Audi vant Sebring 12 timer for 8. gang på rad

Audi R10 TDI’ene hadde kvalifisert seg til 1. og 2. startspor til 12 timers løpet Sebring i ALMS-mesterskapet. Audi R10 TDI vant i sin debut i dette løpet i fjor og det var stor spenning hvor stort handikap Audi R10 TDI ville få med 10% mindre drivstofftank enn de med bensinmotor. I kvalifiseringen hadde dette selvfølgelig ingenting å si, men iløpet av ett 12 timers løp kunne det utgjøre en del. Ifølge Audis beregninger ville de måtte fylle diesel 3 runder tidligere enn de gjorde i fjor. I likhet med Formel 1-løpet i Australia hadde jeg ikke mulighet til å se dette løpet heller. Den eneste oppdateringen jeg fikk underveis i går kveld og i natt var en tekstmelding fra Audi Sport hver 3. time.

Audi R10 TDI ledet så og si fra start til mål, men hvem av de to Audi R10 TDI’ene som ledet endret seg. Hvis man ser bort fra en lavhastighetspunktering og at batteriet måtte byttes to ganger på en av bilene, gikk de 12 timene problemfritt for Audi. Etter 12 timer og tilbakelagte 364 runder på Sebring-banen kunne Frank Biela, Emanuele Pirro og Marco Werner feire sin seier med Audi R10 TDI #2. Tom Kristensen, Dindo Capello og Allan McNish i Audi R10 TDI #1 endte på en 4. plass totalt. Resten av ALMS-sesongen vil ikke ha behov for 3 førere på hver Audi R10 TDI, derfor vil ikke Frank Biela og Tom Kristensen delta videre. Frank Biela og Tom Kristensen vil dog være på plass igjen under 24 timers løpet Le Mans i juni!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/18/audi-vant-sebring-12-timer-for-8-gang-pa-rad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.