Audi R10 TDI starter fra pole position på Sebring

Det ble dessverre ingen ordinær kvalifisering under årets sesongåpning av American Le Mans Series på Sebring. Bare 8 minutter ut i dagens kvalifisering ble kvalifiseringen rødflagget grunnet en kræsj. Ifølge regelboka til American Le Mans Series, blir dermed tidene under kvalifiseringen strøket og man legger tidene satt under den frie treningen til grunn i steden. Dermed starter Allan McNish, Tom Kristensen og Dindo Capello i Audi R10 TDI #1 fra pole position. Dette etter å ha kjørt inn til tiden 1m 43.195s. Det er hele 1.779 sekund raskere enn Audi R10 TDI sikret seg pole position med i fjor.

Peugeot 908 HDi FAP starter fra 2. startposisjon, mens Lucas Luhr, Mike Rockenfeller og Marco Werner i Audi R10 TDI #2 starter fra 3. startposisjon. De nærmeste konkurrentene i LM P1-klassen er Acura fra 6. og 8. startposisjon. I ett kortere løp ala Formel 1 har startposisjonene utrolig mye å si, men når vi snakker om ett American Le Mans Series-løp, uansett om det er 2 timer og 45 minutter eller 12 timer som dette løpet varer, har startposisjonene svært lite å si. Det går dog prestisje i å starte fra pole position.

Audi har både startet fra pole position og vunnet hvert eneste år siden de deltok for første gang på Sebring i 2000. I år blir det med andre ord 9. gang de starter fra pole position. Blir dette også deres 9. seier på rad? Det får vi svar på natt til søndag. Løpet starter lørdag kl 10:05 og er ferdig kl 22:05, lokal tid. I morgen er det kun fri trening som står på timeplanen. Mer om dette på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/14/audi-r10-tdi-starter-fra-pole-position-pa-sebring/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.