Jenson Button på pole for Brawn GP til Malaysia Grand Prix

Denne helgen på Sepang-banen i Malaysia har ikke Jenson Button og Rubens Barrichello vært helt der oppe for Brawn GP som vi så dem sist helg under Australia Grand Prix. Vi var derfor spente på om hvordan Brawn GP kom til å gjøre det under dagens kvalifisering. Nå har riktignok ikke Brawn GP vært veldig langt nede på 2 av 3 av testene, men den tredje testen som ble kjørt i morges var de midt i feltet. Ikke spesielt imponerende i forhold til hvilke takter vi så under Australia Grand Prix for en uke siden.

Men under kvalifiseringen var de der oppe med en gang. Spesielt imponerende var det at Jenson Button var høyt oppe på de harde dekkene, selv om konkurrentene kjørte på den myke dekkbladningen med den grønne stripen. Brawn GP hadde valgt å spare på de myke dekkene og først bruke de i den tredje og siste kvalifiseringen. Men før vi kom så langt var det nok mange som var sjokkert over at Felipe Massa og Kimi Raikkonen bare kjørte noen få runder før de ga seg under den første kvalifiseringen.

Kimi Raikkonen kom seg riktignok videre, men det var bare såvidt. Felipe Massa derimot havnet på en 16. plass og røk derfor ut allerede etter den første kvalifiseringen. Hvem hadde vel trodd det om Ferrari? Røk ut gjorde også Nelson Piquet, Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil og Sebastien Buemi. Sebastian Buemi klarte å kjøre av banen på sitt siste forsøk på å forbedre tiden sin. Rubens Barrichello toppet etter den første kvalifiseringen med tiden 1:34.681.

I den andre delen av kvalifiseringen var det ett ytterligere mannefall blant de store teamene. Nick Heidfeld, Kazuki Nakajima, Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen og Sebastian Bourdais gikk ikke videre. Ingen McLaren og bare en Ferrari fikk derfor være med i den siste kvalifiseringen. Jenson Button toppet den andre kvalifiseringen med tiden 1:33.784.

I den tredje kvalifiseringen var Kimi Raikkonen på vei først ut og måtte ventet litt på det grønne lyset før han kunne kjøre ut av pit lane. Men han imponerte ikke stort under kvalifiseringen. Han klarte bare en 9. plass med 1:36.170. Bare Fernando Alonso var treigere og endte på en 10. plass. Aller raskest var Jenson Button med tiden 1:35.181. Jarno Trulli var den som var nærmest med tiden 1:35.273. Sebastian Vettel kvalifiserte seg til 3. plass med tiden 1:35.518 og Rubens Barrichello kvalifiserte seg til 4. plass med tiden 1:35.651. De neste plassene etter den tredje kvalifiseringen gikk til Timo Glock, Nico Rosberg, Mark Webber, Robert Kubica, Kimi Raikkonen og Fernando Alsono.

Startfeltet ser derimot litt annerledes ut, siden Rubens Barrichello skal flyttes ned 5 plasser pga girkassebytte og Sebastian Vettel skal flyttes ned 10 plasser etter straffen han fikk for kollisjonen med Robert Kubica etter Australia Garnd Prix. Startfeltet for morgendagens Malaysia Grand Prix vil derfor se slik ut: Jenson Button, Jarno Trulli, Timo Glock, Nico Rosberg, Mark Webber, Robert Kubica, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Rubens Barrichello, Nick Heidfeld, Kazuka Nakajima, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Heikki Kovalainen, Sebastien Bourdais, Felipe Massa, Nelson Piquet, Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil og Sebastien Buemi.

Malaysia Grand Prix sendes live på Viasat Motor og Viasat Sport fra kl 11:00 i morgen. Legg merke til at det er norske kommentatorer på Viasat Sport og svenske kommentatorer på Viasat Motor. Malaysia Grand Prix går også i reprise på Viasat Motor kl 14:00 og 17:00 og på Viasat Sport kl 14:00. Malaysia Grand Prix går også i ett redigert opptak på Viasat 4 kl 17:00!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/04/04/jenson-button-pa-pole-for-brawn-gp-til-malaysia-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.