Kimi Raikkonen til topps også på Silverstone

Lewis Hamilton startet fra pole position med Kimi Raikkonen ved siden av seg. Fernando Alonso startet fra 3. startposisjon. Felipe Massa skulle starte fra 4. startposisjon, men etter at han fikk motorstopp etter oppvarmingsrunden, ble det satt igang en ny oppvarmingsrunde mens Ferrari-mekanikerne fikk trillet Ferrari’en til Felipe Massa tilbake til pit lane. De fikk start på bilen igjen, slik at Felipe Massa kunne starte fra pit lane. Lewis Hamilton klarte å holde Kimi Raikkonen bak seg i starten og det klarte han helt frem til første runde med pit stops. Lewis Hamilton gjorde en liten feil i første pit stop og tapte noe tid. Han misforstod lollypop-mannen og gjorde ett lite rykk med bilen før de var ferdig med å fylle bensin.

Når Kimi Raikkonen gjorde unna sitt pit stop litt senere kom han ut foran Lewis Hamilton. Fernando Alonso var sistemann av disse tre til å foreta sitt pit stop og klarte å komme seg foran både Kimi Raikkonen og Lewis Hamilton. Etter at Fernando Alonso og Lewis Hamilton hadde foretatt sin andre runde med pit stops, klarte Kimi Raikkonen å holde seg ute i 5-6 runder til og satte inn noen utrolig raske runder. Med dette hadde han klart å opparbeide seg ett forsprang på omlag 28 sekunder før han foretok sitt andre og siste pit stop. På Silverstone taper man 25-26 sekunder på ett pit stop. Dermed klarte Kimi Raikkonen å komme seg ut før Fernando Alonso etter sitt pit stop. Dette forspranget klarte ikke Fernando Alonso å ta igjen. Ron Dennis har i ettertid uttalt at Lewis Hamilton valgte å kjøre konservativt etter å ha mistet ledelsen og sikret derfor sin 3. plass, 39 sekunder bak vinnende Kimi Raikkonen. Fernando Alonso kjørte over målstreken 2,4 sekunder bak vinnende Kimi Raikkonen.

Underveis i løpet skjedde det i grunn ikke så veldig mye, se bort fra at det var morsomt å se hvordan Felipe Massa kjempet seg oppover i feltet. Felipe Massa endte til slutt på en 5. plass bak Robert Kubica. De neste poengplassene gikk til Nick Heidfeld, Heikki Kovalainen og Giancarlo Fisichella. Honda’s to sjåfører Rubens Barrichello og Jenson Button endte på 9. og 10. plass. Ralf Schumacher var kjempefornøyd med å kvalifisere seg til en 6. startposisjon i går, men måtte i dag bryte løpet når det gjenstod 37 runder. Samme skjebne rammet Jarno Trulli når det gjenstod 16 runder. Raskeste rundetid ble satt av Kimi Raikkonen med tiden 1m 20,638s. Lewis Hamilton leder fortsatt Formel 1-mesterskapet, nå med 70 poeng. Fernando Alonso har nå 58 poeng mens Kimi Raikkonen har rykket opp til 3. plass med 52 poeng. Felipe Massa ligger nå på 4. plass med 51 poeng. I konstruktørmesterskapet leder fortsatt McLaren med 128 poeng, mens Ferrari ligger på 2. plass med 103 poeng. BMW innehar 3. plassen med 56 poeng. Neste løp er på Nuerburgring den 22. juli. Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/07/08/kimi-raikkonen-til-topps-ogsa-pa-silverstone/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.