Plantronics Voyager Legend: Ny bluetooth handsfree

Når jeg begynte å jobbe som bussjåfør hadde jeg et ganske stort forbruk av bluetooth handsfree og endte til slutt opp med å kjøpe en «enkel» handsfree fra Nokia. En Nokia BH-600 som ikke bestod av så mye «leamikk». De bluetooth handsfree’ene jeg hadde hatt fra Jabra hadde hatt utrolig god lyd, men de hadde gått veldig fort i stykker, nettopp fordi de bestod av en del «leamikk» som rett og slett ikke tålte så mye. Den senere tid har jeg lagt merke til at min nå 9 år gamle Nokia BH-600 har brukt veldig lang tid på å lade opp batteriet. Og etter at jeg kom hjem fra ferie på Rügen var det rett og slett ikke mulig å få noe liv i den lengre. Jeg måtte derfor gå til anskaffelse av en ny bluetooth handsfree. Jeg hadde nok aldri forventet at den skulle holde i 9 år, så det må jeg si meg veldig fornøyd med!

Jeg har i nyere tid tatt en nærmere titt på Plantronics sin Voyager bluetooth handsfree som får veldig gode kritikker. Men jeg har liksom ikke syntes det har vært nødvendig å kjøpe meg en ny bluetooth handsfree, så lenge min gamle fungerte. Men det gjorde den jo ikke lengre, så da var ikke veien til å kjøpe seg en Plantronics Voyager Legend veldig lang. Elkjøp hadde den tilfeldigvis til samme pris som nettbutikkene, så da bestilte jeg enkelt og greit med Collect@Store og hentet den på vei hjem fra jobb for et par uker siden. Plantronics Voyager Legend består nok av mer «leamikk» enn det min gamle Nokia BH-600 gjorde, så jeg er litt spent på hvor lenge den kommer til å holde. Men lydkvaliteten er det ihvertfall ikke noe å si på. Den er veldig bra, og den har også støykanselleringsteknologi, så de jeg prater med hører meg nok mye bedre nå enn de gjorde med min gamle. Nå bruker jeg riktignok ikke denne bluetooth handsfree’en når jeg er i bilen, da bruker jeg den integrerte løsningen jeg har der.

Men jeg testet bare for morro skyld å prate med noen med min nye Plantronics Voyager Lengend mens jeg stod helt inntil kjøkkenvifta på kjøkkenet og slo den på trinn for trinn til den slutt stod på full guffe og blåste som faen. Men han jeg snakket med i den andre enden hørte ingenting til kjøkkenvifta her hjemme. Men det skal jeg love deg at jeg gjorde selv! Har også pratet mens jeg har sittet og kjørt bussen, uten at personen i den andre enden har noen formening om hva jeg egentlig driver med. Kan like godt ha sittet stille og rolig her på kontoret. En annen ting jeg har lagt merke til et MYE bedre på denne enn min gamle, men det har nok med nyere bluetooth-teknologi å gjøre, er rekkevidden fra mobiltelefonen til bluetooth handsfree’en er kraftig forbedret! Her i blokka har jeg litt dårligere mobildekning jo lengre jeg kommer inn i leiligheten. Derfor har det tidligere vært en fordel å sitte i stua hvis jeg skal prate i mobiltelefonen uten at det skal bryte opp litt.

Nå kan jeg derimot bare legge fra meg mobiltelefonen i stua og gå rundt i leiligheten og prate akkurat som jeg selv vil, uten at det går ut over lydkvaliteten. Det blir interessant å se hvor lenge den kommer til å holde ut ihvertfall. Håper ikke det blir Jabra-tilstander ihvertfall. Uansett er det jo to års garanti på sånt, så man bør jo forvente at det ihvertfall fungerer som det skal i noen år fremover. Forøvrig veldig praktisk at man får beskjed om hvor mange timers taletid det er igjen på batteriet når man slår den på. Med min gamle Nokia BH-600 hadde jeg overhodet ingen formening om hvor mye strøm det var igjen på batteriet, plutselig var det tomt. Som regel ladet jeg ofte nok til at det ikke skjedde riktignok. Det hører forøvrig også med at Plantronics Voyager Legend’en er mer behagelig å ha på øret enn den gamle. Det er også mulighet til å koble til flere mobiltelefoner, hvis man har behov for det.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/11/19/plantronics-voyager-legend-ny-bluetooth-handsfree/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.