På strandpromenaden i Fuengirola

Eller nærmere bestemt langs den 7 kilometer lange standa her i Fuengirola. Jeg har ikke gått hele stranda fra start til slutt, men jeg har ihvertfall gått rimelig mye av den og pluss litt til. Innen jeg snudde følte jeg at jeg var halvveis til Malaga allerede. Og det er jo faktisk ikke mer enn 25 kilometer til Malaga fra Fuengirola som jeg er på ferie i. Men det hadde vært for drøyt å gått helt til Malaga også. Tipper jeg heller tar toget dit, fordi jernbanestasjonen ligger ikke langt fra hotellet mitt. Det er i grunn flere byer som er innen kort rekkevidde herfra, men aller først vil jeg jo se litt av Fuengirola før jeg begynner å se på nærliggende byer. Selvom jeg har vært ute og gått i 3,5 time i dag, føler jeg ikke at jeg har sett så veldig mye enda.

Forløpig har jeg vært på promenaden/stranden mot middelhavet her i Fuengirola. Jeg har også gått en av gatene som går parallellt med stranda, for å se hva for noe spennende jeg kunne finne. Jeg fant opptil flere minibanker, så jeg har fått tatt ut noen euro slik at jeg har litt kontanter hvis det skulle bli noen problemer. Eller hvis jeg ønsker å kjøpe meg en øl eller noe mat «her og der». Ønsker ikke å dra kortet mitt overalt heller. Jeg har ingen problemer med å bruke kortet i de større butikkene og «seriøse» steder, men andre steder har jeg helst lyst til å bruke kontanter. I tillegg er det jo også greit å ha kontanter i bakhånd hvis det skulle være noen midlertidige problemer med kortet/visa eller lignenede.

Før jeg dro ned til Malaga og Fuengirola hadde jeg lest litt om at det myldret av skobutikker og det var et eldorado for shopping. Nå har jeg muligens ikke vært på de beste stedene enda, men hittil har det bare vært damesko å få kjøpt. Og det er jo ikke helt min gate, for å si det sånn. Men nå var det jo også ei dame som hadde skrevet at det var så mye skobutikker å velge mellom her nede. Ikke det at jeg nødvendigvis er på utkikk etter noe spesielt, men det er jo gøy å titte uansett! Hva med en butikk eller kjøpesenter med noe film og musikk? Finnes det her nede mon tro? De må jo høre på musikk og se film her nede også? Eller er spanjolene rare?

Det var en trang gate med gammel bebyggelse fikk jeg inntrykk av. Med masse småbutikker, smårestauranter og barer. De nyeste og flotteste lokalene vari all hovedsak mobilbutikkene eller teleoperatørene. Mens jeg gikk oppover i denne gata kunne man ganske ofte underveis se rett ned til det blå middelhavet. På selve promanden og stranda var det ikke noe særlig liv nå i februar. Det var meldt 14 grader i dag, sola har skint hele dagen, men det har vært noen skyer underveis som har «stjålet» litt av sola. Men det var utrolig deilig å sitte i sola og bare nyte varmen! Hjemme har jeg blitt fortalt at det både er kalt og snør som faen. Må si jeg er utrolig glad for å være her! Selv om jeg kunne tenkt meg å ha dratt sammen med noen da. Men det er deilig å være her i varmen uansett!

De aller fleste jeg har møtt underveis har pratet spansk, men nå og da har jeg jo møtt personer som helt åpenbart ikke er spanske. De har ikke sagt noe, så jeg aner ikke hvilken nasjonalitet de tilhører, men det er tross alt ikke så vanskelig å se forskjell på en spanjol og en skandinav. Tror jeg da! Jeg hadde vært ute og gått i 3,5 time før jeg var tilbake på hotellet i dag. For så å ta en tur innom mitt lokale supermarked "Mercadona». De har ikke bare en men to butikker i det samme bygget som hotellet mitt ligger i! Så det er ikke noen vits å gå gatelangs for å få handlet seg det nødvendigste liksom. Har fått kjøpt inn mer Steinburg Lager 6.6% til 2.25 euro for en sixpack (0.33 liter) i dag. Seriøst, 18 kroner for en sixpack med øl som vi normalt sett må kjøpe på vinmonopolet? Hva alkoholprosenten angår ihvertfall. Hvis jeg absolutt vil ha billig øl kan jeg kjøpe Steinburg classic (vanlig øl) til 3 euro for en 12-pack. Men jeg synes Steinburg lager var såpass god så jeg fortsetter å kjøpe den! Akkurat nå drikker jeg Alhambra Premium Lager 4.6% som jeg kjøpte i går. Den er kald og god!

Hittil har jeg bare spist her på rommet, brødmat og har stekt meg en pizza i kveld. Høres kanskje kjedelig ut, men i morgen har jeg planer om å spise noe ute. Har ikke bestemt meg for hva enda, men kinarestauranten jeg nevnte er jo uten tvil et alternativ! Men det kan i grunn bli hva som helst, kommer ann på hva jeg finner i morgen. I morgen er målsetningen å se enda mer av «innsiden» av Fuengirola, ikke bare strandpromenaden!

Som noen kanskje la merke til, har jeg med meg et par Converse All Star denne gangen også, det samme hvite paret (med blå på «innsiden») som jeg hadde med meg til Nice og et rødt par (bringebærfarget) med rosa på «innsiden». I dag har jeg brukt de hvite Converse All Star, kanskje ikke det rette valget, men nå var det ikke helt planlagt hva jeg hadde tenkt å gjøre i dag heller. Gåen i beina blir man vel uansett etter å ha gått rundt i 3,5 time. Men skal jeg gå mye er nok Adidas Superstar et bedre alternativ. De er også med. Akkurat nå sitter jeg og hører på «Junior» med Röksopp på hotellrommet og koser meg med spansk øl mens jeg prater med venner og familie hjemme! Helt til slutt tok jeg forresten noen bilder av selve hotellbygningen, legg merke til butikken nede i høyre hjørne, den butikkjeden har ikke mindre enn to butikker i samme bygg! Jeg la også med noen bilder fra utsikten jeg har fra terassen!

                                                    

Her kommer noen Converse All Star-bilder til en viss person hjemme:

            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/02/17/pa-strandpromenaden-i-fuengirola/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • manuel5 juni, 2011 kl 19:14

  fuengirola er kjempeflott

  • kak5 juni, 2011 kl 19:30
   Forfatter

  Jeg likte meg veldig godt i Fuengirola, og kunne gjerne tenke meg å dra dit igjen! Men aller helst sammen med noen da! 🙂

  • Robert Nordli8 juni, 2011 kl 17:36

  Du har vel fått ett annet syn på Steinburger etter at du kom hjem til Norge? :p

  • kak8 juni, 2011 kl 17:41
   Forfatter

  Nja, ikke på den Steinburger-pilsen jeg drakk i Fuengirola. Steinburger Negro som jeg hadde med meg hjem derimot, den rakk jeg jo aldri å smake på i Fuengirola! Hadde jeg rukket det, så hadde jeg ALDRI tatt med meg den pilsen hjem! For den smakte jo rett og slett forferdelig!! hehehe

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.