Kimi Raikkonen på pole, Fernando Alonso nummer to i Spania

Fernando Alonso har man vel mer eller mindre avskrevet i år da Renualt-bilen ikke har vært konkurransedyktig i det hele tatt. Det har ihvertfall ikke virket slik. Under kvalifiseringen til Spania Grand Prix viste det seg at man ikke kan avskive Fernando Alonso helt enda. Kimi Raikkonen sikret seg riktignok pole i dag, men det var bare en hårsbredd fra at Fernando Alonso skulle starte fremst i startfeltet i morgen. Fernando Alonso var bare 0.091 sekunder bak pole-vinnende Kimi Raikkonen. Det blir derfor utrolig spennende å se under morgendagens Spania Grand Prix. Spania Grand Prix er tross alt Fernando Alonso’s hjemmebane, ett sted han naturlig nok ønsker å gjøre det så bra som overhodet mulig.

På tredje startposisjon finner vi den andre Ferrari-bilen med Felipe Massa bak rattet. Robert Kubica sikret seg fjerde startposisjon. De to McLaren-førerne Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen sikret seg femte og sjette startposisjon. Deretter følger Mark Webber, Jarno Trulli, Nick Heidfeld og Nelson Piquet Jr i den andre Renault-bilen. Spania Grand Prix starter i morgen kl 14:00, Formel 1-sendingen til TV3 starter kl 13:45 og varer til 16:00! Sørg derfor å benke dere foran TV3 i morgen for å se hvordan Kimi Raikkonen klarer seg fra pole og ikke minst om Fernando Alonso klarer å sikre dagens utrolige kvalifiseringsresultat fra Renault! Mer på motorsport.com!

I ettertid har Pat Symonds hos Renault bekreftet at Fernando Alonso hadde lite bensin ombord i den tredje og siste delen av kvalifiseringen i dag. De ser på dette som ett lite PR-stunt og håper at Fernando Alonsos erfaring kan utnytte dette under begynnelsen av løpet. Men dette resulterer selvfølgelig i at Fernando Alonso må tidlig inn til sitt første depotstopp for å fylle drivstoff. Ett godt bevis på at dette ikke er ett teknisk fremskritt fra Renault sin side er at Nelson Piquet Jr bare klarte å kvalifisere seg til tiende startposisjon. Nelson Piquet Jr har en mer normal mengde drivstoff ombord i sin Renault Formel 1-bil. Dette var nok derfor bare ett PR-stunt for å vise frem Fernando Alonso på sin hjemmebane under Spania Grand Prix.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/26/kimi-raikkonen-pa-pole-fernando-alonso-nummer-to-i-spania/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.