Audi R10 TDI på pole position på Le Mans!

Begge kvalifiseringene torsdag ble kjørt på tørr bane og tidene raste naturlignok nedover i forhold til tidene som ble satt onsdag på våt bane. I den første kvalifiseringen mellom kl 19 og 21 lå Audi R10 TDI ann til å sikre forløpig 1. og 2. startspor, men iløpet av de siste minuttene forbedret begge Audi R10 TDI-bilene sine tider, men det samme gjorde Pescarolo. Etter den første kvalifiseringen hadde Pescarolo beste tid, med Audi R10 TDI på de to neste plassene. Etter en times pause var det igang igjen med den siste kvalifiseringen mellom kl 22 og 24. Det var ikke mange minuttene etter at kvalifiseringen startet før Audi R10 TDI #7 og #8 forbedret sine tider fra tidligere på kvelden med over 2 sekunder. Audi R10 TDI #7 sikret seg pole position med tiden 3:30,466 og Audi R10 TDI #8 startet fra 2. startposisjon med tiden 3:30,584. Pescarolo-førerne klarte ikke å matche denne tiden, og klarte heller ikke å forbedre den tiden de satt i den første kvalifiseringen torsdag, hhv 3:32,584 og 3:32,990.

Audi har som målsetning å være de første som vinner 24 timers løpet Le Mans med en TDI, selv om det er langt dit, har de idag skrevet motorsporthistorie. Det har nemlig aldri skjedd før at en TDI-bil har sikret seg pole position i dette løpet! På tanke på at dette er den første gangen Audi R10 TDI deltar på Le Mans, er det enda mer imponerende. Begge Audi R10 TDI’ene står på front row på lørdag, med begge Pescarolo-bilene rett bak.

Fredag er det forøvrig ingen raceaktivitet på Le Mans, men kun en pressekonferanse og en drivers’ parade. På lørdag derimot varmes det først opp med en warm-up fra kl 9:00 til 9:45, mens selve løpet braker løs fra kl 17:00 på lørdag. Søndag kl 17:00 er det målgang etter å ha kjørt 24 timer i strekk og tilbakelagt nærmere 400 runder på den 13,65 km lange midlertidige Le Mans-banen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/16/audi-r10-tdi-pa-pole-position-pa-le-mans/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.