Audi R10 TDI til topps på Laguna Seca også

Emanuele Pirro var fortsatt ikke klar for racing etter den alvorlige kræsjen under treningen til Petit Le Mans, derfor ble han erstattet av Mike Rockenfeller i ALMS-finalen på Laguna Seca. Under Petit Le Mans var det Lucas Luhr som erstattet han. Det er bedre å overlate plassen til noen andre kontra å gjøre skaden enda værre, tross alt. Under fredagens kvalifisering på Laguna Seca var Audi R10 TDI den raskeste i LM P1-klassen, men langt ifra den raskeste totalt sett. Begge Penske Porsche RS Spyder’ene i LM P2-klassen tok de beste startposisjonene. Best plasserte Audi R10 TDI og pole position i LM P1-klassen var på en 5. startposisjon til Allan McNish og Dindo Capello. Teamkollega Marco Werner og Mike Rockenfeller kvalifiserte seg til 7. startspor. Dette var vel på ingen måte uventet, men Audi Sport-teamet var overrasket over at forskjellen mindre enn forventet.

Laguna Seca-banen gir ikke Audi R10 TDI den samme fordelen som på Road Atlanta (Petit Le Mans) med sin lange rettstrekke. Laguna Seca-banen er en svingete bane som absolutt passer de 150 kilo lettere LM P2-bilene best. Men i starten av løpet tok det ikke mer enn ett kvarter før Audi R10 TDI #1 var i ledelse i løpet. Audi R10 TDI #2 var også raskt oppe på en 3. plass, men falt nedover på resultatlisten etter kontakt med en treigere bil. Audi R10 TDI #2 måtte derfor inn til pit for å bytte fronten på bilen. Og selv om Audi R10 TDI’ene ble forbikjørt av Porsche RS Spyder’ene hver gang de var i pit lane, tok det ikke lang tid før de var forbi igjen. Marco Werner og Mike Rockenfeller klarte å kjøre seg opp igjen etter å ha tapt en del tid pga bytte av frontpartiet av bilen.

Spesielt den siste halvtimen var det virkelig nervepirrende med Audi R10 TDI #1 og #2 på henholdsvis 1. og 3. plass. Begge ble jaget av hver sin Porsche RS Spyder. Ved målgang skilte det ikke mer enn 0,4 sekunder fra 1. til 2. plass og fra 2. til 3. plass. Det er ganske utrolig at det ikke skiller mer enn 0,4 sekunder etter å ha tilbakelagt 157 runder i løpet av 4 timer. Det som kanskje også gjør det enda mer imponerende at Audi R10 TDI #1 kjørte over målstreken først, var at de hadde stått rolig i pit lane 7 minutter lengre enn Porsche RS Spyder’en som kom på 2. plass. Det er en glede å se Audi R10 TDI på toppen av pallen igjen, attpåtil i de to siste løpene av sesongen. I motsetning til i fjor hvor Audi gjorde så og si rent bord, har de ikke hatt det like enkelt i år etter at LM P2-bilene fikk ett konkurransefortrinn i forhold til større drivstofftank enn hva Audi R10 TDI har hatt. Men selv om Audi ikke gjorde rent bord hva seiere totalt sett angår, har de gjort rent bord i LM P1-klassen. De sikret seg alle 3 titlene, det vil si for fører, konstruktør og team. Allan McNish og Dindo Capello ble ALMS-mestere i LM P1-klassen! De tok den samme tittelen i 2006!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/10/21/audi-r10-tdi-til-topps-pa-laguna-seca-ogsa/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.