Fernando Alonso til Ferrari

Formel 1-sportens dårligst bevarte hemmelighet har nå blitt bekreftet av Ferrari. Fernando Alonso har skrevet en tre-års kontrakt med Ferrari fra 2010. Kimi Raikkonen er den sjåføren som må vike i Ferrari-stallen for å gi plass til Fernando Alonso. Kimi Raikkonen hadde egentlig kontrakt med Ferrari for ett år til, men har nå altså blitt kjøpt fri. Det har gått spekulasjoner i at Santander har punget ut for å gjøre plass til Fernando Alonso i Ferrari og heller plassere Kimi Raikkonen i McLaren. Disse ryktene har ikke blitt bekreftet. Men det virker jo litt merkelig at Santander har gått inn ny sponsor hos Ferrari og samtidig forlenger med McLaren. Men da har vi omsider fått på plass førerbrikkene hos Ferrari.

Ferrari satser på Fernando Alonso og Felipe Massa fra neste år. Felipe Massa på sin side har begynt å teste litt igjen, først gocart, og snart er det også snakk om at han skal teste Ferrari F2007 med GP2-dekk. Det vil si samme bil og dekk som Michael Schumacher testet før det som skulle bil hans comeback i Formel 1-sirkuset. Ferrari er rimelig sikre på at Felipe Massa stiller til start i det første løp i neste års Formel 1-sesong. Det har blitt skrevet veldig mye om at Kimi Raikkonen er på vei til McLaren, og tar jeg det som en selvfølge at det er Heikki Kovalainen han skal erstatte. Lewis Hamilton blir nok ikke erstattet på en stund.

Rubens Barrichello på sin side ser også ut til å bli erstattet. Etter at Mercedes har gått inn som storeier i Brawn GP, vil de gjerne ha en tysk sjåfør, og da kommer Nico Rosberg som per i dag kjører for Williams inn i bildet. Det er derfor sannsynlig at Brawn GP kommer til å stille til start neste år med Jenson Button og Nico Rosberg. Hvordan resten av kabalen kommer til å se ut, får bare tiden vise.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/06/fernando-alonso-til-ferrari/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.