Mercedes kjøper 75 prosent av Brawn GP

Ross Brawn uttalte her forleden at årene fremover var sikret økonomisk for deres del. Det har heller aldri vært noen økonomisk krise i teamet i inneværende år. Selv om det har blitt spekulert ganske mye om dette i media. Mest pga en dalende formkurve vil jeg tro. Men nå har det altså kommet frem at Mercedes kjøper seg inn i Brawn GP. Mercedes eier i dag 40 prosent av McLaren, og de har derfor ikke så mye makt der som de ønsker. Men å kjøpe seg inn med hele 75 prosent i Brawn GP vil de få akkurat den makten de ønsker. Per i dag har Mercedes en eksklusiv avtale med McLaren frem til 2010. Hva vil skje i 2010 mon tro?

Vil Mercedes velge å selge seg ut av McLaren og vil Brawn GP være deres nye «hest»? Brawn GP-bilene vil bli lakkert sølvfarget og kjøres med Mercedes-logo allerede fra neste år. Kjipt at den hvite og grønne fargen forsvinner fra Formel 1-startfeltet neste år, men slike endringer må vi nok bare leve med. Dette er selvfølgelig mye bedre enn at Brawn GP skulle fortsette nesten uten sponsorer fremover. Da ville de nok lide en ganske kjapp død i Formel 1. Den nye avtalen om at Mercedes skal kjøpe seg inn i Brawn GP har ikke blitt signert enda, men de har blitt enige om innholdet. Så med mindre det skjer noe dramatisk, vil vi derfor ha to Mercedes-team neste år. På tanke på at Mercedes bare eier 40 prosent av McLaren og at de ikke får lov til å kjøpe seg opp mer, er det nok stor sjanse for at det blir Brawn GP som blir det nye Mercedes-teamet etterhvert. Med mindre Mercedes faktisk ønsker å satse på begge teamene. Men det må da koste fryktelig mye penger?

Det ryktes også at Nico Rosberg skal kjøre for Brawn GP neste år. Da er det vel helt sikkert Rubens Barrichello som blir erstattet. Det skal ihvertfall ekstremt mye til at det blir Jenson Button som blir erstattet. Nico Rosberg har lenge blitt linket til McLaren, men etter nyhetene om at Mercedes kjøper seg inn i Brawn GP med hele 75 prosent, er det plutselig Brawn GP som ser ut til å bli Nico Rosberg sin nye arbeidsgiver. Mercedes vil helst ha en tysk fører i en av sine biler, og det vil de oppnå med dette. Per i dag er det ingen tyske sjåfører i McLaren med britiske Lewis Hamilton og finske Heikki Kovalainen. Vi alle regnet med at Heikki Kovalainen ville bli erstattet hos McLaren for neste år, men hva skjer nå mon tro?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/11/mercedes-kjoper-75-prosent-av-brawn-gp/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.