Kimi Raikkonen stjal pole position foran Ferrari-fansen på Monza

Det kom nok som en overraskelse at Kimi Raikkonen (McLaren) kjørte inn til raskeste tid i den tredje kvalifiseringen på Monza idag. Han var bare 0,002 sekunder raskere enn Michael Schumacher (Ferrari). Jeg går ut ifra at Ferrari har gjort alt hva de kunne for å sikre seg pole position på hjemmebane foran den italienske fansen idag, men måtte se seg slått av finske Kimi Raikkonen med 0,002 sekunder. Men jeg tipper at Ferrari allikevel er ganske fornøyde med kvalifiseringen, med Michael Schumacher på 2. startspor og Felipe Massa på 4. startspor. Fernando Alonso (Renualt) kvalifiserte seg nemlig bare til 5. startspor.

For Ferrari og Michael Schumacher er det aller viktigste å ta flere poeng enn Fernando Alonso i de resterende 4 løpene i denne Formel 1-sesongen. Fernando Alonso leder med 12 poeng på Michael Schumacher før denne helgen. På 3. startspor finner vi Nick Heildfeld (BMW). Jenson Button, Robert Kubica og Pedro de la Rosa starter på de neste plassene. Toyota F1 som jeg følger på car.kak.net gjorde ingenting stort i kvalifiseringen denne gangen heller, Jarno Trulli starter fra 11. startspor og Ralf Schumacher starter fra 13. startspor. De mest spennende faktorene for løpet i morgen er Parabolica-svingen, hvordan Michael Schumacher gjør det i forhold til Fernando Alonso og ikke minst hvor mange runder McLaren-bilen til Kimi Raikkonen holder.

Oppdatering: Felipe Massa har lagt inn en «klage» på at han ble hindret av Fernando Alonso under kvalifiseringen, begge førere har derfor vært inne og forklart seg og videomateriale har blitt undersøkt. Fernando ble etter dette kjent skyldig i å hindre Felipe Massa og fikk derfor sine tre beste tider under kvalifiseringen strøket og blir derfor flyttet fra 5. til 10. startspor. Dette er selvfølgelig en god nyhet for Michael Schumacher som starter fra 2. startspor. Michael Schumacher og Felipe Massa har selvfølgelig også en stor mulighet til å sikre seg flere konstruktørpoeng. Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/09/kimi-raikkonen-stjal-pole-position-foran-ferrari-fansen-pa-monza/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.