Robert Kubica gir BMW Saubers første pole position

Etter solid kjøring av Robert Kubica i BMW Sauber hittil i denne sesongen har det vært stor spenning rundt hva denne føreren ville kunne oppnå i løpet av sesongen. Allerede i Australia kvalifiserte han seg til 2. startspor, men måtte bryte etter 47 runder. I Malaysia kvalifiserte han seg til 4. startspor og stod nest øverst på seierspallen sammen med Kimi Raikkonen og Heikki Kovalainen. I dag har Robert Kubica kjørt inn til sin første pole position i Formel 1 noensinne. Det er også den første pole position for BMW Sauber som team. Dette lover godt for resten av sesongen!

BMW har i år hatt som målsetning å vinne ett løp, kanskje det skjer i morgen? Det er selvfølgelig veldig mye som kan skje i løpet av ett løp, men en pole position er alltid en stor fordel i ett Formel 1-løp. Såfremt man klarer å holde de andre bak seg igjennom de første svingene. Men han kommer absolutt til å få hard konkurranse i morgen. Felipe Massa har vært raskest hele helgen, se bort fra under den tredje fritreningen hvor Nico Rosberg var på topp. Felipe Massa klarte å sikre seg 2. startspor i dagens kvalifisering. Tredje startspor gikk til Lewis Hamilton i McLaren.

Deretter kommer Kimi Raikkonen, Heikki Kovalainen, Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Nico Rosberg, Jenson Button, Fernando Alonso, Mark Webber, Rubens Barrichello, Timo Glock, Nelson Piquet, Sebastien Bourdais, Kazuki Nakajima, David Coulthard, Giancarlo Fisichella, Sebastian Vettel, Adrian Sutil, Anthony Davidson og Takuma Sato. Legg merke til at begge førerne fra Toyota er raskere enn Nelson Piquet i Renault. Jarno Trulli har kvalifisert seg til en syvende startposisjon, mens Fernando Alonso må nøye seg med 10. startposisjon.

Dette startfeltet kommer til å bli utrolig spennende under løpet i morgen. Det er ingen konstruktører som har flere biler samlet og derfor kan hjelpe hverandre allerede i starten. Startfeltet består av BMW, Ferrari, McLaren, Ferrari, McLaren, BMW, Toyota, Williams, Honda, Renault osv.

Lewis Hamilton var i går innblandet i en kraftig kollisjon under treningen. Kollisjonen var så kraftig at Lewis Hamilton skulle dratt rett til legesenteret for sjekk. Det er måleutstyr i hver av Formel 1-bilene som fastslår om sammenstøtet var av en så kraftig art at dette kreves. Når dette kreves lyser det en varsellampe i Formel 1-bilen. Men det var sikkert ikke den eneste lampa som lyste i Lewis Hamilton sin bil i går. Det er vel heller ikke usannsynlig at Lewis Hamilton var litt påvirket av sammenstøtet der og da. Men det som gjør at han ikke får noen straff for denne episoden, er at banemannskapet som fraktet Lewis Hamilton bort fra banen, kjørte han direkte til McLaren-teamet. Der blir feilen oppdaget og Lewis Hamilton blir umiddelbart sendt videre til legesenteret. Det var rett og slett en misforståelse mellom banemannskapet og løpsledelsen.

Felipe Massa skylder forøvrig på at det var trafikk som ødela for han under kvalifiseringen. Han har kjørt utrolig runder hele helgen, men under kvalifiseringen havnet han bak andre førere under sine raske runder. Dermed fikk Robert Kubica sjansen til å sikre både sin egen og BMW Saubers første pole position noensinne. Det er ihvertfall Felipe Massa sin egen forklaring på hvorfor han ikke klarte å kjøre inn til pole position i dag. I morgen er det dags for å benke seg foran TV3 for å se Formel 1 igjen. Løpet starter kl 13:30 og Formel 1-sendingen på TV3 starter kl 13:15! Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/05/robert-kubica-gir-bmw-saubers-forste-pole-position/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.