Kimi Raikkonen vant i sin Ferrari-debut

Kimi Raikkonen sikret seg pole position i lørdagens kvalifisering i Australia Grand Prix. Fernando Alonso kvalifiserte seg til 2. startspor, Nick Heidfeld til 3. startspor og Lewis Hamilton til 4. startspor. Felipe Massa i den andre Ferrarien fikk problemer med girkassa og kvalifiserte seg bare til 16. startspor. Ferrari valgte dog å bytte Massas motor og han startet derfor helt bakerst i startfeltet. Siden jeg ikke har TV3 og Australia Grand Prix gikk av stabelen i natt norsk tid, har jeg bare lest ett par artikler om løpet. Jeg fikk dog med meg de siste minuttene med live timing på f1.com. Kimi Raikkonen ledet fra start til mål i sin debut for Ferrari-teamet og sikret seg med det sin 10. Grand Prix-seier.

Lewis Hamilton som debuterte i Formel 1 hos McLaren-stallen i går var nok den som stjal hele showet. Lewis kvalifiserte seg til 4. startspor og lå veldig lenge ann til å sikre seg 2. plassen i sin Formel 1-debut. Fernando Alonso har uttalt etter løpet at han var veldig heldig som klarte å slå teamkollega Lewis Hamilton. Lewis Hamilton endte derfor på en utrolig 3. plass i sin Formel 1-debut. Det er første gang siden 1996 at noen har klart å kjøre inn til pallplassering i sin Formel 1-debut. I 1996 var det Jacques Villeneueve som gjorde dette mesterstykket. I årets Formel 1-sesong er det to veldig potensielle sjåfører som har fått sjansen i hvert sitt toppteam, Lewis Hamilton i McLaren og Heikki Kovalainen i Renault. Lewis Hamilton strålte i sin debut og sikret seg en 3. plass, mens Heikki Kovalainen gjorde opptil flere feil og endte på en 10. plass. Renault-sjef Flavio Briatore var ikke videre imponert over innsatsen til Kovalainen. Men han uttalte at dette ikke var Heikki, og at han ville komme sterkere tilbake! Mer om dette på vg.no og itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/18/kimi-raikkonen-vant-i-sin-ferrari-debut/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.