Benytt stemmeretten din!

Jeg har allerede fortalt at jeg har forhåndsstemt til stortingsvalget 2013 og kommet med en oppfordring. Nå skal jeg komme med en ny oppfordring, og det er at du bør benytte stemmeretten din! Jeg er ikke veldig politisk engasjert av meg, men uansett hva man snakker om i samfunnet, så er det på en eller annen politisk relatert. Så noen meninger må du ha om det som skjer rundt deg og her i Norge? Hvis du er usikker på hvilket parti du skal stemme, så er det utallige av «valgomater» i alle landets nettaviser! De kan gi litt forskjellige resultater, men du vil ihvertfall få en liten pekepinn på hvilket eller hvilke partier som ligger deg nærmest! Hvis du derimot er en «sofavelger», så vil jeg hevde at du ikke har noen grunn til å klage heller. For du har ikke benyttet deg av stemmeretten din og dermed påvirke utfallet av hva slags regjering vi får de neste 4 årene!

Siden jeg forhåndsstemte allerede for litt over 2 uker siden, bør ikke jeg tenke på å stemme enten på søndag eller på valgdagen som er mandag. Men det må dere som ikke nå har benyttet dere av muligheten til å forhåndsstemme! Det er nemlig ikke mulig å forhåndsstemme lengre og det er søndag (i mange valgdistrikter) og valgdagen som er mandag som gjelder! Men vær obs på at du MÅ stemme i din hjemkommune på valgdagen! Når man forhåndsstemmer derimot, har man mulighet til å stemme hvor som helst i hele landet, og utlandet for den saks skyld!

Jeg har gått til valgurnene hvert eneste år det har vært valg siden jeg hadde mulighet til å avgi stemme, og det synes jeg at alle andre skal gjøre også! Det er altfor mange som ikke gidder eller har en eller annen teit unnskyldning for ikke å stemme! Nå er riktignok valgdeltagelsen bedre ved stortingsvalg enn ved kommune- og fylkestingvalg, men det er allikevel en alt for stor andel som bare blir sittende hjemme på valgdagen. Ved stortingsvalget i 2009 var valgdeltagelsen på 76,4 prosent og ved kommune- og fylkestingvalget i 2011 var valgdeltagelsen på  henholdsvis 64,5 og 59,1 prosent! Det er helt utrolig tragisk at nesten halvparten av de som har stemmerett velger å ikke gjøre sin borgerplikt og avgi sin stemme! Og trenden er dessverre nedadgående!

(Bildet er hentet fra Wikipedia Commons, fotograf Dmitry Valberg)

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/09/06/benytt-stemmeretten-din/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.