobilen (03.12.19)
En natt ved Østerholtheia med bobilen (02.12.19)
En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/16/en-natt-pa-flekkeroya-utenfor-kristiansand-med-bobilen/

1 kommentar

    • Bjørn Olav Samdal17 desember, 2019 kl 06:44

    Fredlig og vakkert

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.