Audi R10 TDI med banerekord og pole position i St. Petersburg

Etter en ganske skuffende sesongåpning på Sebring i år er American Le Mans Series tilbake denne helgen. Denne gangen kjøres det på en midlertidig bane i St. Petersburg i Florida. I motsetning til de aller fleste American Le Mans Series-løpene som varer i 2 timer og 45 minutter, skal det kun kjøres i 1 time og 55 minutter i St. Petersburg. St. Petersburg-banen er ikke optimal for Audi R10 TDI, men Marco Werner og Audi R10 TDI #2 klarte allikevel på mirakuløst vis å både slå den gamle banerekorden som Allan McNish noterte i 2007 med 0,6 sekunder. Nærmeste konkurrent var ikke overraskende en Porsche RS Spyder 0,7 sekunder bak Audi R10 TDI.

Søsterbilen Audi R10 TDI #1 ble ble kvalifisert til 9. startspor med Frank Biela bak rattet. Til Frank Biela’s forsvar er det hans første møte med den midlertidige banen i St. Petersburg. Frank Biela brukte 1,7 sekunder mer på sin runde. Audi R10 TDI #1 brukte en hardere gummiblanding i dekkene enn Audi R10 TDI #2. Pga rødflagging i siste del av den siste fritreningen, fikk ikke teamet testet ut andre innstillinger før kvalifiseringen.

Denne helgen går det virkelig mye motorsport på TV. Som nevnt tidligere går Bahrain Grand Prix av stabelen på søndag fra kl 13:30 norsk tid. TV3 sin Formel 1-sending starter kl 13:15. I tillegg deltar Audi R10 TDI i både American Le Mans Series og Le Mans Series denne helgen, i henholdsvis St. Petersburg i Florida og Barcelona i Spania. Kvalifiseringen i Le Mans Series går senere i dag, begge løpene kjøres søndag. Motors TV velger å prioritere Le Mans Series og sender det live fra kl 11:15, mens American Le Mans Series sendes i opptak fra kl 17:45. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/05/audi-r10-tdi-med-banerekord-og-pole-position-i-st-petersburg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.