Stort forbuk av bluetooth handsfree

I den korte tiden jeg har brukt bluetooth handsfree har det vært ett ekstremt stort forbuk av disse. Jeg ble Telenor-kunde igjen den 6. november i fjor, og valgte i den sammenheng å kjøpe meg en ny mobiltelefon og hadde en Jabra BT250v til låns. Dette var min første bluetooth handsfree og jeg hadde i grunn ingenting å sammenligne med. Men jeg var kjempefornøyd med denne Jabra’en, men eieren ville etterhvert ha den tilbake igjen. Derfor valgte jeg den 13. desember i fjor å kjøpe meg en Jabra BT500v hos Clas Ohlson i Fredrikstad. Både lyden og batterikapasiteten var bedre på denne enn den forrige.

Men Jabra BT500v’en overlevde dessverre ikke så alt for lenge. 1. mars i år oppdaget jeg at festet til ørepluggen hadde gått i stykker, og det var bare ett spørsmål om tid når hele ørepluggen ville falle av. Jeg oppsøkte derfor Clas Ohlson og fikk en ny på garantien uten ett eneste spørsmål. Det er ikke noe å si på kundeservicen hos Clas Ohlson! Jeg var derfor strålende fornøyd med min andre Jabra BT500v. Men gleden ble dessverre kortvarig. I august gikk denne også i stykker, samme feil som den første. Jeg valgte derfor å få en tilgodelapp hos Clas Ohlson istedenfor å bytte den inn i en ny Jabra BT500v.

Jeg hadde også sett etter andre modeller fra Jabra som kanskje kunne være mer solide. Jeg fant derfor en Jabra BT5020 hos cdon.com til en fin pris, 479 kroner. Dette var en ny modell og hadde ikke samme type øreplugg som Jabra BT250v og BT500v. Jeg håpet derfor at denne ville holde lengre enn min første bluetooth handsfree. Men denne gikk faktisk enda fortere i stykker enn de to foregående. Denne gangen var det selve høyttaleren som man har inntil øret som hadde gått i stykker i en av festene og hang og slang. Jeg må derfor innrømme at jeg begynte å bli rimelig dritt lei av denne handsfree-dritten som gikk i stykker hele tiden.

Jeg kan ikke akkurat si at jeg er noe uforsiktig med tingene mine heller. Jeg har handsfree’en liggende i skjortelomma hele dagen, og tar den frem kun når jeg skal ringe eller motta en samtale. Jeg ser ingen grunn til å gå med handsfree’en på øret hele dagen. På dette tidspunktet var jeg veldig usikker på om jeg skulle kjøpe meg en ny bluetooth hansfree, eller om jeg skulle gå for noe ledningsbasert denne gangen. Nå har det riktignok ikke kostet meg noe ekstra at de har gått i stykker, siden jeg har fått en ny eller fått penger til gode, men det er utrolig irriterende når det skjer så ofte. Å kjøre buss uten å ha en handsfree er ihvertfall helt uaktuelt.

Jeg hadde da egentlig bestemt meg for å kjøpe en billigere og enklere handsfree denne gangen. Hovedfokus var å finne en bluetooth handsfree som var enkel og med minst mulig deler som kunne gå i stykker. Jeg hadde da planer om å ta en titt på Jabra BT125 som er den enkleste modellen fra Jabra og selges hos Clas Ohlson for 349,- kroner. Clas Ohlson har også en no name-variant som de kaller Exibel. Men jeg har lest at den skal ha skikkelig dårlig lydkvalitet, spesielt for de du snakker med. Men når jeg tok en tur innom Clas Ohlson på tirsdag denne uka med tilgodelappen fra sist og la frem problemet med de forskjellige handsfree’ene fra Jabra som hadde gått i stykker, anbefalte kundebehandleren hos Clas Ohlson å prøve noe originalt denne gangen. Siden jeg har en Nokia 6300, så ville det si en Nokia bluetooth handsfree. De hadde bare to modeller inne, Nokia BH-202 og Nokia BH-600. Hva er så prisen på disse to, spør jeg? 498,- kroner for begge to, får jeg beskjed om. Da er det bare å finne ut hvem av dem som gir mest for pengene. Det var vanskelig å finne ut noe særlig bare med å studere eskene, men det ble bladd opp i mobilekstrautstyrkatalogen og da var det ikke noe problem å komme frem til at Nokia BH-600 var den beste av disse to.

Men så oppdager kundebehandleren at han hadde sett feil på hylla, da det viste seg at bare Nokia BH-202 kostet 498,-. Nokia BH-600 kostet 698,-. Du har jo allerede solgt den til meg for 498,- så den saken er vel grei, sier jeg? Man må jo ta forbehold for feil, men hvis du tar den dyreste skal du få 10 prosent rabatt på den. Ok sier jeg og kjøper Nokia BH-600’en for 628,- kroner. Siden jeg hadde en tilgodelapp på 698,- kroner, kostet det meg jo ingenting. Jeg har nå brukt min nye Nokia BH-600 i 3 dager, og må si at jeg er fornøyd med den hittil. Det eneste ankepunktet er at det i støyende omgivelser kanskje er litt lav lyd. På de Jabra-modellene jeg har hatt, har det vært stikk motsatt, jeg har som regel måttet justere ned lydvolumet. Men på Nokia BH-600’en må lyden stå på maks. I vanlige omgivelser er det ingen problemer, men når jeg sitter i bussen og kjører, kan det kanskje være litt lavt. Men jeg krysser fingrene for at Nokia BH-600’en vil holde lengre før den går i stykker. Da kan jeg alltids leve med litt lavere lyd enn hva jeg var vant til med Jabra’ene.

Jeg har selvfølgelig tatt kontakt med cdon.com og klaget på Jabra BT5020’en, den holdt bare i 1,5 måned før den gikk i stykker. Jeg fikk raskt svar med beskjed om å returnere den tilbake til cdon.com så fort jeg har mottatt returblanketten i posten. Jeg kan velge om jeg vil ha pengene overført til min konto eller ha pengene til gode på mitt neste kjøp hos cdon.com. Glimrende service her også med andre ord! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/10/19/stort-forbuk-av-bluetooth-handsfree/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.